שתף קטע נבחר

איך הומאופתיה יכולה לעזור לחולי אלצהיימר?

הגישה ההומאופתית מציעה פורמולות אישיות להתמודדות עם הסימפטומים השונים והאישיים של מחלות השכחה. הומאופתית מסבירה תוך כמה זמן נראה שיפור והאם מומלץ לשלב טיפול הומאופתי וקונבנציונלי

כיום יש כ-40 מיליון חולי דמנציה ברחבי העולם. הדמנציה מתחילה לרוב בגיל השלישי ונובעת מהתנוונות של המוח. בין הסימפטומים הנפוצים נוכל לראות אבדן זיכרון ברמות שונות, קשיים בתכנון והתארגנות, קשיי קשב וריכוז, בלבול, פגיעה בדיבור, קושי בהבנה ובקבלת החלטות, קשיי התמצאות בזמן ובמרחב, הזיות, הפרעות שינה, קשיים בביצוע פעולות פיזיות ושינויים אישיותיים.  

 

עוד בנושא במדור 60 פלוס:

 20 שאלות: כך תאבחנו בעצמכם חשד לאלצהיימר

5 דרכים לשימור הזיכרון בגיל מבוגר

סלק, אורז ועדשים: מזון לחיזוק תפקודי המוח

בשלב הראשון נפגע הזיכרון אולם לא כל הסימפטומים זהים אצל כולם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בשלב הראשון נפגע הזיכרון אולם לא כל הסימפטומים זהים אצל כולם(צילום: shutterstock)
 

אלצהיימר: הגישה הקונבנציונאלית

אלצהיימר היא למעשה רק אחת ממחלות השכחה המאובחנות כיום. השם הכולל למחלות השכחה נקרא דמנציה ובכלל המחלות מלבד אלצהיימר נמצא גם דמנציה וסקולרית, מחלה שפורצת כשכלי הדם המספקים חמצן למוח נחסמים או מתקשים, דמנציה עם גופיפי לוואי- כשגושי חלבון מתאספים בקליפת המוח, דמנציה פרונטו-טמפורלית, דמנציה מעורבת ודמנציה עקב מחלת הפרקינסון. כמו כן קיימים עוד כמה סוגי דמנציה הנובעים ממצבים ספציפיים ונובעים כתוצאה ממצבים אינדיווידואליים בחיים.

 

במחלת האלצהיימר בשלב הראשון הזיכרון נפגע, ולאחריו נפגע כושר ההתמצאות במרחב, מחשבה נהיית איטית, וניכר קושי בביצוע פעילויות יומיומיות. בשלב האחרון החולה לא מזהה כלל אנשים, סובל מבריחת צרכים וחלה ירידה בתקשורת הכללית. לא כל הסימפטומים מופיעים בבת אחת ולא אצל כולם הם זהים, תלוי בשלבי המחלה ובסוג הדמנציה.

 

במידה וקיים חשש לדמנציה, מומלץ להיבדק אצל רופא כדי קודם כל לשלול סיבות אחרות לבעיה כגון מחסור בויטמין B12, מחסור בויטמין D, מחלת הנטינגטון, מחלת לב, פרקינסון או בעיה אחרת הגורמת לבעיות מסוג זה ואינה אלצהיימר.

 

באם אכן המחלה קיימת, הרופא ירשום לרוב תרופות שאמורות לעצור את התקדמות המחלה, אם כי הן עוזרות לטווח זמן מוגבל. במקרים מסוימים הטיפול כולל גם תרופות פסיכיאטריות (בדרך כלל כאשר מדובר במצבים של שינויים נפשיים כגון דכאון, אלימות וכדומה. קיימת אפשרות להיעזר גם בטיפולים שאינם תרופתיים הכוללים תוספים נוגדי חמצון מסוג חומצות אמינו, ויטמינים מקבוצת B, C, E, אומגה 3, טיפולי ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, טיפול במוסיקה, באמנות והומיאופתיה קלאסית.

 

הגישה ההומאופתית: לא מצילה תאי מוח - מאיטה הדרדרות

בעוד הטיפול הקונבנציונאלי עובד בעיקר על עיכוב ההידרדרות בתחילה ורק לאחר מכן בעזרה והקלה בהסתדרות יום יומית, הטיפול ההומאופתי הקלאסי יכול להציע עזרה ממשית למגוון הסימפטומים של מחלת אלצהיימר ומחלות דמנציה באופן כללי.

 

יתרונו של הטיפול ההומאופתי הוא ביכולתו לעצור את התפתחות המחלה ולשפר את התחושה של המטופל. ניתן לעזור ביכולת הדיבור, בבלבול ובהידרדרות הזיכרון. שילוב של טיפול הומאופתי קלאסי ביחד עם הטיפול הקונבנציונאלי עשוי להאט באופן משמעותי את הידרדרות המחלה ולשפר את איכות חיי המטופל.

 

למען השקיפות והסר ספק, לא ניתן "להחיות" תאי מוח שכבר התנוונו, אולם ניתן לעצור או להאט את המשך ההידרדרות. לכן חשוב להדגיש שהצלחת הטיפול תלויה בין השאר גם בזמן בו באים לטיפול. יש יתרון גדול בהגעה בתחילת המחלה ולא בשלבים המתקדמים יותר שלה מכיון שלא ניתן לתקן את מה שכבר ניזוק מבחינה מבנית.

 

איך מתבצע הטיפול

פגישה ראשונה: תשאול. תהליך התשאול עצמו אורך כשעתיים בממוצע, כשלאחריו מוזמנת עבור המטופל הכנה הומאופתית בבית מרקחת. מטרת הטיפול היא להמריץ את מערכות הגוף ולחזק אותו ללא החדרה של חומר כימי.

 

אופן הטיפול הוא אישי ואינדיווידואלי לכל אדם, כך שגם אם יגיעו עשרה חולים באותה מחלה יש סיכוי גבוה שיקבלו הכנות מסוג שונה כיון שההכנה נרשמת על סמך תמונת הסימפטומים האישית שהם שונים מאדם לאדם גם אם מדובר באותה מחלה.

 

התאמה אישית: הכנות הומאופתיות בהתאמה אישית עשויות לעזור רבות למצבי בלבול, ערפול, איטיות שנובעת כתוצאה ממחלה, שינויים התנהגותיים וניתוק מהמציאות. כמו כן למצבי עייפות בלתי נשלטת ושינה ש"משתלטת" על האדם כמו הרדמות ללא שליטה גם באמצע מצבים חברתיים, חולשה של הזיכרון ו/או בעיות ריכוז. הכנה הומאופתית עשויה לעזור לאדם להתחבר יותר למציאות ולאנשים סביבו. וברמה הכללית לתפקד בצורה טובה יותר.

 

לאחר תקופה קצרה של טיפול תתקיים פגישה נוספת ובה כבר יהיה ניתן לראות שיפור בתיאבון, במרץ, בשינה, בתחושה הכללית וכמובן בתמונת הסימפטומים שבגללם הגיע החולה לטיפול.

 

תוך כמה זמן יורגש שיפור? אורך הטיפול משתנה בהתאם לאדם ולאופי ההכנה שקיבל, אך את תחילת השיפור ניתן לחוש בדרך כלל בין 6 ל-8 שבועות מתחילת התהליך.

  

האם מומלץ לשלב בין שתי הגישות? ניתן לשלב עם תרופות קונבנציונליות. פחות מומלץ להתחיל עם שתי השיטות באותו זמן (קונבנציונלית והומאופתית) וזאת מכיון שבמקרה כזה פחות יהיה ברור בהמשך התהליך איזו שיטה הביאה לאיזה שינוי.

 

על פריצת הדרך של המחקר הרפואי, צפו בד"ר נועה ברגמן מנהלת המחקר במרכז להפרעות זיכרון וריכוז בבית החולים איכילוב בתל אביב:

 

 

הכותבת הינה הומאופתית קלאסית ומטפלת במחלות כרוניות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstock
הטיפול ההומאופתי עוצר את התפתחות המחלה ומטפל בסימפטומים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים