שתף קטע נבחר

אושר: משיכת כספים מקופה קטנה ללא מס

מעתה ניתן יהיה למשוך כספים מקופות גמל שבהן נצברו סכומים קטנים של עד 8,000 שקל, ללא תשלום מס. תיבחן אפשרות להגדיל את הסכום גם לקופות שבהן עד 10,000 שקל

ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ג') את התקנות המאפשרות לחוסכים למשוך כסף שנצבר בקופות גמל בסכום של עד 8,000 שקל וזאת ללא חובת תשלום מס.

 

  • קצבת הפנסיה: הפנסיונרים יסובסדו, הצעירים ישקיעו בשוק ההון

 

לרבים מהחוסכים יש חסכונות קטנים שצברו בקופות הגמל. לעיתים מדובר במאות שקלים בלבד. למעשה מדובר ביותר מ-3 מיליון חשבונות כאלו בסכומים נמוכים, ששוכבים בחברות הגמל.

 

נציין כי מרבית החוסכים נמנעו מלמשוך את כספם בשל חובת תשלום מס בשיעור של לפחות 35% על משיכה המבוצעת לפני המועד הקבוע לכך בדין. הוראת שעה שנכנסה לתוקפה באפריל שנה שעברה, אפשרה לבצע משיכה בפטור ממס, וההוראה הזו הוארכה מספר פעמים עד ש"פג תוקפה" בקיץ האחרון.

 

כעת אישרה ועדת הכספים של הכנסת את המשיכה הזו בפטור ממס באופן קבוע – ללא הגבלת זמן.

 

התנאי למשיכה בפטור ממס הוא, כאמור, שהסכום שנצבר בקופה נמוך מ-8,000 שקל וכן שמדובר בקופת גמל לא פעילה, כלומר שלא הופקדו אליה סכומי כסף אחרי 1.1.2012 ולא הועברו כספים מחשבון בקופה אחרת אחרי 1.1.2013.

 

התקנות חלות על קופות גמל לתגמולים, קופות גמל לחיסכון, קופות גמל אישיות לפיצויים וקרנות פנסיה ותיקות.

 

בוועדה ביקשו מהאוצר לבחון את הגדלת הסכום, כך שתתאפשר משיכה גם מקופות בסכום של עד 10,000 שקל.

 

התקנות החדשות יכנסו לתוקף רטרואקטיבית מתחילת 2016, ויכללו בקשות למשיכת כספים ממועד זה.

 

נציין כי דמי הניהול המקסימאליים בקופת הגמל עומדים על 1.1%, אולם החל מהשנה אישר האוצר לגופים המנהלים את אותן "קופות קטנות" להקפיץ את דמי הניהול, לעיתים במאות אחוזים בהשוואה לסכומים שנגבו עד כה.

 

אם ניקח לדוגמה קופת גמל בה נצבר סכום של 1,000 שקל, דמי הניהול השנתיים היו צריכים לעמוד על 11 שקל. ואולם, התקנות החדשות קובעות כי הגוף המנהל את כספי החוסך יכול לגבות (בקופות הקטנות הללו) דמי ניהול שנתיים בסך 72 שקל, בדוגמה שהבאנו, מדובר בלא פחות מ-7.2% מהחיסכון וזו סיבה נוספת מדוע כדאי למשוך את הכסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים