שתף קטע נבחר

תבשילים של חורף: 4 מתכונים

ארוחה בסיר: מזג האוויר החורפי הוא זמן מצוין להוריד את הסירים מהבוידעם ולהתחיל לבשל מנות חורפיות ועשירות בכל טוב. מה בתפריט? תבשיל עוף עם ירקות שורש, גולאש צלוי בתנור, כדורי בשר ברוטב בירה וגם גולאש בלי בשר לצמחונים

תבשיל עוף עם ירקות שורש

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 כרעיים מפורקים מהעצם, עם העור

1 כרוב לבן, מפורק לפלחים

2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות בינוניות

2 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 לפת, מפורקת לפלחים

1 סלק, מפורק לפלחים

1 כרשה פרוסה

1 שורש סלרי, חתוך לקוביות גדולות

5 שיני שום פרוסות

2 כפות פפריקה

1 כפית קימל שלם

4 עלי דפנה

1 כפית גרגירי ערער

2 מקלות קינמון

מלח ופלפל - לפי הטעם

1/2 ליטר בירת לאגר גרמנית

3 כפות חומץ תפוחים

1/2 ליטר ציר עוף מצומצם

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את הכרעיים ושמים בצד.
  2. שמים את פלחי הכרוב בסיר, ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים את הכרוב, ושמים בצד.
  3. מוסיפים מעט שמן, ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הגזר, ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הלפת, הסלק, הכרשה, הסלרי והשום, וממשיכים לטגן.
  4. כשהכרשה משחימה מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לטגן במשך כ-6-5 דקות. מוסיפים את הבירה, החומץ והציר ומביאים לרתיחה.
  5. מסדרים את הכרעיים והכרוב בתבנית, ויוצקים מעליהם את הרוטב עם הירקות. מכסים בנייר אפייה, וסוגרים הרמטית עם נייר כסף. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.
  6. מוציאים את התבנית, מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, מכוונים את התנור מחדש ל- 200 מעלות ומחזירים לתנור למשך כ-10-12 דקות.

   

גולאש צלוי בתנור

 

 

המצרכים (ל-5 מנות): 

1 ק"ג בשר מס' 8 (שריר הזרוע), חתוך לקוביות גדולות

3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות גדולות

3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

4 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות גדולות

1 כרשה, חתוכה לקוביות גדולות

5 שיני שום חצויות

1 בקבוק יין אדום

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל גרוס

1 כף מלח

1/2 כפית מוסקט

1 כפית פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

מיץ מלימון אחד

1/2 ליטר ציר בקר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:
  1. בסיר צלייה מחממים שמן, ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד לקבלת גוון חום-זהוב. מוציאים את הבשר ושמים בצד. מוסיפים עוד מעט שמן, ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
  2. מוסיפים את הגזר, ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפלפלים, הכרשה, השום והתבלינים וממשיכים לטגן עד שמתחיל לצאת עשן קל. 
  3. יוצקים לסיר את היין האדום, ומבשלים במשך כ-10דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והציר, ומביאים לרתיחה. מסדרים את הבשר בתבנית, ומוסיפים מעליו את הרוטב עם הירקות.
  4. מכסים בנייר אפייה וסוגרים הרמטית עם נייר כסף. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-3 שעות.

 

כדורי בשר ברוטב בירה

 

 

המצרכים (ל-4 מנות): 

 

לרוטב:

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

1 כרשה, פרוסה דק

4 גבעולי סלרי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום, פרוסות דק

עלי דפנה

פלפל אנגלי

150 גר' רסק עגבניות

1 כף פפריקה מעושנת

מלח ופלפל - לפי הטעם

1 ליטר ציר בקר

1 ליטר בירת דונקל כהה, מצומצמת לחצי

 

לכדורים:

800 גר' בשר צוואר טחון

200 גר' בייקון חי, חתוך לקוביות קטנות

1 ביצה

200 גר' לחם לבן מושרה במים, סחוט היטב

1 כפית מיוראן

1/2 כפית קימל טחון

5 שיני שום כתושות

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

1 כף מלח דק

1 כפית פלפל שחור

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עם מעט שמן, עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הגזר, וממשיכים לטגן. כשהגזר מתחיל להשחים, מוסיפים את השום, הכרשה והסלרי, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
  2. מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, וממשיכים לטגן. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, ומטגנים עד לחריכה קלה. יוצקים פנימה את הבירה והציר, ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות. טוחנים את התערובת בעזרת מוט טחינה, ומסננים.
  3. מערבבים היטב את כל המרכיבים של כדורי הבשר עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצרים ממנה כדורים.
  4. מטגנים את הכדורים במחבת עד להשחמה קלה, ומוסיפים לרוטב.
  5. מבשלים על אש קטנה בין 25-20 דקות, ומגישים.

 

גולאש צמחוני

 

המצרכים (ל-5 מנות): 

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית קימל

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

1/2 1 כפיות מיוראן

4 שיני שום כתושות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

מלח ופלפל - לפי הטעם

2 כפות שמן

1 ליטר ציר ירקות

1/2 בקבוק יין אדום

10 בצלי שאלוט חצויים

2 גזרים סגולים, חתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים צהובים, חתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים לבנים, חתוכים לקוביות גדולות

1 סלק גדול, מפורק לפלחים

1 צנון ירוק גדול, מפורק לפלחים

6 תפוחי אדמה סגולים, מפורקים לפלחים

1 כרובית, מפורקת לפרחים בינוניים

300 גר' שעועית ירוקה

150 גר' פטריות שמפיניון

150 גר' פטריות פורטבלו

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
   

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עד שמתחיל לצאת עשן קל. יוצקים פנימה את ציר הירקות והיין האדום, ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את בצלי השאלוט, ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את הגזרים, הסלק, הצנון ותפוחי האדמה וממשיכים לבשל במשך 15 דקות.
  4. מוסיפים את הכרובית, וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השעועית הירוקה והפטריות, מבשלים בין 3-4 דקות ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ארוחה בסיר. גולאש צלוי בתנור
צילום: ירון ברנר
מומלצים