שתף קטע נבחר

תבשיל קציצות חורפי של רפי כהן

טור אוכל חדש: עבור כל אלה שהתמהמהו עד הרגע האחרון עם הבישולים לשבת, מציע השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" מתכון אחד, בסיר אחד, שיכול לשמש כארוחה שלמה לסוף שבוע. והפעם: שלב אחר שלב בהכנה של סיר קציצות בקר עם ארטישוק, שומר ואפונה. צפו

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

קציצות בקר עם אפונה, ארטישוק ושומר

המצרכים (ל-8 סועדים):

לקציצות -

600 גר' צוואר או שפונדרה של פרה, טחון פעמים

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

6 שיני שום, קצוצות

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1 פרוסה של חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה

2 ביצים

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח דק

1/2 כפית פלפל סודני גרוס

לטיגון -

1/2 ליטר שמן תירס לטיגון

3 ביצים טרופות

2 כוסות קמח דורום או סולת דקה

לסיר -

1/2 כוס שמן זית עדין

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

6 שיני שום, קצוצות

600 גר' אפונה

10 לבבות ארטישוק ננסי או 5 ארטישוק רגיל, נקי וחצוי לשנים

2 כוסות כרישה ירוקה, פרוסה גס

2 שומר, חצוי לשנים ופרוס

1/2 1 כפות פפריקה מרוקאית

1/2 כף כורכום

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1/2 כף מלח

1 כף מיץ לימון

1 ליטר מרק עוף צח או מים

חופן עלי סלרי ירוק, קצוץ גס

להגשה -

קוסקוס או אורז או בורגול גס או פירה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה גדולה ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. יוצרים בעזרת כפות ידים משומנות קציצות שטוחות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן תירס, טובלים כל קציצה בעדינות בביצה ואז בקמח או בסולת, ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, ומוסיפים את הבצל והשום, ומזהיבים קלות. מוסיפים את הכרישה, השומר, הסלרי מיץ הלימון וארטישוק, ומאדים כשלוש דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מוסיפים את התבלינים ומאדים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ-20 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מגישים עם קוסקוס, אורז או פירה. 
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סיר לשבת של רפי כהן: תבשיל קציצות עם ארטישוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים