שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תבשיל קציצות חורפי של רפי כהן
    טור אוכל חדש: עבור כל אלה שהתמהמהו עד הרגע האחרון עם הבישולים לשבת, מציע השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" מתכון אחד, בסיר אחד, שיכול לשמש כארוחה שלמה לסוף שבוע. והפעם: שלב אחר שלב בהכנה של סיר קציצות בקר עם ארטישוק, שומר ואפונה. צפו

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    קציצות בקר עם אפונה, ארטישוק ושומר

    המצרכים (ל-8 סועדים):

    לקציצות -

    600 גר' צוואר או שפונדרה של פרה, טחון פעמים

    2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

    6 שיני שום, קצוצות

    1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

    1 פרוסה של חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה

    2 ביצים

    1/2 כף פלפל שחור גרוס

    1/2 כף מלח דק

    1/2 כפית פלפל סודני גרוס

    לטיגון -

    1/2 ליטר שמן תירס לטיגון

    3 ביצים טרופות

    2 כוסות קמח דורום או סולת דקה

    לסיר -

    1/2 כוס שמן זית עדין

    2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

    6 שיני שום, קצוצות

    600 גר' אפונה

    10 לבבות ארטישוק ננסי או 5 ארטישוק רגיל, נקי וחצוי לשנים

    2 כוסות כרישה ירוקה, פרוסה גס

    2 שומר, חצוי לשנים ופרוס

    1/2 1 כפות פפריקה מרוקאית

    1/2 כף כורכום

    1/2 כף פלפל לבן גרוס

    1/2 כף מלח

    1 כף מיץ לימון

    1 ליטר מרק עוף צח או מים

    חופן עלי סלרי ירוק, קצוץ גס

    להגשה -

    קוסקוס או אורז או בורגול גס או פירה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה גדולה ומערבבים היטב. מניחים בצד לעשר דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. יוצרים בעזרת כפות ידים משומנות קציצות שטוחות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן תירס, טובלים כל קציצה בעדינות בביצה ואז בקמח או בסולת, ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, ומוסיפים את הבצל והשום, ומזהיבים קלות. מוסיפים את הכרישה, השומר, הסלרי מיץ הלימון וארטישוק, ומאדים כשלוש דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    5. מוסיפים את התבלינים ומאדים עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    6. מוסיפים את מרק העוף או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור ולהבה נמוכה כ-20 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מגישים עם קוסקוס, אורז או פירה. 
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "תבשיל קציצות חורפי של רפי כהן"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    סיר לשבת של רפי כהן: תבשיל קציצות עם ארטישוק
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים