שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    פרובנס מודרני: בית מעוצב במושב עין ורד
    בית במושב בשרון עוצב באווירה כפרית אך מודרנית. אחת המטרות הייתה ליצור תחושה משפחתית לצד הפרדה בין ההורים לילדים. צפו בתמונות

    חומרים טבעיים וצבעוניות רגועה משתלבים בחזותו של בית פרטי שעוצב מחדש במושב עין ורד שבשרון, ומקנים לו ארומה פרובנסית וממד חמים ומזמין. תחום הבנייה והאדריכלות זורם בעורקיו של בעל הבית, המתמחה בניהול ובפיקוח בנייה, אשר ביקש שהעיצוב החדש ישדר מודרניזציה לצד תחושה כפרית.

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

    החזירו עטרה ליושנה: צפו בבית יוקרה בצהלה

    אינטימית ומרווחת: דירה מעוצבת בצפון ת"א

    הצצה לבית דרום אפריקאי מעוצב ברעננה

     

    הקונספט העיצובי שנבחר הוא שילוב בין פרובנס מודרני המשדר תחושה של כפר אירופי, לבין ישראל של שנות האלפיים. הבית משתרע על פני 400 מ"ר בנויים על שטח של חצי דונם. בקומת הכניסה ממוקם חדר משפחה גדול, ולצדו מטבח שבו יציאה לגינה. באופן טבעי, זהו החלק הפעיל ביותר בבית, ובצד השני של המבואה ממוקם האזור הציבורי - הכולל פינת אוכל וסלון פתוח לבריכה.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    בקומה הראשונה, בעלת תקרת העץ הגלויה ורצפת עץ אלון עתיק מפירוקים, ניצב גשר שמפריד בין אגף ההורים לאגף הילדים. סוויטת ההורים כוללת חדר ארונות, שדרכו גם נכנסים למקלחת זוגית עם מערכת סטריאו עמידה במים ורצפה מעץ טיק. מעברו השני של אותו הגשר נמצאים חדרי הילדים, שכוללים גם הם מקלחת משותפת ונגיעות אישיות בכל חדר.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
    בראש ובראשונה היה חשוב לייצר תחושה ביתית, משפחתית, חמימה ומזמינה - שתשרה תחושה נעימה למשפחה ולאורחים, כבית שמרבה לארח. אחד מעקרונות התכנון היו קישור בין החוץ לפנים, ולכן נבחרה סכמת צבעים וחומרים כפריים קלאסים שיוצרים צבעוניות חמה ונעימה.
     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    עם זאת, הייתה הקפדה לשלב צבעוניות בהירה יותר, שבשילוב עם האור הטבעי שחודר הביתה מהחוץ מייצרת תחושה פתוחה ואוורירית. לבני המשפחה היה חשוב לייצר תחושת "ביחד", ועם זאת לשמור על פרטיותו של כל אחד. לכן נוצר הגשר בקומת המגורים, שמעבר להיותו פנינה ארכיטקטונית - הוא מהווה גם אלמנט המפריד ותוחם בין אגף הילדים לאגף ההורים.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    הקפדה הייתה גם בשילוב אלמנטים עיצוביים המותאמים לסביבה הטבעית של הבית. הבית עצמו מתוכנן בצורת ח' המאפשרת את קיומו של פטיו שקוף הנשקף היטב מכל מקום, בקומת הכניסה ובקומת המגורים כאחד.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    החומרים שבהם נעשה שימוש הותאמו לאקלים הישראלי אך לצד זאת התכתבו עם העיצוב הכפרי. כך למשל, עץ על מוצריו הוא אחד החומרים הדומיננטיים בבית, אליו הצטרפו הבריקים האופיינים לסגנון האירופי הקלאסי. כך נוצר טוויסט מתוחכם על ידי שילוב של ריהוט ואבזור מודרני, לצד ריהוט קלאסי הנאמן לקונספט של הבית.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
    תהליך השיפוץ ארך כ-14 חודשים מרגע סיום תהליך התכנון וקבלת היתרי הבנייה. לאורך כל התהליך, ההנחיה הייתה ברורה: יצירת קן משפחתי חם ואוהב, והידיעה כי החלום עומד להפוך למציאות קידם את התהליך. בסופו של דבר נוצר בית המשלב עיצוב כפרי לצד פרקטיקה.
     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
     

    הכותבת היא מעצבת פנים, בעלי משרד שירלי דן אדריכלות עיצוב פיקוח

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פרובנס מודרני: בית מעוצב במושב עין ורד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים