שתף קטע נבחר

ט"ו בשבט טבעוני: 5 מתכונים

בלי חלב, בלי ביצים ובלי חמאה: חמישיית מתכונים טבעוניים עם פירות יבשים, תבלינים ועוד הרבה דברים טובים

לוליפופ שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים

 

המצרכים (לכ-10 יחידות):

100 גר' שוקולד

10 גר' (2 כפות) שמן קוקוס

1 תאנה מיובשת

3 שזיפים מיובשים

1/2 אננס מיובש

10-15 צימוקים

10-15 חמוציות

10 אגוזי לוז קלויים וקלופים, גרוסים גס

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. בבן מארי או במיקרו ממיסים יחד את השוקולד ושמן הקוקוס.
  2. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות. עם כף או שק זילוף, מחלקים את השוקולד ל-10 עיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  3. שמים במרכז כל עיגול מקל ארטיק או מזלג קוקטייל או כפית חד פעמית. מפזרים מעל את הפירות היבשים והאגוזים, ודואגים לשקע אותם בתוך השוקולד. 
  4. מעבירים למקרר לחצי שעה. מקלפים את הלוליפופ מהנייר, ושומרים במקרר בכלי אטום.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

לדר דומדמניות

 

המצרכים (למלבן בגודל 30X20):

200 גר' דומדמניות (ניתן להשיג קפוא בסופרים)

40 גר' (4 כפות) אבקת סוכר

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הדומדמניות ואבקת הסוכר יחד עד שמתקבל מיץ חלק. במסננת הדקה ביותר שיש לכם, מסננים את הגרעינים.
  2. משטחים במגש על גבי נייר אפייה למלבן בעובי אחיד באורך של כ-20X30 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך שעתיים.
  3. מצננים, ושומרים מגולגל עם נייר האפייה בכלי אטום.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

לבבות פלורנטין עם גרנולה, זרעים ופירות יבשים

 

המצרכים (לכ-20 עוגיות):

300 גר' שיבולת שועל

300 גר' תערובת זרעים (זרעי חמנייה, דלעת, שומשום, פשתן)

75 גר' (1/4 ו-3 כפות) סוכר

50 גר' (1/4 כוס) סילאן

50 גר' (1/4 כוס) קרם קוקוס

30 גר' (3 כפות) שמן קוקוס

2 חופנים של פירות יבשים, חתוכים לקוביות

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את הסוכר, הסילאן, קרם הקוקוס ושמן הקוקוס עד לרתיחה, וממשיכים לבשל כדקה נוספת.
  2. בקערה מערבבים את כל שאר המרכיבים: שיבולת שועל, זרעים והפירות היבשים. שופכים את התערובת הרותחת לקערה, ומערבבים עם כף עץ.
  3. עם יד רטובה לוקחים כל פעם מעט מהתערובת, ומהדקים על מגש עם נייר אפייה בתוך מיקד (קורצן, חותכן) בצורת לב. מידי פעם מרטיבים גם את המיקד, ומערבבים את התערובת כך שהסוכרים לא ישקעו.
  4. בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, אופים את העוגיות במשך כ-12-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב (לא לגעת בעוגיות עד שהן מתקררות לחלוטין). מאחסנים בכלי אטום.

 

ביסקוטי דלעת

 

המצרכים (לכ-20 ביסקוטי):

250 גר' דלעת מגוררת

200 גר' תערובת אגוזים לא קלויים (לוז, מלך, קשיו, בוטנים, פקאן)

280 גר' (2 כוסות) קמח

5 גר' (1 כף) סודה לשתייה

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

75 גר' (1/3 כוס ו-2 כפות) שמן

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערת מיקסר עם ראש גיטרה.
  2. צרים מעין כיכר באורך 20 ס"מ וברוחב 7 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם שנכנס למרכז הכיכר יוצא יבש. מקררים למשך הלילה.
  3. עם סכין חדה פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  4. מסדרים בצפיפות על מגש אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים, ושומרים בכלי אטום.

 

Monkey bread של פירות טריים, תבלינים וקרמל

Monkey bread זו עוגת שמרים שנהוג לאכול אותה ביד, ממש כמו קופים, מכיוון שהיא מתפרקת בקלות בחיתוך.

 

המצרכים (ל-1 תבנית קוגלהוף בקוטר 10*16 ס"מ):

לבצק-

100 גר' (1/2 כוס וכף אחת) שמן קוקוס מומס אך לא חם

70 גר' (1/3 כוס) מחית תפוחי עץ טבעית

50 גר' (1/4 כוס) מים

50 גר' (1/4 כוס) סוכר

330 גר' (1/3 2 כוסות) קמח

10 גר' (2 כפות) שמרים

לקרמל-

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

100 גר' (1/2 כוס) סילאן

100 גר' (1/2 כוס) קרם קוקוס

60 גר' (6 כפות) שמן קוקוס

לתערובת הפירות-

1 אגס מגולען, קלוף וחתוך לקוביות

1 תפוח מגולען, קלוף וחתוך לקוביות

1 שזיף מגולען, קלוף וחתוך לקוביות

1 כף קינמון

1/2 כף אגוז מוסקט

1/2 כף ציפורן

3 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים את כל מרכיבי הבצק: סוכר, קמח, מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס, מים ושמרים. לשים כ-10 דקות במהירות בינונית, ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  2. משמנים תבנית קוגלהוף עם שמן קנולה, ושופכים את יתרת השמן שלא תצטבר בתחתית התבנית. מקמחים את התבנית ומרוקנים את יתרת הקמח (סביר שנראה מקומות ללא קמח, שהם מקומות שאליהם לא הגיע השמן). משמנים גם אותם ומקמחים.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מברישים את פני הבצק עם שמן קנולה, מפזרים על הבצק 3 כפות סוכר ואת התבלינים. חותכים את הבצק לחתיכות אקראיות בגודלן ובצורתן.
  4. מסדרים שכבה של חתיכות בצק בתחתית התבנית, מפזרים עליה מהפירות החתוכים, וממשיכים כך עד שנגמר הבצק. מסיימים בשכבת בצק, כך שכל חתיכות הפירות נמצאות בין שתי שכבות בצק. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-25 דקות, עד לקבלת גוון חום כהה מלמעלה. מצננים לחלוטין, הופכים את התבנית ומחלצים את העוגה.
  6. מכינים את הקרמל - מביאים לרתיחה את כל רכיבי הקרמל, וממשיכים לבשל כדקה נוספת. מניחים את העוגה על רשת, ושופכים עליה את הקרמל בעודו חם. נותנים ליתרות הקרמל לטפטף כחצי דקה, ומעבירים את העוגה לצלחת. שומרים במקום מוצל וקריר.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

זיו סנדלר שף קונדיטור ובעלים פטיסרי טבעוני SEEDS

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ביסקוטי דלעת
צילום: עידו ארז
מומלצים