שתף קטע נבחר

מכורים לחטיפי אנרגיה? קבלו מתכונים

אם גם אתם בעניין של כושר, אבקת חלבון וחטיפי אנרגיה, הכתבה הזאת תפורה למידותיכם השריריות: שלושה מתכונים לחטיפי אנרגיה תוצרת בית, שתוכלו לזלול אחרי האימון - חטיף קוואקר ובננה, כדורי קקאו ומלח וחטיף עדשים ואצות

את רועי פגשתי בחדר הכושר הקטן והרעוע של המתנ"ס השכונתי בעיר הדרומית בה למדתי לפני מספר שנים. רועי הוא בחור גדול מאוד, מצחיק ומלא חיים. עד מהרה הפכנו להיות חברים טובים, וחלקנו יחד את אימוני המשקולות במתנ"ס. בין סט לסט נהגנו לשוחח על התמכרות לספורט, והסכמנו שאין כמו ההרגשה הנהדרת שמגיעה אחרי האימון.

 

האנרגיה הזו שזורמת בגוף בשילוב עם הידיעה שעשיתי משהו טוב לגוף שלי, יוצרת תחושה מופלאה. בתום אימון שכזה, אני יודע שהמרצתי את הדם, אתגרתי את שריר הלב לעבוד חזק יותר, סילקתי רעלים ממחזור הדם וגרמתי לשרירים, לעצמות ולמפרקים שלי להיבנות טוב יותר וחזק יותר.

 

בתום האימון היינו ניגשים באופן אוטומטי כל אחד אל התיק שלו, מוציאים ממנו את אבקת החלבון, מערבבים במים מהקולר ושותים בהנאה. לו היינו עוצרים רגע אחד וקוראים את רשימת הרכיבים שעל האריזה היינו מבינים שאבקות החלבון או חטיפי החלבון, מלבד היותם יקרים להחריד, גם מאוד לא בריאים.

 

אז הלכתי הביתה וחשבתי איך אפשר להכין בבית חטיפי אנרגיה, שיכולים להוות תחליף טבעוני לאבקות ולחטיפי החלבון המתועשים שאתם מכירים. המתכונים שלפניכם מכילים חלבון מלא ומעט פחמימות שיספקו לגוף את כמות החלבון הנדרשת עבור אותו חלון הזדמנויות שבין תום האימון ל"ארוחה שאחרי האימון".

 

חטיף קוואקר ובננות

המצרכים:

1 כוס קוואקר

1/2 כוס קמח עדשים (או כל קמח קטניות אחר)

1 בננה אחת בשלה מאוד

1/4 כוס סילאן או אגבה

1/4 כוס חלב צמחי או מים

 (צילום: חגי לפלר) (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים היטב במעבד מזון את כל המרכיבים עד ליצירת תערובת דביקה ויציבה.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

כדורי קקאו ומלח

התוספת של המלח לחטיף גם נותן טוויסט מעניין לעלילה וגם מחזיר חלק מהמינרלים לגוף אחרי אימון ריצה במהלכו הגוף מאבד לא מעט מינרלים חיוניים.

 

המצרכים:

1/2 חבילת תמרים מגולענים

1/2 כוס אבקת קקאו אורגני טבעי, לא ממותק

1/4 כוס פתיתי בירה - אם אין, ניתן להחליף ב-1/2 כוס קוואקר דק (מקור מעולה לחלבון ולאנזימים חיים)

מעט מלח גס

 (צילום: חגי לפלר) (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את התמרים, הקקאו ופתיתי הבירה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בעזרת ידיים רטובות מכינים כדורים, מעטרים עם מעט מלח גס ומקפיאים ללילה.

 

חטיפי עדשים אדומים ואצות

באצות יש כמות נהדרת של חלבון איכותי, ובשילוב עם שאר המרכיבים - מדובר בפצצת חלבון מתקתקת שתבנה לכם SIX PACK עד לקיץ.

טיפ:

אני השתמשתי במטחנת תבלינים, אבל במידה ואין לכם - אפשר להשרות את המרכיבים במים ולטחון במעבד מזון.

 

המצרכים:

1 כף אצות וואקמה טחונות (אפשר להשתמש בכל סוג של אצות שבא לכם, אנחנו זורמים)

1 כוס קמח עדשים אדומות

1/2 כוס קמח קוואקר

1 כוס גרעיני צ'יה טחונים

1/2 כוס סילאן או אגבה או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים

1 כף טחינה גולמית

מעט שוקולד צ'יפס, לקישוט

 (צילום: חגי לפלר) (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)
  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ויוצקים פנימה בהדרגתיות מים קרים עד לקבלת תערובת דביקה ויציבה.
  2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ונותנים לה לנוח כשעה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני


פורסם לראשונה 25/01/2016 15:32

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי לפלר
כדורי קקאו ומלח
צילום: חגי לפלר
מומלצים