שתף קטע נבחר

כך תכינו בקלות סיר של תבשיל טלה לשבת

שבת גשומה? קטן עליכם: הכנסו למטבח עם המתכון של רפי כהן לסיר של טלה עם תפוחי אדמה ושעועית, הזמינו אנשים שאתם אוהבים, וסידרתם לכם שבת מושלמת וחמה

 

טלה עם שעועית לבנה ותפוחי אדמה

המצרכים (ל-8-10 סועדים):

6 פרוסות של שוק טלה, פרוסות עם העצם בעובי 2 ס"מ

4-6 נתחים של ברוסט טלה, פרוס עם העצם בעובי 2 ס"מ

1/2 כוס שמן זית

5 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות בעובי 4 ס"מ

3 כוסות שעועית לבנה, שרוייה במים ל-24 שעות

10 שיני שום, חצויות לשניים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

1 כף עלי טימין

1 כף פלפל לבן גרוס

1 כף מלח

4-5 צ׳ילי אדום וירוק, חצויים לשנים

2 ליטר מרק עוף צח או מים

4 עגבניות בשלות, קלופות ופרוסות ל-4


הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק.
  2. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל וצולים למשך דקה מכל צד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה עדינה ומכסים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חגיגה של שבת: מתכון של רפי כהן לסיר של טלה ושעועית
צילום: ירון ברנר
מומלצים