שתף קטע נבחר

בכיר במשרד הבריאות: "לא מסוכן לגור בחיפה, אך צריך לטפל בזיהום האוויר"

אחרי שהודה כי באזור חיפה קיים עודף תחלואה בסרטן, ביקש ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו להעביר מסר מרגיע: "לפעמים מתפרסמת ידיעה שאינה מדויקת ב-100%", אמר לאולפן ynet

 

 

 

"בגלל שיש פה לחץ ציבורי לפעמים מתפרסמת ידיעה כזו או אחרת שאינה מדויקת ב-100%, ואנחנו רוצים מאוד להדגיש שיש צורך לטפל בזיהום האוויר בחיפה". יום לאחר שהודה כי באזור חיפה יש עודף תחלואה במחלות כמו סרטן ואסטמה, ביקש ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, להעביר בראיון לאולפן ynet מסר מרגיע לציבור: "להגיד שמסוכן לגור בחיפה הדרך עדיין רחוקה".

 

במהלך דיון שהתקיים אתמול בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת ציין פרופ' גרוטו כי "אנחנו רואים בנפת חיפה עודף של סרטן לעומת הממוצע הארצי. כמו כן, בחיפה יש עודף של אסטמה, בעיקר בילדים, ושל מחלות לב. באופן מובהק לחלוטין, בסוף שנת 2014 הגענו למסקנה שהמצב לגבי הסרטן אינו מקרי".

"המצב אינו מקרי". פרופ' גרוטו ()
"המצב אינו מקרי". פרופ' גרוטו

על רקע הסערה הציבורית שפרצה בעקבות הממצאים המדאיגים על אודות זיהום האוויר בחיפה, נשאל היום פרופ' גרוטו אם היה מרשה לעצמו להתגורר בחיפה. על כך הוא השיב כי "יש לי קרובי משפחה בחיפה, אני

חושב שקיימים סיכונים מסוימים בכל מיני מקומות בארץ שלא קשורים רק לזיהום אוויר. עם זאת, צריך לטפל בבעיית זיהום האוויר בחיפה".

 

פרופ' גרוטו ציין עוד כי הנתונים שהוצגו אתמול בכנסת אינם חדשים, אך לדבריו "מתמשכים לאורך זמן". בהתייחסו למחקר שחשף כי תינוקות באזורים המזוהמים במפרץ חיפה נולדו במשקל נמוך ובהיקפי ראש הנמוכים בכ-20 עד 30 אחוזים מביתר השכונות בנפת חיפה אמר הבכיר במשרד הבריאות כי "אנחנו לא מוצאים תימוכין לממצאים האלה".

 

הוא הזהיר כי "חלק מהנתונים של השפעת זיהום האוויר נמשכים לאורך זמן. זאת אומרת, גם אם היום יהפוך המצב בחיפה והיא תהיה למקום הכי ירוק בלי שום טיפת זיהום אוויר, אנחנו עדיין יכולים לראות את ההשפעות של זה למשך שנים, כך שזה באמת לא משהו שנוכל לראות מיד. הערכת המצב שיש לנו כרגע במשרדי הממשלה היא שבאמת צריך לטפל בזיהום האוויר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים