שתף קטע נבחר

צבעוניים ומרעננים: 4 מרקים אביביים

החורף עוד לא הסתיים רשמית אבל הטמפרטורות הגבוהות הן בדיוק הזמן למרק קר ומרענן: 4 מתכונים קלים להכנה

גספאצ'ו אנדולוסי נוסח גמזו

שף גיא גמזו, מסעדת אריא

המרכיבים (ל-4 סועדים):

לגספאצ'ו -

18 עגבניות שרי תמר

1/2 פלפל אדום ללא קליפה

1 שן שום

1/2 2 כפות חומץ יין לבן

1/2 כפית מלח גס

4 פרוסות צ'ילי אדום (או לפי הטעם)

1/2 1 כף שמן זית

לסלטון בתוך הגספאצ'ו -

1 מלפפון קצוץ דק

6 עגבניות שרי קצוצות דק

4-5 עלי בזיליקום קצוצים

קורט מלח ים

1/2 כף שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגספאצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מסננים עם מסננת ומכניסים למקרר לכמה שעות, עד שהגספאצ'ו יהיה קר.
  2. מכינים את הסלטון: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בתחתית כל קערה. מעל הסלט מוזגים את הגספאצ'ו.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

גספאצ'ו זעתר עם דג ים

שף גיא גמזו, מסעדת אריא

המרכיבים (ל-4 סועדים):

240 גר' טונה אדומה, חתוכה לקוביות

מלח ים

שמן זית

אפשרויות הגשה - צנוניות חתוכות, כוסברה, עלי זעתר, עגבניות צהובות חתוכות

לגספאצ'ו -

21 עגבניות שרי צהובות

1/4 צרור זעתר טרי (רק העלים)

1/2 פלפל צהוב ללא קליפה

4 כפות מירין

2 שיני שום קטנות

פרוסות פלפל צ'ילי ירוק (לפי הטעם)

1 כפית שטוחה מלח דק

1 כף שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הגספאצ'ו: מכניסים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מסננים עם מסננת ומכניסים למקרר לכמה שעות, עד שהגספאצ'ו יהיה קר.
  3. מרכיבים את המנה: בוזקים מעל קוביות הדג מלח ומזלפים מעט שמן זית.
  4. מניחים את קוביות הדג בתחתית הקערה ומוזגים את הגספאצ'ו מעל.
  5. ניתן לקשט עם צנוניות חתוכות, כוסברה, עלי זעתר או עגבניות צהובות חתוכות מעל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

טונה אדומה עם יוגורט כבשים

שף גיא גמזו, מסעדת אריא

המרכיבים (ל-2 סועדים):

6 פרוסות טונה אדומה (כל חתיכה – 15 גרם)

2 כפות יוגורט כבשים

1 מלפפון - רק המעטפת, ללא הגרעינים (אפשר לראות בסרטון) חתוכה לקוביות קטנות

1/2 שן שום קצוצה

15 עלי נענע מופרדים קצוצים

כף שמן זית

1/2 כפית מלח ים

קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים פרט לטונה לקערה, ומערבבים עד לקבלת סלט יוגורט קר.
  2. מפזרים את פרוסות הטונה על גבי צלחת ומסביב לטונה מוסיפים את סלט היוגורט.
  3. הצעת הגשה: ניתן לפזר מעל למנה צנוניות פרוסות, פרוסות מלפפון, עלי נענע, מלח ים או שמן זית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

מרק קוקוס קר

שף-קונדיטורית שחר פלג, מסעדת ARIA

המרכיבים (ל-6 סועדים):

2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1/2 כוס (100 גר') סוכר

1 מקל למון גראס

לקראמבל קוקוס -

1/2 כוס (120 גר') חמאה קרה

1/2 כוס (120 גר') סוכר חום

1 כוס (140 גר') קמח

1/2 כוס (70 גר') שקדים טחונים

2/3 כוס (75 גר') קוקוס קלוי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרק: מבשלים את כל המרכיבים ביחד על אש קטנה, למשך כ-20 דקות בכדי שכל הטעמים יצאו. מורידים מהאש ומעבירים לקירור למשך כמה שעות.
  2. מכינים את הקראמבל: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  3. מכניסים לתוך מעבד מזון חמאה, סוכר, קמח, שקד טחון וקוקוס קלוי, עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מרכיבים את המנה: בתחתית הקערה מניחים את הקראמבל ומוזגים מעליו את המרק שהתקרר. אפשר להוסיף פירות העונה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק אביבי מלא בהפתעות
צילום: ירון ברנר
מומלצים