שתף קטע נבחר

נצבא תשלם לעו"ד 171 אלף ש' על הלנת שכר

עובדת חברת הנדל"ן קיבלה אישור לעבוד במקביל עבור נאמני התחנה המרכזית בת"א. בשלב מסוים מישהו התחרט, והחל לקזז סכומים ממשכורתה

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה שחברת הנדל"ן "נצבא" תשלם לעורכת דין שהועסקה אצלה 171 אלף שקל בעקבות תביעתה להחזרי שכר ופיצויי פיטורים. השופטת נטע רות קיבלה את טענת העובדת שלפיה נצבא קיזזה משכרה – שלא כדין - תשלום שקיבלה עבור עבודה חיצונית שביצעה למעסיק אחר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ביוני 2007 החלה עורכת הדין לעבוד במחלקת המשפטית של נצבא. לקראת סוף 2009 רכשה החברה את השליטה בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, והעובדת טיפלה בנושא עד ינואר 2012 - המועד שבו הוקפאה. מתקופה זו נוהלה התחנה על ידי נאמנים שמינה בית המשפט, ועורכת הדין התעסקה רק בעבודתה המשפטית הרגילה. במאי 2012 היקף עבודתה הוגדל, והיא התחילה לטפל גם בעריכת הסכמים מסחריים ובליווי משפטי שוטף של קניוני נצבא, תוך שהובטחה לה העלאת שכר.

 

שלושה חודשים לאחר מכן פנתה לעורכת הדין נציגה מטעם הנאמנים של התחנה, והציעה לה לשמש כעובדת שלהם ללא קשר לתפקידה בנצבא. עורכת הדין הסכימה לאחר שהובהר לה כי הממונה בנצבא אישר את ההעסקה, ואף נשלח מייל בעניין לחברה. ואכן, מספטמבר החלה עורכת הדין בעבודה עבור הנאמנים בשליש משרה, תמורת 10,000 שקל בחודש.

 

אלא שבתחילת ינואר 2013 גילתה העובדת שנצבא הלינה את שכרה, משום שבעל השליטה כעס על ההסדר שנערך בינה לבין הנאמנים ללא ידיעתו. נצבא הסכימה לשוב לשלם לה בתנאי שתעביר אליה את השכר שהיא מקבלת מהנאמנים. בתחילה היא הסכימה, מאחר שנצבא שילמה את משכורתה העיקרית, אולם כעבור כמה חודשים הבהירה למעסיקיה שאינה מוכנה להמשיך בהסדר.

 

בעקבות זאת החלה נצבא להפחית ממשכורתה 900 שקל מדי חודש ללא התראה ולמרות התנגדויותיה. בינואר 2014 היא גם הלינה את שכרה ללא שימוע, וחודש לאחר מכן העובדת הודיעה על התפטרות בדין מפוטרת. בעקבות זאת הוגשו תביעות הדדיות בין הצדדים: נצבא דרשה לקבל מהעובדת החזרים על השכר שקיבלה מהנאמנים, ומנגד עורכת הדין דרשה פיצויי פיטורים ועוגמת נפש.

 

אינטרס משותף

השופטת נטע רות סברה שמהראיות עולה כי ההסכם בין העובדת לנאמנים של התחנה לא נערך מאחורי גבה של נצבא, אלא בידיעתה והסכמתה המלאה, וכנראה שטעמים מסוימים הובילו אותה לחזור בה. כמו כן נקבע שאין לקבל את טענת נצבא כי העבודה עבור הנאמנים נעשתה על חשבונה באופן שהצדיק את דרישתה לקבלת השכר ששולם לעובדת מהנאמנים.

 

נצבא לא הוכיחה שהיקף עבודתה של עורכת הדין מבחינת שעות ותפוקות ירד בעקבות ההעסקה אצל הנאמנים. ומעבר לכך סברה השופטת שנראה שלנצבא היה אינטרס שהיא תעבוד אצל הנאמנים, לפחות לתקופה מסוימת, בשל חסכון בהעלאת שכר העובדת והן כנושה של התחנה.

 

מעבר לכך, גם אם לנצבא היו טענות מוצדקות, השופטת סברה שהיא לא הייתה רשאית לקזז משכר העובדת אף לא שקל, והיה עליה להגיש תביעה עצמאית בעניין.

 

בנסיבות אלה, קבעה השופטת רות, יש לדחות את תביעת נצבא, ולקבל את תביעות העובדת, למעט הפיצוי עבור עוגמת נפש, שמתקבל רק במקרים חריגים. משכך נפסק כי נצבא תשלם לעובדת 171,758 שקל, ו-15 אלף שקל עבור הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ נצבא: עו"ד אורי ברימר
  • ב"כ העובדת: עו"ד תומר הדס, עו"ד מעיין ויס-לוי
  • עו"ד נמרוד כנפי עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים