שתף קטע נבחר

תבע את סלקום אחרי שהוטרד 60 פעם ופוצה

סרגיי עזב את סלקום, אבל סלקום סירבה לעזוב אותו. משווקים חיצוניים התקשרו אליו במגוון שעות ביממה למרות שהפציר בהם שיחדלו. הוא החליט לתבוע את החברה וזכה ב-3,243 שקל. האזינו להטרדות

קרוב ל-60 שיחות בשנה האחרונה, זה מה שנאלץ סרגיי ליפלנדסקי לספוג אחרי שעזב כלקוח את חברת סלקום. משווקים של סלקום הטרידו אותו על בסיס שבועי בניסיון לגרום לו לחזור לחברה. הוא החליט לתבוע וסלקום התחייבה לפצותו ב-3,243 שקל. סרגיי התארח באולפן ynet והשמיע לנו כמה מהשיחות המציקות שקיבל מהחברה. האזינו גם אתם.

 

 

קרה גם לכם? צריכים עזרה מול חברות התקשורת? כיתבו לנו >>

 

מזל שהתחלתי להקליט את השיחות

"כשפניתי למשווקים שהתקשרו לפנות בוקר ובשלל שעות משונות ואמרתי להם: 'תפסיקו', הם לא הפסיקו. פניתי למשטרה ושם אמרו לי: אין פה היבט פלילי, פנה לבית-משפט לתביעות קטנות", סיפר ל-ynet.

 

הוא התייעץ עם עו"ד וזה הציע לו להקליט את השיחות. הוא החל להקליטן. 30 שיחות הקליט לטענתו, ואף תמלל אותן. "אם הייתי פונה לבית-משפט ללא ייעוץ של עו"ד, במקרה הזה עו"ד אייל קומפורט, גם בית-המשפט לא היה עוזר לי", אומר סרגיי.

 

סלקום אחראית על נציגיה

סרגיי מתאר את החוויה מול סלקום בבית-המשפט כ"מגוחכת". "העו"ד שלהם בכלל לא ידע שיש לי תמלילים", הוא טוען. "בכתב ההגנה שהם הגישו, הם מכחישים הכל, אפס אשמה מצידם: 'לא ראינו לא ידענו, הוא לא יצר קשר עם שירות הלקוחות שלנו, זה לא אנחנו, אלה משווקים חיצוניים', למרות שחוק השליחות קובע שסלקום אחראית על שלוחיה והחוק מטיל עליה אחריות זהה לזו של משווקיה. ואחרי כל זה העו"ד שלהם אמר גם שלא הוכחתי בבית-המשפט שזו סלקום שהתקשרה אלי.

 

"אז חיפשתי את המספרים בגוגל ומצאתי עוד תלונות עליהם. תלונות של נפגעים והעדויות של המתלוניים גם מוכיחות: אלה מספרים שמשווקים את סלקום. בין המספרים: 0732168199 וגם: 0778066007, 0732517300".

 

ביקשתי פירוט שיחות כדי לזהות המספרים אך סלקום סירבה

בנוסף, סרגיי ביקש מבית-המשפט את פירוט השיחות הנכנסות שלו בתקופה של השנה – שנה וחצי האחרונות. "אפשר היה לזהות את המספרים ששוב ושוב התקשרו אלי ולראות אם אלה משווקים של סלקום או לא. יש את המספרים שיבדקו למי הם שייכים. זה בפירוש היה מוכיח שזו סלקום, וגם על הדרך, היה מוכיח כמה שהם הטריפו אותי.

 

"אבל מסתבר שאם אתה רוצה לקבל רשימת שיחות נכנסות, אתה יכול לעשות את זה רק עם צו של בית-משפט. אז ביקשתי שביהמ"ש ייתן צו. העו"ד של סלקום אמר שסלקום מתנגדת להשגת כל מסמך שלא הוגש בכתב התביעה, כיוון שלא היתה לה אפשרות להתייחסות מוקדמת. זה היה נראה כאילו הם רצו להסתיר את היקף ההטרדות".

 

לא ייאמן אבל חוק הספאם לא תקף פה

בסופו של דבר ביהמ"ש קבע פיצוי וביקש מסלקום להתפשר עם הלקוח על פיצוי זה. סלקום הסכימה. למה רק 3,243 שקל על 60 שיחות? "העניין הוא שחוק התקשורת בזק ושירותים התשמ"ב 1982, הידוע כחוק הספאם, מתייחס בניסוחו רק להודעות דואר זבל, הודעות סמס והודעות שמע קוליות מוקלטות", מסביר סרגיי.

 

"בית-המשפט מאפשר קנס של עד 1,000 שקל למי שמטריד אדם אחרי שביקש שיפסיק, אבל למרבה הצער, בניסוחו לא מופיעה התייחסות לשיחות טלפון יזומות מול נציגים. לכן היה קושי משפטי להחיל את חוק הספאם למקרה זה, למרות שכן היו כמה תקדימים בעניין, בעיקר בקשר לחברת HOT, למשל המקרה של יניב מדמוני נגד HOT (זכה ב-8,000 שקל אחרי שהוכיח שהוטרד על-ידי החברה). אולי דרוש תיקון לחוק עצמו".

 

אז איך בכל זאת, למרות חוק הספאם המסורס והמשטרה שטוענת שאלה לא הטרדות פליליות, איך ניתן לפעול חוקית נגד משווקים אלה? האם הם לא עוברים על שום חוק? בהחלט עוברים. שימו לב שלפי חוק הגנת הפרטיות וחוק מאגרי מידע, כשלקוח אומר למשווק: "אל תתקשר אלי יותר", עדיף שיוסיף לכך: "ותסירו אותי מרשימת התפוצה שלכם" או: "הסירו אותי ממאגר המידע שלכם". או אז החברה מחוייבת על פי חוק להסיר את השם וכל הפרטים הנלווים לו (למשל מספר הטלפון) מהרשימה וכפועל יוצא מכך – לא להתקשר אליו יותר.

 

אלכסנדרה לוקש השתתפה בהכנת הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים