שתף קטע נבחר

לניאדו: תחבושת לחץ על איבר מין של תינוק גרמה לנמק

המשפחה הגישה תביעה נגד ביה"ח לניאדו בנתניה בגין רשלנות רפואית וטענה כי צוות בית החולים פעל בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת, וגרם ישירות לנכות באיבר המין שנגרמה בגלל הנמק. ביה"ח: אנו לומדים את כתב התביעה

תביעה נגד בית חולים 'לניאדו' הוגשה בימים האחרונים לבית משפט השלום בנתניה בגין רשלנות רפואית. בתביעה אותה הגישה משפחתו של תינוק בן שנתיים, נטען כי הפעוט החל לדמם באופן מאסיבי לאחר ברית המילה שעבר בגיל 8 ימים, והוריו פינו אותו לבית החולים לניאדו בנתניה. "הגענו הביתה לאחר ברית מילה וראיתי שהילד לא מפסיק לדמם",  שחזרה אתמול האם.

 

מהרישומים הרפואיים עולה כי האורולוג שבדק את הפעוט החליף את התחבושת הרגילה שהניח המוהל - בתחבושת לחץ עם חומר עוצר דימום, והפעוט אושפז למשך הלילה.

 

קיראו עוד

דף עמדה בארה"ב: ברית מגינה מאיידס וסרטן

רופאי ילדים למוהלים: הפסיקו למצוץ הדם בברית

כך משכנעים הורים לוותר על ברית מילה לתינוק

 

התביעה: "ביה"ח פעל בניגוד לפרקטיקה המקובלת"

בתביעה, אותה הגישה עו"ד עדי אברג'יל-ברוורמן ממשרד עו"ד פייל ושות' בשם המשפחה, נטען שלמרות שתוך זמן קצר פסק הדימום, צוות בית החולים לא הסיר את תחבושת הלחץ מאיבר מינו של הפעוט, ושחרר אותו לביתו למחרת כשהתחבושת עדיין על גופו.

 

המוהל שהגיע לבית המשפחה לביקורת, הופתע לגלות את תחבושת הלחץ, והחליפה מיד בתחבושת רגילה, אלא שהנזק כבר נעשה – ובאיבר מינו של התינוק פשה נמק.

 

ברית מילה. המוהל הופתע לראות את תחבושת הלחץ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ברית מילה. המוהל הופתע לראות את תחבושת הלחץ(צילום: shutterstock)

 

התינוק הובהל לשורה של בדיקות וטיפולים כירורגיים, בין השאר בבית חולים מאיר, שם נותח בהרדמה כללית. חרף אשפוזיו, איבד התינוק חלק מעטרה של איבר המין ומתזוזה של פתח השופכה והוא סובל מפגיעה לצמיתות.

 

לתביעת המשפחה, צורפה חוות דעתו של ד"ר לאונרדו סיפלוביץ, מומחה לכירורגיה כללית וילדים – אשר קבע כי צוות בית החולים פעל בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת, וגרם ישירות לנכות ממנה סובל הילד. "כדי לשלוט על אזור הדימום, יש להפעיל לחץ על האזור במשך 10-20 דקות, להניח תחבושת היקפית, לוודא תוך זמן קצר כי אכן עצר הדימום ולהסיר את התחבושת" הסביר.

 

"במקרה הזה, האורולוג חבש את כל איבר המין עם תחבושת לחץ, הדימום נעצר אך למרות זאת, התינוק נשאר עם התחבושת ושוחרר לביתו, מבלי שהאורולוג החליפה או הסירה", קבע ד"ר סיפלוביץ', "זאת בניגוד לכל פרקטיקה מקובלת, תוך שהתחבושת ממשיכה ללחוץ על האיבר ולפגוע בו משך יותר מ-24 שעות".

 

לדברי עו"ד אברג'יל, נגרם לילד נמק באיבר המין והוא לא יוכל לתפקד בעתיד כיתר בני גילו, באופן שעשוי אף להשפיע על עיסוקו ועל יכולתו להשתלב בחברה, ואף לגרום לו לבעיות פוריות ולקשיים בהקמת משפחה.

 

"אין כל ספק שקשייו הגופניים והנפשיים של הילד יחמירו בעתיד, ככל שיגדל, והוא יאלץ להתמודד עם תחושות של בושה, חוסר ביטחון, פגיעה בביטחונו ובדימוי העצמי עד כדי נכות נפשית", מוסיפה עו"ד אברג'יל. "כל זאת כאשר לאורך השנים יהיה עליו להתמודד עם נכותו ועם תגובות הסובבים אותו. מיותר לציין כי התמודדות זו, ובמיוחד בגיל ההתבגרות, תותיר בעתיד צלקות בנפשו".

 

לבית המשפט הוגשה לאחרונה תביעת פיצויים על סך 2.5 מיליון שקלים מבית החולים.

 

מביה"ח לניאדו נמסר כי: "כתב התביעה התקבל בימים אלה, אנו לומדים את הפרטים ונגיב במפורט בבית המשפט בו מתנהל ההליך"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
תביעה על רשלנות רפואית נגד לניאדו
צילום: נמרוד גליקמן
עו"ד עדי אברג'יל - ברוורמן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים