שתף קטע נבחר

ראשון מסוגו: יריד תעסוקה לחיילים דרוזים

יוזמה של התאחדות התעשיינים, צה"ל וחברת אל פנאר הפועלת לשילוב מיעוטים בשוק העבודה בצה"ל - הביאה ליריד תעסוקה מיוחד לצעירים בני המגזר הדרוזי. אילו הצעות עבודה המתינו שם? צפו בביקור שערכנו

מאות חיילים דרוזים, העומדים בפני שחרור, השתתפו הבוקר (ב') ביריד תעסוקה ראשון מסוגו לצעירים בני המגזר. היריד התקיים בהיכל התרבות בכרמיאל, ביוזמת התאחדות התעשיינים וחברת אל פנאר, הפועלת לשילוב מגזרי מיעוטים בשוק העבודה, תוך שיתוף פעולה עם מדור משתחררים ומחלקת אוכלוסיות בצה"ל. צפו בביקור שערכנו במקום:

 

 

ביריד נכחו כ-25 חברות שהציעו מאות מקומות תעסוקה. הוא חולק לשני "מקצים", כאשר בחלקו הראשון הגיעו נגדים וקצינים, חלקם בעלי השכלה טכנולוגית, כמו גם חיילים סדירים העומדים בפני שחרור. המטרה - פגישה בין הצעירים המחפשים תעסוקה ואת דרכם בחיים, למעסיקים פוטנציאלים בתחום התעשייה. 

 

כתבות נוספות בערוץ קריירה

לא רק היי-טק: סקירת משרות פנויות

"התפטרות בשל אי הפרשה לפנסיה - מוצדקת"

ותיקים בעבודה? כנראה שאתם מפסידים כסף

  

ד"ר טל לוטן, מנהלת חינוך והכשרה בתעשייה ובמגזר העסקי, בהתאחדות התעשיינים אמרה כי "יש כיום מחסור של אלפי עובדים בתעשייה, ובמקביל כמות של אנשים שעשויים להשתלב בתחום. הביקוש כל כך גדול שהצלחנו להרים את היריד הזה בתוך שלושה שבועות. קרוב ל-30 חברות, מקיסריה וצפונה, הגיעו בתקווה לגייס עובדים".

 

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 

לדברי ד"ר לוטן, יש כוונה לקיים בעתיד ירידים דומים גם לאוכלוסייה החרדית והערבית. "מדובר פה בליווי של ההתאחדות, באמצעות חברת אל פנאר. לא ב'שגר ושכח', אלא במעקב, ליווי והכשרה של העובדים במשך קרוב לשלוש שנים", והוסיפה "כמעט כל התפקידים שנדרשים פה הם כאלה שיש בהם צורך בהכשרה, והיא ניתנת אם ברמה המפעלית ואם על ידי קורסים שאנחנו יוזמים".

 

"שהצעירים ייראו למה הם יכולים לשאוף"

אל פנאר היא חברה שהוקמה על ידי משרדי הכלכלה וראש הממשלה, במטרה לשלב מיעוטים בשוק העבודה. היא פועלת במגזר הדרוזי-צ'רקסי, הערבי והבדואי, מסייעת בשילוב, הכשרה והשמה, ונותנת תמיכה לעובדים במהלך השנים שלאחר מכן.

 

לדברי אחסאן הנו, מנהל מרכזי ריאן המפעילה את התוכנית, עברו במסגרתה כבר קרוב ל-15 אלף איש. "עוזרים להם משלב כתיבת קורות החיים, ואחר כך מסייעים בהכשרות שונות על מנת להתאים כמה שיותר עובדים למשרות בתעשייה. זה לא פשוט לשכנע אנשים שתעשייה זה המקום עבורם, אבל זה משתנה לאט לאט. אנשים יודעים שזה גם ביטחון תעסוקתי, תנאים ואפשרויות קידום".

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 

בין החברות שהגיעו להציע משרות הייתה גם חברת מספנות ישראל, לה נדרשים 10-15 עובדים. "קיבלנו עד כה 10 קורות חיים", אמר סגן מנהל משאבי אנוש במספנות, תמיר נוימן. "החבר'ה מתעניינים, אבל לא ברור כמה מהם באמת מעוניינים כרגע בעבודה ומחויבות. בוודאי שחלקם עשויים להשתלב. לנו חשוב שיהיה מאגר של קורות חיים שנוכל לפנות אליהם ולפעול שיגיעו אלינו". הוא ציין כי קרוב ל-20% מעובדי המספנות אינם יהודים, ומתום כ-75% בני העדה הדרוזית.

 

בין הנוכחים ביריד היה סרן (במיל.) ביסאן גאנם, מג'ת הגלילית. גאנם השתחרר לפני כחודשיים וחצי אחרי שירות בגדוד חרב ובהמשך בתחום השילוב של הצעירים הדרוזים בצבא. "זה אירוע חשוב, גם אם לא מיד מוצאים פה עבודה, צריך שהצעירים ייראו איזה תחומים פתוחים לפניהם ולמה הם יכולים לשאוף. באופן אישי רק התחלתי לבדוק את האפשרויות. אני מחפש משהו בתחום בו עסקתי עד היום, הובלה של אנשים, ניהול. גם כיום אני פועל בהתנדבות במתנ"ס בקידום ובפעילות עם בני נוער במסגרת פרויקט "אחרי"".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים