שתף קטע נבחר

סגן השר מהליכוד פחד להיכנס לאזור מלחמה ודרש לחזור לישראל

קבוצת ח"כים יצאה לביקור רשמי בקווקז, וכשהגיעה העת לחצות את הגבול מגיאורגיה לארמניה - סירב מזוז כי חשש מהעימות בנגורנו-קרבאך. לא עזרו ההסברים שמדובר בחבל מרוחק באזרבייג'ן. מזוז: "לא חששתי, לא הרגשתי טוב"

 

סגן השר ירון מזוז (צילום: ערוץ הכנסת) (צילום: ערוץ הכנסת)
סגן השר ירון מזוז(צילום: ערוץ הכנסת)

סגן השר ירון מזוז (הליכוד) עורר אי-נעימות מול מארחיה של משלחת של הכנסת לקווקז: בשבוע שעבר יצאה קבוצת ח"כים לביקור רשמי בגיאורגיה וארמניה, אולם מזוז סירב לחצות את הגבול בין המדינות בשל הדיווחים על מלחמה המתחוללת בחבל נגורנו-קרבאך, המובלעת הארמנית הנמצאת בכלל בשטח אזרבייג'ן השכנה. לא עזרו ניסיונות ההרגעה שלפיהם אזור הקרבות לא קרוב למקום הביקור, ומזוז דרש לחזור לישראל.

 

בתגובה טוען מזוז שלא חשש ממלחמה, אלא לא חש בטוב והעדיף לא להמשיך בסיור.

 

עוד בחדשות:

 

בשבת נהרגו 30 בני אדם לפחות בקרבות בין כוחות ארמניים לאזריים בחבל המחלוקת. נגורנו-קרבאך, שבו מתגוררים כ-150 אלף תושבים, מנהל בעצמו את עסקיו וזוכה לסיוע צבאי וכלכלי מארמניה מאז תום המלחמה עם אזרבייג'ן ב-1994. אלא שהמצב באזור הידרדר בשבועות האחרונים והגיע לשיא בסוף השבוע.

 

 

לקראת המעבר לארמניה בסוף השבוע ביקשו חברי משלחת הכנסת ממזוז לשקול שנית וניסו לשכנע אותו להישאר ולהשלים את הביקור. בין היתר טענו בפניו שעזיבתו באמצע הסיור עשויה לעורר אי נעימות קשה מאוד מול הגורמים המזמינים. אך כל ניסיונות השכנוע – הן של חברי המשלחת והן של גורמי ממשל גיאורגיים – לא הועילו.

 

יתר חברי המשלחת יצאו במהלך השבת כמתכונן להמשך הביקור בארמניה. למזוז, השומר שבת, נשלחו נהג ומאבטח שליוו אותו בשאר הזמן בגיאורגיה לפני שחזר לישראל. ביום ראשון, בשעה שהמשלחת עדיין הייתה בפגישות עבודה בארמניה, מזוז כבר חזר ללו"ז העבודה הרשמי שלו בארץ.

 

מזוז מסר בתגובה: "אני חושש רק מבורא עולם ולא ממה שקורה שם. כנראה אכלתי משהו לא טוב ולא הרגשתי טוב. כבר במלון לא הרגשתי טוב ואמרתי שבמצב כזה לא כדאי לי לנסוע. אני לא מטייל הרבה בחו"ל וכנראה נסעתי בלי ציוד נכון ובלי כדורים מתאימים להקאות".

 

שעות לאחר הפרסום ביקש מזוז להעביר תגובה נוספת: "בשבת בבוקר חברי המשלחת המשיכו מגאורגיה לארמניה וכיוון שאני איש מאמין ושומר שבת, התקדמתי לגבול ארמניה בכוחות עצמי במוצאי שבת. כשהגעתי לגבול בין גאורגיה לארמניה, קיבלתי הנחיה חד משמעית מאגף הביטחון של משרד רה"מ - לא לחצות את הגבול נוכח ההתחממות באיזור, וכי ייתכן שההנחיה תשתנה בבוקר. מאחר שלא חשתי בטוב, ולאחר כמה שעות של המתנה בקרבת הגבול בין ארמניה לגאורגיה, החלטתי לשוב ארצה. כאיש ציבור עלי לציית להוראות של הממונים עלי מבחינה ביטחונית, ולפיכך פעלתי".

 

ב-1991 הכריז חבל נגורנו-קרבאך על עצמאותו, אחרי משאל עם שהוחרם בידי תושביו האזרים. בשנה זו הידרדר הסכסוך על השליטה בו לכדי מלחמה של ממש, שבה נהרגו כ-30 אלף בני אדם, ויותר ממיליון איבדו את בתיהם. הארמנים השלימו את ההשתלטות על החבל ב-1994, וכבשו גם אזור חיץ מסביב לו, המהווה כשמונה אחוזים משטח אזרבייג'ן.

 

בשנים שחלפו מאז הוכרזה הפסקת האש הפך האזור למשכנם של נתיבי אנרגיה רבים. רק 16 קילומטרים מקו הפסקת האש מונח צינור הנפט המקשר בין באקו בירת אזרבייג'ן, טביליסי הבירה הגאורגית וג'ייהאן שבטורקיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ הכנסת
סגן השר ירון מזוז
צילום: ערוץ הכנסת
מומלצים