שתף קטע נבחר

בינגו: השתלבותו של ניקוליץ' בהפועל ת"א

בסרביה כינו אותו "בין" בגלל הדמיון לדמות הנלעגת, אבל הקשר הסרבי הוא ממש לא בדיחה. בזמן קצר הוכיח שחקן נבחרת מונטנגרו כי מדובר ברכש הטוב ביותר שעשתה השנה הפועל ת"א

בכוכב האדום בלגרד הדביקו לנמניה ניקוליץ' את הכינוי "בין", בשל הדמיון לדמות הנלעגת שמגלם רואן אטקינסון בסדרה "מיסטר בין". כאן מסתיימת הקרבה בין שחקן נבחרת מונטנגרו לבין שחקן הקולנוע הבריטי.

 

הטיל ששיגר ניקוליץ' לשער של דני עמוס לפני שבועיים היה החותמת הסופית על כך שמדובר ברכש הטוב ביותר שביצעה הפועל ת"א בחלון ההעברות של ינואר. אחרי הנפילות בקיץ עם מיחאי פינטילי וליביו אנטל (שניהם כבר עזבו), קלאודיו בומבה ואפילו לוקאס וינטרה, האדומים שמחו לפגוע סוף־סוף בהחתמה של שחקן זר.

 

ניקוליץ'. כבר עכשיו ברור שיישאר בעונה הבאה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ניקוליץ'. כבר עכשיו ברור שיישאר בעונה הבאה(צילום: אורן אהרוני)

 

המאמן אלי גוטמן, שלקח את הפיקוד על הרכש בחלון ההעברות, מנהל רשימה מפורטת של שחקנים שאחריהם הוא עוקב. ניקוליץ' בן ה־28 היה אחד מהם. הקשר של באטה בוריסוב הבלארוסית כבר כמעט הגיע להפועל לפני מספר שנים, כשניצן שירזי ז"ל עמד על הקווים, אבל העסקה לא יצאה לפועל. הפעם גוטמן התעקש.

 

ניקוליץ', יליד סרביה, הבין שלא יהיה לו מקום בנבחרת המקומית ובחר לייצג את מונטנגרו השכנה. הוא גדל בכוכב האדום בלגרד, הפך לקפטן של OFK בלגרד, ואז החל הרומן שלו עם הליגה הבלארוסית. תחילה בדינמו מינסק, שבה הבקיע ארבעה שערים בליגה האירופית (כולל שער ניצחון בפירנצה מול פיורנטינה), ואז בבאטה, שם הפך לשחקן מרכזי.

 

רגע לפני סגירת חלון ההעברות, נשיא אלופת בלארוס עוד ניסה לטרפד את העסקה. ניקוליץ' התרשם מאוד מת"א, וסיכם על שכר זהה לזה שהרוויח בבאטה, 200 אלף יורו בלבד, הרבה פחות מהרומנים שנכשלו העונה בקבוצה. בסופו של דבר, אחרי סחבת בלארוסית ולא מעט שעות מותחות ביום ההעברות האחרון, הקשר נרכש תמורת 300 אלף יורו - חצי ממה ששילמה הפועל על בומבה המאכזב.

 

גוטמן. בדיוק מסוג השחקנים שהגרמני אוהב (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
גוטמן. בדיוק מסוג השחקנים שהגרמני אוהב(צילום: ראובן שוורץ)

 

נחיתתו בהפועל אינה מובנת מאליה. באטה משחקת באופן כמעט קבוע בליגת האלופות, וגם העונה הייתה שם. ניקוליץ' שותף בחמישה משחקים בשלב הבתים, בשלושה מהם פתח בהרכב.

 

הוא היה יכול לחכות להזדמנות טובה יותר מאשר הצטרפות לקבוצת תחתית בישראל. "באטה יכולה לזכות בישראל באליפות, אבל הליגה הבלארוסית לא מאתגרת", הסביר מדוע בחר להגיע לכאן. "רק דינמו מינסק ובאטה טובות, המגרשים לא ממש מרשימים. לכן רציתי לבוא לאתגר של הפועל".

 

אחד הדברים שגוטמן אהב בהתפתחות של ניקוליץ' היה המעבר שלו מעמדת הפליימייקר לתפקיד של קשר 50/50. המאמן אוהב שחקנים כמוהו: בקדנציה הראשונה בהפועל ת"א היה לו את דמיטאר טלקיסקי הבולגרי, ועוד לפני כן בהפועל חיפה שיחק תחתיו דמיטרי אוליאנוב, שהיה בורג מרכזי באליפות ההיסטורית של המועדון.

 

 

לפני הגעתו של ניקוליץ', גוטמן אמר כי מבחינתו מדובר בסוג של ביברס נאתכו. נכון, לנאתכו יכולת מסירה טובה יותר, אבל ניקוליץ' מצויד בכדרור איכותי יותר וביכולת הבקעת שערים מרשימה. זה לא רק השער הנדיר נגד עכו, אלא גם הצמד מול כפר־סבא בפתיחת הפלייאוף התחתון, שעזרו להבטיח מעשית את הישארותה של הפועל בליגה.

 

כשנחת בישראל, ניקוליץ' הבין מיד מה דרוש ממנו בקבוצה שנלחמת על החיים שלה. הוא השתלב מהר מבחינה מקצועית (שיחק 90 דקות בדרבי ימים ספורים אחרי שהצטרף לקבוצה), וגם הפך לאחת הדמויות הבולטות בחדר ההלבשה ובמועדון. הוא מכוון שחקנים, מדבר עם אוהדים, ונראה כמו חלק טבעי מהקבוצה. "אני מרוצה מאוד מהכושר שלי ומהדרך שעשינו עד כה", אמר. "אני רוצה להוכיח שיש לי את היכולות לעזור להפועל".

 

כבר עכשיו ברור שניקוליץ' הוא הזר היחיד באדום שצפוי להמשיך. יש לו חוזה לעונה הבאה, ואופציה לשתיים נוספות. אם לא יהיו הפתעות, בשנה הבאה הוא עשוי לקבל גם את סרט הקפטן. אם ימשיך כמו שהתחיל, הוא בהחלט יכול להפוך לאחד הזרים המוצלחים שדרכו בהפועל ת"א בשנים האחרונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
נמניה ניקוליץ'
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים