שתף קטע נבחר

'הצייד: מלחמת החורף': לא תרצו, אין זו אגדה

העיבוד המעוות הראשון לאגדת שלגייה הצליח יחסית בקופות, אך הבמאי רופרט סאנדרס והכוכבת שלו קריסטן סטיוארט פרשו בעקבות חשיפת הרומן האסור ביניהם על הסט. איך ממשיכים לכאן? תעלולים תסריטאים מטופשים איפשרו את יצירת "הצייד: מלחמת החורף". לכם עדיף להתרכז בהגדה

עדכון: נמשכים הפשעים של הוליווד כלפי אגדות ילדים. "הצייד: מלחמת החורף" ("The Huntsman: Winter’s War") מכיל בשמו רמזים על אופיו של המעשה. ראשית זהו המשך ל"שלגיה והצייד" (2012) מעין עיבוד מחדש לאגדת שלגיה. בסרט ההוא שימשה קריסטן סטיוארט, השחקנית ששולטת בכל מגוון ההבעות שבין "חמוץ" ל"מאוד חמוץ", בתפקיד שלגיה. מולה ניצבת המכשפה הרעה ראוונה (שרליז ת'רון) שרצחה את אביה של שלגיה בניסיונה להשתלט על הממלכה.

 

הצייד, בגילומו של כריס המסוורת' (המוכר מסרטי מארוול כאל הרעם הנורדי ת'ור), הפך למושא האהבה של שלגיה. סיום הסרט נע לעבר קרבות ענק בנוסח המקובל מאז טרילוגיית "שר הטבעות" בין כוחות האור והרשע.  

 

לא היה הכרח שיגיע המשך לקשקוש מ-2012. הוא הכניס כמעט 400 מליון דולר, לכאורה סכום מרשים, אך אם מתחשבים בעלות הגבוהה, קשה לקרוא לכך הצלחה מדהימה. והיתה עוד בעיה קטנה: הגברת סטיוארט, שבאותו זמן עדיין הייתה בת זוגו של רוברט פטינסון, צולמה כשהיא מתהוללת במהלך הצילומים עם הבמאי (הנשוי) רופרט סאנדרס. חבילת הכוחות היצירתיים התפרקה.

 

ללא שלגיה שבתומתה הוטל רבב, ללא הבמאי, ועם הכנסות יפות אך לא מזהירות, בכל זאת הגיע סרט המשך. מדוע? אין דבר שמפחיד יותר את הפנקסנים ורואי החשבון בהנהלת האולפנים מסרטים מקוריים. בכל זאת יש כאן אגדת ילדים (ועליה אין זכויות יוצרים) שניתן לעשות בה כרצונם. עכשיו אפשר לטפל בבעיה השניה והשולית: המכשפה הרעה מתה ושלגיה לא חוזרת לסרט ההמשך. איך ממשיכים מכאן?

 

יהיה זה נאיבי לחשוב שאלו בעיות שלא קל לפתור אותן. מה יותר פשוט מלעשות סרט שהוא בה בעת פריקוול (בחצי השעה הראשונה) וסיקוול (בשאר הזמן) לסיפור של שלגיה? סרט המשך שבו הגיבורה של הסרט המקורי היא בחזקת נוכחת-נעדרת המוזכרת בשמה אך לעולם אינה מופיעה. ובזכות היכולת לחזור לתקופה שלפני הסרט הראשון, ניתן לחזור ולהשתמש במכשפה הרעה ראוונה. עכשיו כל מה שנשאר לעשות הוא לחשוב מאלו אגדות ילדים ומאלו סרטים עכשוויים ניתן לבזוז אלמנטים שבאמצעותם יורכב הפרנקנשטיין האגדתי הזה. אם זה נשמע מטופש, כנראה בגלל שזה באמת רעיון מטופש.

 

ביקורות נוספות במדור הקולנוע של ynet:

המשפחה הפרסית שלי

גאליס קונקט

 

כותרת הסרט מרמזת כי הצייד הפך לגיבורו האמיתי של הסרט, ומלחמת החורף מבטיחה מה שכל סרט ילדים עכשווי אמור להבטיח - מלחמה. עכשיו רק צריך לסדר לצייד חלופה רומנטית לשלגיה ואפשר לצאת לדרך.

 

 

העלילה מתחילה, כאמור, לפני אירועי הסרט הקודם. המכשפה ראוונה רוצחת עוד מלך בסצנת הפתיחה. לצידה אחותה הטובה פרייה (אמילי בלאנט) שמאמינה באהבה, ושכוחותיה הטמירים, כפי שיש ללא מעט בנות במשפחתן, טרם נחשפו. היא יולדת ילדה לאהובה, אך הראי המרושע בשירותה של ראוונה מזהיר את המכשפה מפני התינוקת שתהפוך ליפה ממנה. בנסיבות טרגיות התינוקת ואביה מתים ופרייה, בצערה, חושפת את כוחותיה כמלכת קרח.

 

שתי אחיות, שאחת מהן הופכת להיות מלכת קרח. לא יכול להיות שזה מזכיר סרט מהזמן האחרון נכון? יש פה גם אלמנטים המושאלים מאגדת מלכת השלג של האנס כריסטיאן אנדרסן, מכיוון שהקור של פרייה הוא קור רגשי של סלידה קשה מאהבה.

 

 

כדי לא לקפח סרטים שנעשו לבני הנוער, הסרט מצליח להשחיל גם רעיונות המהדהדים את עולם "משחקי הרעב". פרייה מקימה לעצמה טירה וממלכה בצפון. היא מקימה צבא של ילדים לוחמים שמלבבותיהם היא מתכוונת לעקור כל זכר לרגש האהבה. אך שני הלוחמים הטובים ביותר - אריק (המסוורת') – לעתיד "הצייד", ושרה (ג'סיקה צ'סטיין) מתחברים בילדותם ומתאהבים בנעוריהם.

 

מלכת השלג מצליחה להפריד ביניהם כשהיא גורמת לאריק לחשוב שאהובתו מתה. ואז הסרט עובר מפריקוול לסיקוול. אנו קופצים לזמן שלאחר מותה של ראוונה, כששלגיה מולכת בממלכה, אך הצייד מסתובב רחוק ממי שהיתה מושא אהבתו, ומבלי שהוא נושא כלפיה שמץ געגועים. שרה, אהובתו, לא מתה כמובן. אך הגילוי של היותה בחיים הוא רק צעד במיגור הסכנה שעוד קיימת מהראי המכושף של המלכה רוונה.

 

 

חלקו הסיקוולי של הסרט הוא בעיקרו קווסט (מסע הרפתקאות) שבו חוברים לאריק ושרה ארבעה גמדים. במסגרת שנקבעה בסרט הקודם, כל תפקידי בגמדים מאוישים על ידי בריטים. ניק פרוסט, הגמר ניון מהסרט הקודם, הוא היחידי שחוזר.

 אליו חוברים השחקנים רוב בריידון (גרייף), שרידן סמית' (כגמדה התוססת ברומווין) ואלכסנדרה ראוץ' (כגמדת דורינה, מושא האהבה של ניון). הגמדים אמורים לשמש אתנחתא קומית, ומסלול משני לסיפור האהבה הרציני בין שתי הדמויות שאינן מאותגרות אנכית. תרומתם מורגשת, מכיוון שבלעדיה הסרט היה משעמם כפל כפליים.

 

על הבימוי הופקד איש האפקטים המיוחדים סדריק ניקולה-טרויין שעובד עם תקציב שקוצץ בשליש ביחס לסרט הקודם. בשילוב עם תסריט הצפוי של אוון ספילוטופולוס וקרייג מאזין, לא נשאר יותר מדי בכדי לעורר עניין בסרט. גם לא התלבושות המאוד מושקעות של קולין אטווד. קשה לראות בתוצאה הסופית סרט ילדים מוצלח או אפילו בינוני, ומנגד לא ברור איזה קהל בוגר אמור להתעניין בו.

 

"הצייד: מלחמת החורף" (ארצות הברית) - שחקנים ראשיים: שרליז ת'רון, אמילי בלאנט, כריס המסוורת', ג'סיקה צ'סטיין. אורך הסרט: 114 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרליז ת'רון ב"הצייד: מלחמת החורף"
לאתר ההטבות
מומלצים