שתף קטע נבחר

שקרים וטיוח: הרצח שמסעיר את איטליה ומצרים

פרשת רצח הסטודנט האיטלקי ג'וליו רג'ני בקהיר: גורמים מסרו כי בניגוד לגרסה המצרית, הוא נעצר על ידי המשטרה ביום היעלמותו. האם יש קשר בין חטיפתו, עינוייו ורציחתו למותם בקרב יריות של 5 עבריינים מצרים?

התפתחויות דרמטיות בפרשת הרצח שמסעירה את איטליה ומצרים וגרמה כבר למשבר דיפלומטי בין המדינות : נבדק הקשר בין חמישה עבריינים מצרים שנהרגו בקרב יריות עם המשטרה המצרית לבין החטיפה, העינויים והרצח של הסטודנט האיטלקי ג'וליו רג'ני - וגורמים חשפו כי בניגוד לגרסת קהיר, הוא נעצר על ידי המשטרה ביום שבו נראה לאחרונה לפני מותו.

מפגינים ברומא למען צדק לרג'ני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים ברומא למען צדק לרג'ני(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

רג'ני, בן 28 שלמד באוניברסיטת קיימברידג', נעלם מרחובות קהיר ב-25 בינואר. גופתו התגלתה ב-3 בפברואר בתעלה בפרברי קהיר, כשעליה סימני התעללות קשים. ב-CNN דווח כי נבדקת האפשרות שחמישה מצרים ששמם נקשר בפרשה נרצחו על ידי המשטרה כדי לשלול שמועות שהוא נרצח על ידי השירות החשאי במצרים.

 

על פי הפרסום, סלאח עלי, סעד טראק, טארק עבדל פתוח, מוסטפה באקר והנהג שלהם איברהים פארוק נורו ונהרגו על ידי המשטרה המצרית בפרבר של קהיר, במהלך קרב יריות. לכל החמישה עבר פלילי, והרשויות טענו כי הם התחזו לשוטרים ושדדו תיירים.

המכון לרפואה משפטית במצרים. ממצאים קשים בנתיחה (צילום: AP) (צילום: AP)
המכון לרפואה משפטית במצרים. ממצאים קשים בנתיחה(צילום: AP)

המשטרה המצרית טענה כי דרכונו של האיטלקי בן ה-28 נמצא בבית של קרובת משפחה של העבריינים, אבל בני המשפחה אמרו כי לגברים לא היה קשר לרצח רג'ני וטענו כי המשטרה שתלה את הדרכון בדירה. "הם מחפשים שעיר לעזאזל", זעמו. גם

החוקרים באיטליה הכחישו שמועות כי אותם עבריינים, שנהרגו בקרב יריות עם המשטרה שבעה שבועות לאחר שהתגלתה גופתו של רג'ני בקהיר, היו האחראים לחטיפתו, לעינוייו ולמותו.  

 

במקביל, ברויטרס נחשף כי רג'ני נעצר על ידי המשטרה והועבר למתחם ביטחוני ביום שבו נעלם. גורמים מודיעיניים ומשטרתיים מסרו זאת, ודבריהם סתורים את הגרסה המצרית הרשמית, לפיה שירות הביטחון המצרי לא עצר אותו. לפי אותם גורמים, הסטודנט נלקח על ידי שוטרים בלבוש אזרחי ליד תחנת המטרו בקהיר ב-25 בינואר.

 

האבטחה הודקה באותו יום, יום השנה לתחילת ההפיכה שבסיומו הודח מהשלטון הנשיא חוסני מובארק. על פי אותם שישה גורמים ששוחחו עם סוכנות הידיעות, הוא הועבר במינימוס לבן עם לוחיות זיהוי משטרתיות למתחם משטרתי ליד קהיר.

 

על פי הנתיחה שלאחר המוות, בגופתו של רג'ני נמצאו שבע עצמות שבורות, סימנים של חשמול באיבר המין, סימני פגיעות בכל חלקי גופו ודימום מוחי. הוא נהרג על ידי פגיעה ישירה וחדה בראשו. בתחילת החודש סיפרה אמו של רג'ני שגופתו של בנה הושחתה כל כך, עד שהיא הצליחה לזהות אותו רק לפי קצה אפו. ארגוני זכויות אדם טענו כי העינויים מצביעים על כך שהוא נרצח על-ידי כוחות הביטחון המצריים – טענה שמצרים דחתה שוב ושוב.

 

הפרשה הובילה גם למשבר דיפלומטי. איטליה החזירה לפני שבועיים את השגריר שלה ממצרים להתייעצויות, אחרי שחקירת כוחות הביטחון המצריים סביב רציחתו האכזרית של הסטודנט האיטלקי לא העלתה ראיות מספקות שיאפשרו לפתור את התעלומה. משרד החוץ האיטלקי מסר כי השגריר מאוריציו מסארי נקרא לחזור לרומא להתייעצויות דחופות "כדי להחליט איזה צעד על איטליה לנקוט כדי לוודא שהאמת על רציחתו האכזרית של רג'ני תתגלה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים