שתף קטע נבחר

צפו: התאומות הסיאמיות שמסרבות לניתוח הפרדה

פין ופן מתאילנד מחוברות במרכז גופן. הן למדו להתהלך על ידיהן ורוכבות על תלת אופן כאילו היו גוף אחד. הרופאים המליצו למשפחה להפרידן בניתוח, אך התאומות מסרבות להיפרד

 

 

תאומות רבות חולקות הכל בחייהן, מהסודות הכי כמוסים ועד לבגדים. אבל פין ופן בנות השבע חולקות גם את גופן. הן תאומות סיאמיות המחוברות במרכז גופן וחולקות זוג רגליים מה שמחייב אותן להתהלך על ידיהן.

 

התאומות הסיאמיות מתאילנד נולדו עם שני ראשים, שני בתי חזה, שתי זרועות אך לכל אחת מהן רגל אחת. פין שולטת ברגל אחת ופן ברגל השנייה. כך הן למדו להתהלך, להתלבש, לאכול ואף לרכוב על תלת אופן – כאילו היו גוף אחד.

 

הרופאים העלו את האפשרות של הפרדה בין האחיות בניתוח, אולם הקשר בין התאומות כה חזק, ששתיהן סירבו לעבור את הניתוח והביעו את רצונן להישאר מחוברות לנצח.

 

הבנות מתגוררות בנקהון סאוואן, כ-250 צפונית לבנגקוק הבירה, יחד עם הסבא והסבתא המתארים אותם כ"ילדות רגילות ושמחות".

 

פין ופן כבר רגילות להתהלך ב"הליכת סרטן" על ידיהם ורגליהן ואף למדו לטפס במדרגות ללא עזרה. למרחקים ארוכים יותר, הן רוכבות בתלת אופן. בבית הספר, המורים דוחפים אותם מבניין לבניין בכיסא גלגלים.

 

אף שהן מחוברות בגופן, האישיות של פין ופן שונה לחלוטין: "לאחת שיער קצר, ולשניה ארוך", מספרת הסבתא ומוסיפה, "האחת אוהבת נודלס והשנייה לא. הייתי שמחה לו היה אפשר להפריד ביניהן, אבל הן שמחות כמו שהן".

 

התפתחו מביצית מופרית אחת

תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הם נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות.

  

התופעה נפוצה יותר בהודו ובאפריקה, והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.

 

מקור הכינוי "תאומי סיאם" בתאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו בסך הכל 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם, ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים