שתף קטע נבחר

בראנץ', אפשר גם בבית

סלט ירוק בוויניגרט שום, סלט בורגול עם חמוציות, מוס בטטה, שקשוקה תרד, מאפה פטריות ולקינוח עוגת שמנת עם אגסים ושקדים - כל זה יכול להיות גם הבראנץ' שלכם

ויניגרט שום סילאן לסלט ירוק

המרכיבים (לראש חסה גדול):

3 כפות חומץ בן יין אדום

2 כפות סילאן תמרים איכותי

כפית מיץ לימון

1 שן שום כתושה

עלה מרווה קטן קצוצה

6 כפות שמן זית

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל המרכיבים בצנצנת, מנערים היטב.
  2. מתבלים את החסה החתוכה לסלט במלח ופלפל את החסה בטרם שפיכת הרוטב.
  3. מומלץ להגיש עם אגוזים קלויים לטעמכם וגבינה טובה.

 

סלט בורגול, חמוציות, צימוקים, צנוברים ונענע

המרכיבים (ל-4 סועדים):

300 גר' בורגול דק

50 גר' חמוציות

50 גר' צימוקים

50 גר' צנוברים

10 עלי נענע

כף טחינה גולמית

כף מיץ לימון

כף שמן זית

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול בקערה עם שלוש כוסות מים רותחים. מכסים ונותנים לשבת 10 דקות. פותחים ועם מזלג מאווררים את הבורגול בעדינות.
  2. במחבת קולים את הצנוברים עד להשחמה קלה, מוסיפים את הצימוקים והחמוציות, מערבבים כ-2 דקות על אש קטנה ומוסיפים לבורגול.
  3. קוצצים את הנענע לבורגול, מערבבים ומניחים בקערת הגשה.
  4. מזליפים את הלימון, הטחינה והשמן זית על הבורגול ומגישים.

 

מוס בטטות, קרם פרש ופרמזן

המרכיבים (ל-4 סועדים):

1 בטטה גדולה

4 כפות קרם פרש

50 גר' פרמזן

שמן זית

פלפל ירוק חריף

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים את הבטטה קלות בעזרת כף היד ומכניסים לתנור חם (230 מעלות) על תבנית עם נייר אפיה לחצי שעה עד שהבטטה משחימה ורכה.
  2. מצצנים את הבטטה ובעזרת סכין משוננת חותכים פרוסות ברוחב 2 ס"מ. משאירים את הקליפה.
  3. מניחים את הפרוסה על צלחת, מתבלים במלח ופלפל ובעזרת מזלג מועכים את בשר הבטטה.
  4. מניחים כף קרם פרש ומעט שמן זית בכל פרוסה, מגררים פרמזן ומסיימים עם פלפל ירוק חריף.

 

מה דעתכם להתפנק עם כדורי פיצה בבראנץ? כך תכינו:

 

שקשוקה תרד

המרכיבים (ל-4 סועדים):

8 ביצים

150 גר' ריקוטה רכה

קופסת עלי תרד טריים

עלים מ-3 גבעולי זעתר/ אורגנו

1 פלפל ירוק חריף קטן, פרוס לפרוסות דקות

4 שיני שום קצוצות

שמן זית

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן, מוסיפים את השום והפלפל החריף. כשהשום מזהיב מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא "קורס".
  2. מוסיפים את עלי הזעתר, מערבבים ושוברים את הביצים בנפרד אחת מהשנייה לתוך המחבת. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים את שכל החלבון מתקשה.
  3. מכבים את האש, מרימים את המכסה, שוברים ריקוטה בין הביצים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים. בתאבון

  

מאפה פטריות, קישואים ואגוזי לוז

המרכיבים (למאפה בתבנית בקוטר 24 אינץ') :

לבצק:

250 גר' קמח

125 גר' חמאה רכה

מעט מלח

 

למלית:

2 חבילות פטריות אהובות, קצוצות

2 קישואים, מבושלים עד לריכוך

100 גר' אגוזי לוז קלויים ושבורים

כף תימין קצוץ

3 שיני שום קצוצות

כף מרווה קצוצה

1 בצל סגול פרוס

3 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

1 מכל שמנת מתוקה

3 ביצים

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במעבד מזון את מרכיבי הבצק כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  2. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והקישואים הרכים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים את התימין, מרווה, שום ומטגנים עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמנת, הפלפל השחור, אגוזי לוז, ואת תערובת הפטריות והקישואים לאחר שהצטננה. מתבלים במלח.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעיגולים בגודל התבנית הנבחרת (חשוב לשמן אותה בספריי או בעזרת נייר מרוח בחמאה) ומרפדים את התבנית בבצק. מכניסים את התבנית למקרר.
  5. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהמקרר, מחוררים במזלג, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד להשחמה. במקרה של התרוממות הבצק כדאי להוריד אותו בעזרת המזלג.
  6. מוציאים את הבצק מהתנור, שופכים את המלית לבצק תוך כדי פיזור אחיד של המוצקים. מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה, עד שסכין שנכנסת למרכז הקיש יוצאת יבשה. מומלץ להגיש עם גבינה מלוחה מפוררת.

 

עוגת שמנת של פעם, שקדים ואגסים מזוגגים בשמפניה

המרכיבים (לתבנית עוגה בקוטר 26 אינץ'):

לבצק:

1/2 1 כוסות ביסקוויטים אהובים טחונים לפירורים

1/2 כוס אבקת שקדים

5 כפות חמאה מומסת

 

למלית:

4 גביעי שמנת

1 כוס (200 גר') סוכר

4 ביצים בגודל L

5 כפות גדושות קורנפלור

 

לציפוי:

2 גביע שמנת

1/3 כוס (65 גר') סוכר

1 כפית קליפת לימון/ ליים/ תפוז מגוררת

100 גר' שקדים פרוסים קלויים

 

לאגסים:

4 אגסים קלופים

בקבוק שמפנייה/ קאווה/ יין מבעבע

1/2 כוס סוכר

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים תבנית מתכת קטנה עם מים בתחתית התנור בשביל אדים.
  2. מרפדים תבנית עוגה בנייר אפיה ומשמנים את החלקים המתכתיים שנותרו חשופים (אם יש כאלה).
  3. הכנת הבסיס: מערבבים יחד בקערה ביסקוויטים טחונים, שקדים טחונים וחמאה מומסת לתערובת פירורית.
  4. מעבירים לתבנית העוגה ומהדקים היטב לבסיס לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לרבע שעה לפחות.
  5. הכנת האגסים: מניחים את האגסים בסיר יחד עם השמפניה והסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהאגסים רכים.
  6. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר אפייה ונותנים להם להתקרר.
  7. חותכים את האגסים לרבעים יפים, מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, ומסדרים את האגסים כראות עיניכם על בצק הביסקוויטים. מחזירים למקפיא לעוד רבע שעה לפחות.
  8. הכנת המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את השמנת ואת הסוכר היטב. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד - מערבלים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. בעזרת לקקן מוודאים כי התערובת חלקה לחלוטין. מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא, מעבירים את המלית לתבנית ובעזרת מרית מיישרים אותה.
  9. מכניסים את תבנית העוגה לתנור ואופים כ-60 דקות. בתום הזמן מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי והפתוח כחצי שעה.
  10. בזמן שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי: בקערית מערבבים יחד שמנת, סוכר וקליפת הפרי המגוררת.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ובזהירות רבה מצפים אותה. בעזרת מרית מיישרים את פני הציפוי. מכניסים למקרר לחצי שעה, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות שף חנוך שכטר, הכלים באדיבות גולף & קו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
מוס בטטות, קרם פרש ופרמזן
צילום: אלון מסיקה
צילום: אלון מסיקה
עוגת שמנת של פעם, שקדים ואגסים מזוגגים בשמפניה
צילום: אלון מסיקה
מומלצים