שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארגון הבריאות העולמי: פולי קפה - לא מסרטנים, משקאות חמים - כן
    היום יערוך הארגון מסיבת עיתונאים בה הוא צפוי לקבוע כי החליט להסיר את פולי הקפה מרשימת המסרטנים. עם זאת, ממצאים של השנים האחרונות הראו כי משקאות חמים מאוד כמו קפה ותה, עלולים לסרטן מעצם היותם חמים

    ארגון הבריאות העולמי צפוי להכריז היום (ד'), כי הסיר את פולי הקפה מרשימת החומרים המסרטנים לאדם. עם זאת, יעדכן במקביל כי ממצאים חדשים מגלים פוטנציאל סרטני למשקאות חמים מאוד.

     

    עשרים וחמש שנים לאחר שהקפה הושם ברשימת הקרצינוגנים (מסרטנים אפשריים) המובילים אפשרות לסרטן שלפוחית השתן, זרוע המחקר האונקולוגית של ארגון הבריאות העולמי מחזירה אחורה את הגלגל, וצפויה להצהיר היום כי הקפה אינו עוד מסווג כחומר קרצינוגני.

     

    הארגון צפוי עוד לומר כי הקפה אינו קרצינוגני גם לסוגים אחרים של סרטן, כמו סרטן הלבלב והערמונית, ואף נמצא כמפחית את הסיכון ללקות בסרטני הכבד והרחם. במקביל יזהיר הארגון כי משקאות חמים ובהם קפה ותה בטמפרטורה גבוהה, עלולים לגרום לסרטן הוושט.

     

     

    פולי קפה. מוסר מרשימת החומרים המסרטנים (צילום: שאטרסטוק)
    פולי קפה. מוסר מרשימת החומרים המסרטנים(צילום: שאטרסטוק)

       

    קשר ישיר בין החום שבמשקאות לסרטן

    כאמור, החוקרים צפויים להזהיר מפני סכנה אחרת: משקאות חמים מדי כעת מסווגים כ"סרטנים אפשריים". החוקרים עדיין לא הגדירו במדויק מהו ההבדל בהגדרת "חם מאוד" ל"חם", והודיע כי העדויות שנאספו עדיין אינם מספיקים, אולם הראו קשר ישיר בין סרטן של הוושט לבית צריכת משקאות חמים.

     

    המחקרים עליהם התבססו המומחים, כללו צריכה של תה או תה בטפרטורה של 70 מעלות צלזיוס ומעלה בסין ובדרום אמריקה.

     

    על פי המקובל ברחבי העולם, טמפרטורת המים במכונות קפה עומדת על 90 עד 96 מעלות צלזיוס לצורך מיצוי אופטימלי של הקפה והקפדה שהטמפרטורה תהיה גם נוחה לשותה.

     

    על פי ההשערות, החום גורם לנזק לתאי הוושט ולהיווצרות רכיבים חנקניים הגורמים להיווצרות של מוטציות. בנוסף החום פוגע בתפקודי תאי האפיתל בוושט ואינו מאפשר להם לתקן את עצמם מפני הנזק שנעשה. על פי השערה נוספת, החום שבמשקאות הקפה והתה מפחית את יצירתם של פלבנואידים בעלי אפקט נוגד חמצון ואנטי סרטני.

     

    רכיבי הקפה מאריכים חיים

    ובחזרה ליתרונות הבריאותייים של הקפה: עדיין לא ברור מה במשקה הפופולרי מפחית את סיכויי התמותה, אולם הם משערים כי חלק מאלף מרכיבי הקפה מכילים נוגדי חימצון, המפחיתים תהליכים הרסניים בגוף ומאריכים את תוחלת החיים.

     

    כך מצטרף הארגון למחקרים נוספים בשנים האחרונות, שלא הצליחו להראות קשר חד משמעי בין סרטן לצריכת קפה, ולמעשה הראו כי לקפה ישנם אפקטים מגנים רבים על גוף האדם.

     

    הצהרת ארגון הבריאות העולמי היום, באה בעקבות מחקר בינלאומי שסקר מעל 1,000 מחקרים אשר הראו כי קפה אינו מסרטן. צוות של 23 מדענים שערך את המחקר, סיכם: "לא נמצאה עדות מספקת לקרצינוגינות של שתיית קפה".

     

    החוקרים מצאו כי מחקרים אפידמיולוגיים רבים כבר הראו ששתיית קפה אינה בעלת אפקט מסרטן על הלבלב, השד או הערמונית, וכי נמצאה הפחתת יכון לסרטני הכבד והרחם במשך מעל 20 שנים, וכי העדויות לכך הן מוחלטות.   

     

     





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארגון הבריאות העולמי: פולי קפה - לא מסרטנים, משקאות חמים - כן"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים