שתף קטע נבחר

המתינה לאולטרסאונד חצי שנה וגילו לה סרטן

ללי גרציה, תושבת הגליל העליון, קיבלה הפניה דחופה לאולטרסאונד מכירורג שד. היא נאלצה להמתין שנה לבדיקה, ובזכות קשרים הקדימו לה אותה בכמה חודשים, אך התבשרה שחלתה בסרטן ונאלצה לעבור ניתוח דחוף ולהתחיל טיפולים. "אני כמעט משוכנעת שאם הייתי תושבת המרכז מצבי היה שונה"



לפני כחצי שנה ללי גרציה, תושבת הגליל העליון קיבלה הפניה דחופה לאולטרסאונד מכירורג שד. "התקשרתי לבית חולים זיו צפת ושם אמרו לי שיש תור רק בעוד שנה. בעזרת קשרים הקדימו לי את התור בחצי שנה, ולאחר הבדיקה הודיעו לי שאני חולת סרטן. נותחתי ולצערי הגרורות הגיעו לבית השחי ומצפה לי דרך ארוכה".

 

גרציה כמעט משוכנעת שאם הייתה תושבת המרכז לא הייתה שום בעיה לקבוע תור מהיר. "מה המסר שמעבירים לי?", היא שואלת. "העתיד שלי הוא עתיד אכזרי כי לא אובחנתי בזמן. זה לא מקובל עלי, בוא נשנה את סדר העדיפויות. יש אפליה בשירותי הבריאות לתושבי הפריפריה למרות שאנחנו משלמים אותו הדבר כמו תושבי המרכז. על 250 אלף איש באזור שלנו יש בית חולים אחד - זיו וזה לא מספיק".  

 

"נדרשת השקעה בתושבי הצפון"

18 ראשי הרשויות באשכול הגליל המזרחי, הכולל את רמת הגולן, הגישו בימים האחרונים לממשלה תוכנית לשדרוג מערך הרפואה בצפון, תוך הקצאת סכום של כמיליארד שקל למרכז הרפואי זיו בצפת. זיו נחשב כמרכז רפואי אוניברסיטאי מאז הקמת הפקולטה לרפואה בצפת, והוא משרת כרבע מיליון איש.

 

"נדרשת השקעה בקנה מידה גדול על מנת להביא שרותי בריאות טובים ואיכותיים לגליל ולגולן. תושבי הגליל והמזרחי נדרשים לקבל שרותי בריאות בסיסיים, הרחק ממקום מגוריהם ונדרשת השקעה גדולה על מנת להביא את הרפואה המתקדמת והטובה הקיימת במדינת ישראל לתושבי הצפון, בקרבת מגוריהם", כתבו ראשי הרשויות. בתוכנית ציינו ראשי הרשויות, ועמם מנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר סלמן זרקא, כי קיים מחסור חמור ברופאים בעלי מומחיות שונות ורבות בזיו. לדבריהם יש לעודד רופאים מומחים לעבוד במרכז הרפואי זיו ולהשתקע באזור הגליל.

 

הדרישה המפורטת כוללת בין היתר: הקמת מרכז למחלות הסרטן, רפואה אונקולוגית - אשפוז ושיקום. הקמת בית חולים לפסיכיאטריה, בית חולים שיקומי והקמת מרכז לבריאות האישה. במקביל נדרשים תקנים של מיטות להרחבת שירותים קיימים במחלקות גריאטריה, שבץ מוחי, אף אוזן גרון, אורולוגיה, קרדיולוגיה ילדים, אורטופדיה, כירורגיה, פלסטיקה והריון בסיכון.

 

עוד מבקשים בתוכנית שיפוץ המחלקות הקיימות בזיו, הוספת תקנים של מיטות פליאטיביות, לטיפול בחולים סופניים והקמת בית חולים ממוגן.

 

"בכוונתנו להילחם על כך שהתקציב יאושר"

ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, העומד בראש האשכול, אומר כי העובדה היא שהרפואה באזור מפגרת מאוד ביחס למרכז. "גיבשנו תוכנית עם הנהלת בית החולים וביחד הגשנו אותה לממשלה. בכוונתנו להילחם על כך שהתקציב יאושר ויגיע בהקדם. זו חובתנו כראשי רשויות לדאוג שתושבי הגליל המזרחי והגולן יקבלו את השירות הרפואי שמגיע להם ואם צריך נצא לרחובות ונלחם על כך".

 

ראש העיר צפת, אילן שוחט: "אנחנו לא מבקשים חסדים אלא שוויון. השר ליצמן הוא שותף אמיתי לתחושותינו, אך אם לא תינתן התוספת התקציבית לעולם לא יצטמצם הפער ואף ילך ויגדל". 

 

מנהל בית החולים זיו, ד"ר סלמן זרקא, אמר היום בתגובה: "לצערי הרב המקרה האישי של הגברת מצביע על בעיה בזמינות השירותים בצפון. היא לא מאוד גבוהה, ובמקרה הזה של האולטראסאונד של השד קיימת מגבלה גם מבחינת הצוות וגם המכשור. קיימת מגבלה לשירותים חשובים וחיוניים שנדרשה להם הגברת.

 

"אנחנו מכירים גם את חוסר הברירה שלה, לקבל רדיו תרפיה, אחרי נסיעה של שעות לרמב"ם בחיפה, אבל לפחות לגבי זה יש בשורה לתושבים, ולשמחתי כבר באוקטובר הקרוב נחנוך כאן רדיו תרפיה והטיפולים יינתנו בזיו. אני חושב, והשר ליצמן מסכים איתי - שמגיע לנו ולאזרחים שירותי רפואה יותר זמינים ויותר מתקדמים וצריך לזה תקציב".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"תושבי הפריפריה צרכים לקבל אותה רפואה כמו תושבי המרכז"
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים