שתף קטע נבחר

מחלבות גד תתרום לנזקקים בגלל משקל חסר ביוגורט עיזים

החברה לא דיווחה לציבור על תקלה באחת משתי מכונות שממלאות את גביעי יוגורט עיזים 600 גרם, משום שלטענתה עצרה את שיווק מוצרי הקו התקול. למרות טענה זאת, הצרכן אורן יצחקיאן מצא שחסר משקל ב-23 גביעים שרכש. בעבר הוא זה שחשף את החוסר בקוטג' המוקטן של תנובה

פחות מדי יוגורט זה לא מספיק לתביעה ייצוגית? צרכן שגילה חסר בגביע ("דלי") יוגורט עיזים 600 גרם של מחלבות גד, הגיש נגדה תביעה ייצוגית בבית-המשפט המחוזי מרכז. בית-המשפט אישר לצדדים להסתלק מהתביעה, אחרי שהוחלט כי אין פה מקום לתביעה ייצוגית, אך מחלבות גד בכל זאת תתרום 50 אלף שקל לארגון "לתת" וכן תשנה את נהלי הבדיקה שלה לעניין משקלי המוצרים שהיא מייצרת.

 

יש לכם תלונה? כיתבו לנו >>

 

הצרכן, אורן יצחקיאן, שבעבר חשף ב-ynet את המשקל החסר בקוטג' באריזת 125 גרם של תנובה ומאז הוא מפעיל קבוצת פייסבוק שנקראית "תאגיד אזרחי ישראל", מצא שיש פחות מ-600 גרם יוגורט במכל היוגורט מתוצרת מחלבות גד.

 

 

יוגורט עיזים 600 גרם, של מחלבות גד. צילום מסך מתוך אתר האינטרנט של החברה ()
יוגורט עיזים 600 גרם, של מחלבות גד. צילום מסך מתוך אתר האינטרנט של החברה

 

במקום 600 גרם: מינימום 540 גרם

לשם בדיקה, הוא קנה 23 אריזות של המוצר וגילה שבכולן חסר יוגורט. יצחקיאן גילה ש-14 מתוך האריזות ששקל, הכילו 559-540 גרם (משקל נטו, בהפחתת משקל האריזה - 40 גרם - מהמספר שהתקבל בשקילה).

 

9 אריזות הכילו ברוטו מעל 600 גרם אבל פחות מ-640 גרם - מה שאמור להיות משקל היוגורט + האריזה. לטענתו לפי התקן (1059), מותר לחברה לחרוג מהמשקל הנקוב על גבי האריזה ב-15 גרם. כלומר: משקל המוצר אמור להיות מינימום 625 גרם יחד עם האריזה. החריגות שמצא יצחקיאן היו גדולות יותר.

 

גביע יוגורט כזה נמכר לצרכנים ב-19.70-14.30 שקל (לפי אתר פרייסז, נכון לימים אלה). יצחקיאן חישב שבעת שגילה את החסר, צרכנים הפסידו כ-1.8 שקלים על המוצר.

 

במחלבות גד מסרו אז בתגובה: "פנינו ללקוח בבקשה לקבל את המוצר, על-מנת שנוכל לבצע בדיקה מקיפה. מבדיקה ראשונית שלנו טרם קבלת המוצר, ייתכן כי עקב כשל נקודתי בשלב הייצור, מספר מוצרים בודדים מולאו מתחת למשקל הנדרש". במחלבות אף הודו ליצחקיאן על הערנות והודיעו שיחליפו מוצרים לצרכנים.

 

900 גביעים עם מילוי חסר נתגלו במפעל

בבית-המשפט חשפה מחלבות גד, שהדבר קרה בשל תקלה במכונת המילוי. החברה אף טענה שעצרה את יציאת הגביעים לשוק, אך כאמור, יצחקיאן הוכיח שבכל זאת כמה מהם הגיעו לרשתות השיווק ולידי צרכנים.

 

לטענת מחלבות גד, "ב-9 בדצמבר אירעה תקלה נקודתית עקב פיה שלא הורכבה כראוי, באחת משתי מכונות למילוי יוגורט שבמפעל חברה בת של מחלבות גד - גדישון. התקלה אותרה בבדיקת איכות ומשקל בטווח של כשעה לאחר מכן ותוקנה. עקב כך, נבדק משקלם של המוצרים שנארזו עד אותה שעה ואלו מתוכם שאותרו כבעלי משקל חסר, הוצאו מהקו ולא הוצאו למכירה", כך נכתב.

 

עוד טענה החברה כי המספר הכולל של גביעי היוגורט שיוצרו במהלך השעה שחלפה ממועד הפעלת קו המילוי ועד לרגע גילוי התקלה, היה עד 3 משטחים הכוללים 600 גביעי יוגורט בכל משטח. מתוכם, רק מחצית הכמות לקתה במשקל חסר - 900 גביעים - שכן המילוי נעשה על-ידי שתי מכונות שרק אחת מהן הורכבה באופן בלתי תקין.

 

מחלבות גד: בדרך כלל יש משקל עודף במוצרים שלנו

החברה מסרה לבית-המשפט כי ברגע שיצחקיאן חשף שגביע כזה התגלגל לידיו, כך שכמה מוצרים בכל זאת זלגו לשוק, החברה הודיעה לצרכנים שתחליף כל יוגורט כזה תמורת מוצר חדש ואף תרמה לטענתה ל"לתת" מוצרי יוגורט עיזים בהיקף הגבוה מ-20 אלף שקל.

 

עוד טענה שבדיקה של אמון הציבור הוכיחה שבמוצריה יש דווקא משקל עודף, כך שבראייה כוללת ציבור הצרכנים מקבל מספר גרמים גדול מזה הרשום על גבי אריזת המוצר.

 

"מדובר בנזק קטן ומתוחם, הואיל ומדובר כאמור במספר קטן של מוצרים שיצאו במשקל חסר לשוק, למרות מאמציה של מחלבות גד כאמור וכי החסר במשקל הוא נמוך בשים לב לסטיית התקן הקבועה בתקן 1059", טענה בבית-המשפט. עוד טענה כי לא הוכח נזק אחיד ומשותף לכל מיוצגי התביעה ולכן היא לא יכולה להיות ייצוגית.

 

הצרכן תורם את הפיצוי לילדים חולי סרטן

בשל נכונות מחלבות גד לפצות את הציבור ובשל טענותיה כי היקף המוצרים שנפגמו ויצאו למכירה לציבור היה קטן, השופטת אסתר שטמר ביקשה מהצדדים לבטל את התביעה ("הסתלקות").

 

הוחלט כי החברה תתרום מוצרים בשווי 50 אלף שקל ל"לתת" (שלא ייחשבו כתרומה רגילה אלא כתרומה במסגרת החלטת בית-משפט) ו"תרענן את נהליה במקרים בהם מתגלית תקלת חוסר משקל, באופן שיוקפד כי תבוצע בדיקה ידנית של המוצרים החשודים במשקל חסר על-ידי עובדיה, כך שיצאו לשוק מוצרים במשקל כמותי מדויק", כתבה השופטת. כמו כן, הדגישה כי על מחלבות גד להקפיד על הנהלים וכן לעננם שוב מעת לעת.

 

אורן יצחקיאן קיבל מהחברה פיצוי של 8,000 שקל. "את החלק שלי בתביעה אני תורם למחלקת ילדים חולי סרטן בבית-חולים", מסר ל-ynet. עורך דינו יקבל 24 אלף שקל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים