שתף קטע נבחר

מנכ"ל הדסה: פצועים מדממים הגיעו למיון - והתבקשו לשלם

פרופ' זאב רוטשטיין שנכנס לתפקידו כמנכ"ל הדסה לפני כחמישה חודשים הסביר כי שינה את נהלי העבודה בביה"ח מן היסוד וביטל את אופציית השר"פ בבוקר. "חולה שמגיע באופן דחוף, יודע כעת שבית החולים הציבורי יחבק אותו ויטפל בו", הוא מסביר. הדסה בתגובה: "הצוותים בהדסה הם מהמקצועיים והמסורים שיש למערכת הבריאות בישראל להציע"

הדסה עם הפנים לרפואה הציבורית: חמישה חודשים לאחר שנכנס פרופ' זאב רוטשטיין לתפקיד מנהל בית החולים הדסה, הוא יורה לכל הכיוונים.

 

בראיון שהעניק בשבוע שעבר לעיתונאית קטי דור בתוכנית רדיולוגי ברשת ב', אמר רוטשטיין שלפני שנכנס לתפקיד דרשו תשלום מפצועים במחלקה לרפואה דחופה כדי לקבל טיפול רפואי מרופאים בכירים יותר, כולל מפצועי פיגועים כשהם מדממים.

 

"אני הגעתי להדסה שהייתה ייצור ביניים שבין רפואה פרטית לציבורית", אמר פרופ' רוטשטיין, "הגעתי להדסה שמבקר המדינה כתב שבמרבית שעות הפעילות הכירורגית בשעות העבודה נעשתה כעבודה פרטית עבור הרופאים. הגעתי להדסה שהייתה בבעיה כלכלית קשה מאוד".

 

האזינו לדבריו של פרופ' רוטשטיין בתוכנית של קטי דור:

 

 

אין טיפולים פרטיים בשעות הבוקר

לדבריו, הורה כבר מן היום הראשון בתפקידו בבית החולים להפסיק את הטיפולים הפרטיים בשעות הבוקר. "האמת שלא הספקתי כל כך לראות את העבודה הפרטית שנעשית בשעות הבוקר כי ביום הראשון שהגעתי להדסה גזרתי גזירה מאוד חדה שאין פעילות פרטית בשעות העבודה, ואין שום פעילות פרטית בתחום של הרפואה הדחופה", אמר רוטשטיין.

 

הוא הוסיף כי לא יכול להיות שיגיע חולה לחדר מיון וישאלו אותו באופן ישיר או על ידי מאכערים 'אם אתה רוצה את מנהל המחלקה – תשלם כסף' והוא מדמם והוא פצוע.

 

"מגיע פצוע לחדר המיון, נניח פצוע מפיגוע ואז מישהו שואל אותו אם הוא רוצה לבחור את הרופא המטפל, או שיש מאכערים שבאים אליו או אל המשפחה שלו ואומרים לו 'אתה יכול לבחור את הרופא שאתה רוצה תמורת תשלום".

 

מנכ"ל הדסה הבהיר שתופעות האלו כבר לא קיימות היום והוא עצר אותן מאז נכנס לתפקידו. "היו בהדסה כל מיני שיטות להגיע לחולים. השיטות האלו פסו מן העולם באחד לפברואר כשנכנסתי לתפקיד. חולה שמגיע או פצוע שמגיע באופן דחוף, יודע שבית החולים הציבורי יחבק אותו ויטפל בו על ידי מיטב הרופאים בלי שום התניה של תשלום".

 

שאריות של "הדסה הישנה" שלא קיימת יותר

רוטשטיין גם מתאר שהתהליך הזה לא היה פשוט "אני גיליתי רופא שלא התיישר עם ההוראה החדשה והמשיך לבצע בשעות הבוקר ניתוחים פרטים. אחר כך הוא התרעם על כך שבית החולים החזיר למשפחה את הכסף ולא שילם לו מעבר למשכורת הרגילה ואז הוא פנה לבית המשפט.

 

הנושא הזה מצביע על שארית של 'הדסה הישנה' שלא קיימת היום לשמחתי, והשאריות האלו נעלמו מהעולם. גיליתי שמרבית הרופאים מרוצים מהגדרה ומהמחויבות שלהם שנחשפה מחדש לחולים הציבוריים. יש כאלו שרוטנים ונרגנים עד היום. אני יכול לומר לציבור בפה מלא - האמון המחודש שלכם בהדסה הוא נכון. כולם אומרים שהם מרגישים שינוי".

 

מנכ"ל הדסה גם תיאר את השוני בין בית החולים תל השומר אותו ניהל עד לאחרונה לבין הדסה. "האווירה של המשפחתיות, האהבה והאחווה של שיבא, לא מצאתי אותה בבואי להדסה. אחרי חמישה חודשים אני רואה שינוי דיי מהותי גם בצוות ההדסאי.

 

"יש אנשים עם ברק בעיניים. אני רואה אנשים שחזרו לחייך, אנשים שמאמינים בשינוי ובדרך. אנשים שאוהבים חולים וכן יש עדיין איים בהדסה של הדסה הישנה. אותם צריך לתקן ואותם צריך לשנות ווללכת קדימה".

 

מבית החולים הדסה נמסר בתגובה:

"בהדסה החדשה כפי שציין פרופ' רוטשטיין בדבריו, אין תופעות של שר"פ בשעות העבודה או גם במקרים של חולים דחופים. בראיון שנתן לכתבת קול ישראל, הוקיע פרופ' רוטשטיין בצורה ברורה הצעת שר"פ כטיפול בחולה דחוף או גם לפצוע.

 

"פרופ' רוטשטיין מעולם לא עשה שימוש בביטוי "פצועי פיגוע", לא ידוע לו על מקרה שכזה והפרשנות שניתנה לדבריו היא באחריות העושים שימוש בביטוי זה.

 

"הצוותים בהדסה הם מהמקצועיים והמסורים שיש למערכת הבריאות בישראל להציע ולא בכדי מופיע בית החולים הדסה במקום הראשון במדדי הבריאות שפרסם משרד הבריאות. לא נאפשר שבודדים יכתימו את כבוד המוסד וההישגים של האנשים המצוינים בו".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרופ' זאב רוטשטיין. רפואה ציבורית לכולם
צילום: ירון ברנר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים