שתף קטע נבחר

ממטבחה של אימא

אומרים שאוכל ביתי יכול לנחם משום שהוא כמו חיבוק חם ואוהב של אימא - השף סהר רפאל מציע לכם שלושה מתכונים שכל המשפחה תאהב: מוסקה, סלונה עירקאית ותבשיל גרונות

מוסקה חציל בלאדי עם בשר טלה וצנוברים בתבשיל מטבוחה

המרכיבים:

½ ק"ג בשר טלה

1 בצל קצוץ

½ חבילה פטרוזיליה קצוצה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

2 שיני שום קצוצות

2 כפות צנוברים

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

כפית פפריקה מתוקה

½ כפית כמון

2 חצילים פרוסים

3 כפות שמן זית

 

לרוטב:

1 ק"ג עגבניות מגוררות

2 שיני שום פרוסות

½ כף פפריקה

¼ כוס שמן זית

1 פלפל ירוק שרוף בלהבה

1 צרור כוסברה טרייה קצוצה

  

אופן ההכנה:

  1. בקערת ערבוב מניחים את הבשר טלה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, פירורי לחם, צנוברים, מלח, פלפל, שום, פפריקה וכמון - מערבבים היטב ומחלקים לכדורים במשקל 70 גרם יחידה ויוצרים קציצות.
  2. מניחים את פרוסות החציל על נייר אפייה מתבלים בשמן זית מלח ופלפל אופים בתנור עד להזהבה (180 מעלות).
  3. בסיר נמוך מחממים שמן זית מוסיפים את השום ובוזקים מעל את העגבניות המגוררות מבשלים כ-10 דקות מוסיפים את הפפריקה והפלפל הירוק.
  4. לוקחים פרוסת חציל מניחים מעל קציצה ומעל עוד פרוסת חציל ומניחים ברוטב מניחים את כל הקציצות והחציל ברוטב מפזרים מעל הכול כוסברה טרייה ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה ומגישים.

 

סלונה - דג מלכותי של העיראקים

המרכיבים: 

8 פילה סול/ דניס/ אמנון

2 כוסות קמח

3 ביצים

4 עגבניות פרוסות לפרוסות עבות

3 בצלים חצויים ופרוסים

פפריקה 1 כף

¼ כף כורכום

1/2 כוס שמן קנולה

 

לרוטב:

1 כוס מים

1לימון

2כפות סוכר

1 כף רסק עגבניות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר מצפים את הדגים בקמח וביצה ומוגנים עד הזהבה מניחים בצד .
  2. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים מעל את העגבניות מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום מעל.
  3. מניחים על העגבניות כ4- דגים לוקחים מהירקות מתחתית הסיר ומניחים על הדגים ומניחים שכבה שניה של דגים.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב היטב ובוזקים מעל הדגים מגיעים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.

 

דלעת גרונות וצימוקים 

המרכיבים:

7 גרונות

2 עגבניות מגוררות

1בצלים קצוצים

1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות

3 כפות סוכר

1 כוס (150 גר') צימוקים

שמן

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

¼ כף כורכום

1 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
  2. מוסיפים את הפפריקה והכורכום ואת הגרונות, בוזקים את העגבניות המגוררות והרסק מעל הכל, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך הגרונות - כשעה וחצי עם כיסוי.
  3. מוסיפים את הדלעת את הצימוקים את הסוכר ואת מיץ הלימון ממשיכים לבשל כחצי שעה עד הסמכת הרוטב ואיחוד הטעמים טועמים משפרים טעם במלח ופלפל.

 

המתכונים באדיבות שף סהר רפאל ממסעדת "כרמים"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים