שתף קטע נבחר

המדען הראשי השקיע 2 מיליון שקל בחומוס של שטראוס ללא חומרים משמרים

אחרי שהמכירות בקטגוריית החומוס ירדו ב-13.4% מתחילת השנה, תשיק בימים הקרובים קבוצת שטראוס מוצר שבפיתוחו הושקעו 10 מיליון שקל במשך שלוש שנים. עם זאת, את המוצר ניתן יהיה לצרוך חמישה ימים בלבד לאחר פתיחתו, לעומת 40 יום עבור המוצר הרגיל

קבוצת שטראוס תשיק בימים הקרובים מוצר חומוס חדש ללא חומרים משמרים בשם "100% אחלה", שבפיתוחו הושקעו 10 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות. הטכנולוגיה שמאחורי המוצר פותחה בידי יחידת המחקר והפיתוח אלפא שטראוס. במימון פיתוח המוצר השתתפה גם רשות החדשנות במשרד הכלכלה (לשעבר המדען הראשי), שהשקיעה בו 2 מיליון שקל.

 

הוצאת החומרים המשמרים הביאה לקיצור דרמטי במספר הימים שניתן לצרוך את החומוס לאחר פתיחתו: חמישה ימים בלבד לעומת 40 יום עבור המוצר הרגיל. מסיבה זו יימכר החומוס החדש רק במארזים של ארבעה גביעים אישיים בני 100 גרם כל אחד.

 

קטגוריית החומוס התעשייתית מהווה כמחצית ממכירות קטגוריית הסלטים הארוזים, שמתחילת השנה ירדו מכירותיה הכמותיות ב־13.4% והמכירות הכספיות ב־11.4%. בענף המזון מעריכים כי הצניחה במכירות מגיעה על רקע אזהרת ארגון המזון העולמי בדבר הסכנות הבריאותיות שבצריכת מזון עם חומרים משמרים.

 

אבי חסון, המדען הראשי מסר: "רשות החדשנות זיהתה מזמן את החשיבות והצורך לפתח מוצרים בעלי ערכים בריאותיים משופרים ואנו תומכים במגוון חברות קטנות וגדולות שיוצאות בימים אלו במהלכים שהם תוצר של פיתוח מוצרים וטכנולוגיות חדשנות בתחום המזון.

 

"אנו גאים לקחת חלק במהפכה הבריאותית המתרחשת בשוק המזון. הרגלי אכילה בריאים הפכו לנושא בעל חשיבות רבה בישראל ובעולם כולו. אנו מקווים שהרשות תזכה לעזור לחברות נוספות במהפכה הבריאותית". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים