שתף קטע נבחר

כ-1.8 מיליון שקל למבוטחי הבריאות של "כלל"

אושרה פשרה בייצוגית בין החברה לבין מבוטחי הבריאות: הם טענו ש"כלל" לא שילמה את מלוא הפיצוי לאלה שבחרו ניתוח דרך קופת חולים

בית המשפט המחוזי בלוד אישר לאחרונה הסדר פשרה במסגרת ייצוגית שהגיש אחד ממבוטחי הבריאות של חברת "כלל": הוא טען שהיא לא שילמה את מלוא הפיצוי שהבטיחה ללקוחותיה שביקשו כיסוי לניתוח מקופת החולים. על פי ההסכם, המבוטחים יפוצו בכ-1.8 מיליון שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מבוטחי בריאות פרטיים מכירים את השיטה: חברות הביטוח מבטיחות שאם יפנו לקופת החולים לצורך מימון ניתוח – הם יזכו במחצית הכסף שחסכו להן. בספטמבר 2012 הגיש מבוטח של "כלל" בקשה לאישור תובענה ייצוגית בנושא בטענה שהחברה לא עמדה בהתחייבות זו במלואה והפרה את חוזה הביטוח. לטענתו, במקום לשלם את הפיצוי על מחצית הסכום שנחסך לה לפי העלות של הניתוח בפועל, היא שילמה רק מחצית משכר המנתח (סכום נמוך יותר).

"כלל" לא הגישה תשובה לבקשה ומיד התיישבה למשא ומתן עם המבקש ועורכי דינו. לימים גיבשו הצדדים הסדר פשרה שלפי מתכונתו הסופית התחייבה החברה בין השאר לשלם את ההפרש המבוקש לכל המבוטחים הרלוונטיים שעברו ניתוח על חשבון קופת החולים בשלוש השנים שקדמו להגשת הבקשה, בתוספת 12%.

 

בנוסף הוסכם כי ההסדר לא ימנע ממבוטחים שעברו ניתוח לאחריו לתבוע מכלל את המגיע להם במידה שלא תשלם להם מה שצריך. התקופה הועמדה על שלוש שנים בשל הוראות ההתיישנות המיוחדות בחוק חוזה ביטוח.

 

עוד נקבע בהסדר שמבוטחי "כלל" יקבלו את סכום ההשלמה תוך 60 יום, ומי שכבר אינו מבוטח יאותר על ידה ויעודכן. אם יישארו סכומים בצד הם יחולקו בין ארגון הגג של ארגוני הנכים בישראל ולעמותת חבילות לחיילים באהבה. התחשיב הסופי של עלות ההסדר לכלל עמד על כ-1.8 מיליון שקל.

 

כמו כן התחייבה כלל שתשלם מעתה ואילך פיצוי מיוחד בגובה מחצית סכום עלויות הניתוח כמפורט באתר האינטרנט שלה.

 

הסדר הפשרה פורסם ברבים ולא עורר התנגדויות מיוחדות. ליועץ המשפטי לממשלה היו רק כמה הערות, בין היתר שתקופת ההתיישנות צריכה להיות שבע שנים ולא שלוש (כלומר שהפיצוי יגיע לכל המבוטחים הרלוונטיים בשבע השנים שלפני הגשת הבקשה).

 

כמו כן ביקש היועמ"ש לפתח מנגנון בקרה על איתור הזכאים שכבר אינם מבוטחים בכלל. בעקבות זאת הציע עורך הדין של המבקש ש"כלל" תשכור חוקר פרטי שיאתר כל מבוטח שסכום ההשלמה שלו הוא זכאי עולה על 2,500 שקל. "כלל" הסכימה לכך, אך ביקשה כמובן לדחות את עמדת היועמ"ש בנוגע לתקופת ההתיישנות.

 

השופטת אסתר שטמר אישרה את ההסכם שלדעתה הוא ראוי, הוגן וסביר. עם זאת היא ציינה כי אינה מקבלת את עמדת היועמ"ש בנוגע לתקופת ההתיישנות, שלטעמה מרוקנת מתוכן את הוראותיו המיוחדות חוק חוזה ביטוח: "ההסדר עונה על מטרות החוק, ניתן סעד הולם למרבית הנפגעים, והסעדים שנתבקשו במסגרת בקשת האישור התקבלו כמעט במלואם".

 

השופטת גם אישרה את הגמול ושכר הטרחה שהוסכם עליהם: 80 אלף שקל למבקש ו-220 אלף שקל בתוספת מע"מ לעורכי דינו. זאת, לנוכח החשיבות הצרכנית הברורה של הבקשה, שהגשתה הביאה לשינוי בהתנהלות כלל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקש: עו"ד אבנר גבאי
  • ב"כ המשיבה: עו"ד ברק טל, עו"ד גיא פורר
  • עו"ד ורד פרי עוסקת בדיני ביטוח
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים