שתף קטע נבחר

שלום מיכאלשווילי ועדי הימלבלוי ימכרו חדרי תינוקות

השניים השיקו את חנות "בייביז בנמל", בה הם שותפים עם בעלי קבוצת מחסני הנמל, וימכרו חדרים מעוצבים הכוללים אביזרים משלימים שחלקם ייחודיים. "נמכור ב-7-6 מיליון שקל בשנה", הם מקווים. מיכאלשווילי טוען שבצעצועים החנות זולה (אם כי לא תמיד, בהשוואה מול חנויות אחרות וחו"ל). "אנחנו לא רוצים להיות שחקני מחיר אלא למכור חדר מעוצב בלי מעצב"

מה הקשר בין שלום מיכאלשווילי, עדי הימלבלוי ושימי שרגא הבעלים של מחסני הנמל? תינוקות, מסתבר. השלושה, יחד עם בת הזוג של מיכאלשווילי ענבל שלוי, השיקו היום (א') ביהודה מרגוזה 15 ביפו חנות קונספט לחדרי תינוקות, בייביז (Babiez) בנמל, שכוללת מכירה של חדר תינוק כקונספט עיצובי. כלומר - לא רק שידות ומיטות וגם פריטים משלימים מעוצבים. המחירים? לא נמוכים. 

 

"אין מבצעי השקה, וזה לא הקטע פה - להיות זולים", מסביר מיכאלשווילי, "אנחנו לא רוצים להיות שחקני מחיר. אנחנו באים לתת פה חוויה כוללת". יחד עם זאת, הוא טוען, המטרה היא גם לחסוך כסף: "לקנות חדר מעוצב בלי להביא מעצב".

 

 

מיכאלשווילי מחזיק באתר האינטרנט לממכר צעצועי ילדים ותינוקות - טויז (TOYZ), שם הוא מוכר, די בזול, צעצועים לילדים ותינוקות ומוצרים נלווים כמו כיסאות אוכל. בחנות החדשה שלו יש אזור של צעצועים שהועברו לחנות מהאתר, וכן טיולונים של מקלארן, סלקלים, מנשאים ותיקי החתלה.

 

"בצעצועים אנחנו הכי זולים בארץ. בהתחייבות", טוען מיכאלשווילי. "אפשר לבדוק אותנו - כרגע אנחנו מחזיקים פה רק סמפלים, אבל בהמשך צעצועים לתינוקות יימכרו פה ובאתר אינטרנט ייעודי שנבנה לחנות".

 

במקום לבנות לוחות השראה בפינטרסט

החנות בנויה מ-6 חדרי תצוגה בנושאים שונים: רטרו, רומנטי, מודרני בן, מודרני בת, אחים, ים. הכל מעוצב לעילא, כולל בובות תואמות ומקוריות, תאורה משלימה, רהיטים, טקסטיל (כולל מצעים, משטחי החתלה, נחשושים), מדפים, סלי כביסה, מתלים, קופסאות איחסון, פופים, כיסאות אוכל, כורסאות הנקה, כריות, שטיחים, תמונות, טפטים, מדבקות קיר ואהילים - הכל בהתאם לקונספט.

 (צילום: ליאור גולסאד) (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)
 

ניתן לקנות את החדר כמות שהוא, וניתן להשמיט פריטים. כמו כן ניתן לשנות את מראה החדר בסיוע מוכרים שהם גם בוגרי מחלקות לעיצוב, שמציגים את המראות השונים והמשתנים בטבלטים, באמצעות קטלוג מוצרים אינטרנטי.

 

על הקונספט העיצובי אמונות עדי הימלבלוי וענבל שלוי. שלוי נאלצה לייבא טפטים מחו"ל לחדרו של ארי בנה, כך לטענת בן זוגה, אחרי שלא מצאה פה טפטים לטעמה. הימלבלוי אומרת שהיא ושלוי מצאו עצמן בונות לוחות השראה ברשת החברתית פינטרסט, ואחר כך זורקות פריטים שלא התאימו לחדר. כך עלה הרעיון לחנות, היא מספרת.

 

"זה נולד מצורך", מסביר מיכאלשווילי, "למשל שטיח סרוג - ענבל הביאה אחד לחדר של ארי ממעצבת בצפון שסרגה לה במיוחד. היא הלכה והזמינה טפט מחו"ל. אנחנו רוצים שאימהות יבואו ויצביעו על חדר ויאמרו שהן רוצות חדר כזה.

 (צילום: ליאור גולסאד) (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)
 

"יש פה פריטים שאנחנו היבואנים הבלעדיים שלהם כמו נדנדה לחדר. יש פריטים שנמכרים גם בחנויות אחרות. את הטקסטיל אנחנו מייצרים לבד, אפשר לרקום על הסדינים מה שאת רוצה. ענבל והמעצבות הלכו ובחרו פיס פיס, כל דבר ודבר והתאימו לחדר".

 

שרגא מסביר: "המטרה היא לחסוך הרבה 'שעות איביי', יש לנו הדמיות שמאפשרות לראות קיר ב-30 טפטים שונים. את הרהיטים אנחנו מייצרים בארץ (רהיטי טל, מ.ק) ומייבאים מבלגיה. יש פה גם פריטים ייחודיים, למשל מיטת תינוק שניתן להפוך אותה למיטת מעבר מאוחר יותר".

 

חדר ב-6,300 שקל לא כולל אביזרים והובלה

מחירי החדרים ללא האביזרים הנלווים – לא נמוכים. בשילב, שנחשבת יקרה, המחירים מתחילים ב-1,000 שקל ומגיעים ל-3,290 שקל. פה המחירים מתחילים בכמעט אלפיים שקל. נקודת התורפה היא התמחור שלא כולל את האביזרים. אין תמחור מלא לקונספט, אלא כמו בחנויות אחרות – מחירי החדר המוצגים הם של מיטה ושידה ואת התוספת של שאר הפריטים יש לחשב.

שלוי, מיכאלשווילי, שרגא והימלבלוי (צילום: איילת אלאני) (צילום: איילת אלאני)
שלוי, מיכאלשווילי, שרגא והימלבלוי(צילום: איילת אלאני)
 

מיכאלשווילי: "המחירים נעים בין 1,980 למיטה ושידה (2,490 שקל כולל מזרן ומצעים תואמים, מ.ק) ועד 6,300 שקל. המחיר הגבוה כולל משטח החתלה מצעים ומגן לראש".

 

מחירי החדרים כוללים גם את הפריטים הנלווים?

 

"לא, אבל בהוספה של עוד כמה מאות שקלים בודדים את מקבלת את השטיח המתאים והטפט המתאים".

 

מה לגבי הובלה?

 

"זה לא כולל הובלה".

גובה ההשקעה בחנות עומד על 2 מיליון שקל, והשותפים מקווים שהיא תגלגל מחזור של 7-6 מיליון שקל בשנה הראשונה. "אני מאמין שבשנה-שנה וחצי הראשונות, נחזיר את ההשקעה. נגיע ל-30% רווח נקי מהמחזור", חוזה שרגא. "יחד עם זאת, לא הכל פה בנוי על מחזורים. יכולתי לשים פה עוד כמה חדרים אבל העדפתי שלנשים יהיה נעים, מרווח, אפשר להסתובב פה בהריון, או עם עגלות. יש גם 8 מקומות חניה לנשים בהריון. אשתי היתה בהריון 4 פעמים, אני יודע מה זה".

 

השוואת מחירים מול רשתות אחרות וחו"ל

גם אקססוריז מסוימים שניתן למצוא בחנויות אחרות, עלולים להיות יקרים בבייביז בנמל. כך למשל, מנורה בצורת ענן עולה בחנות 89 שקל. בעלי אקספרס אפשר למצוא אותה ב-7 דולר - כלומר כ-30 שקל, או 12 דולר יחד עם דמי משלוח - 46 שקל.

 

 

לעומת זאת, נשכן נובי שרשרת חרוזים עולה בבייביז בנמל 25 שקל, בעוד שבחנויות בארץ אפשר למצוא אותו ב-36-29 שקל.

 

כמובן שבהשוואה לארה"ב ואפילו לבריטניה, גם המחיר הנמוך של בייביז בנמל - גבוה. באמזון ובוול מארט הוא עולה 4.51 דולר כלומר כ-17 שקל. בטויס אר אס הוא עולה 4.99 דולר, ובטסקו – 3 ליש"ט.

 

במוצרים שחופפים בין החנות לאתר טויז של מיכאלשווילי, יש לפעמים פערי מחירים. כך למשל, פאזל מגנטי של פישר פרייס עולה בחנות 39 שקל אך באתר טויז הוא עולה 37 שקל (במקום 50 שקל).

 

גם טויז – שנחשב לאתר עם מחירים הטובים לכל כיס, לא תמיד הכי זול. מגדל כדורים וספרות של פישר פרייס עולה באתר 56 שקל, ואילו ברשת בייביסטאר 44.90 שקל. לעומת זאת בשילב, הוא עולה 69.90 שקל.

 

לגו כדור פורח הארטלייק 4197 עולה במבצע באתר - 148 שקל במקום 220 שקל. באמזון אפשר למצוא אותו ב-19.65 דולר. לפי שער דולר של 3.839 שקלים מחירו כ-74 שקל בלבד. בוולמארט מוכרים אותו ב-30.5 דולר - 117 שקל, עדיין יותר זול מבישראל.

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: איילת אלאני
בייביז בנמל
צילום: איילת אלאני
מומלצים