שתף קטע נבחר

הודו: ישראלית התלוננה כי עברה אונס קבוצתי, המשטרה עצרה שני חשודים

צעירה בת 25 שטיילה בצפון המדינה עלתה על טרמפ למנאלי ברכב עם שישה גברים. היא התלוננה כי שניים מהם אנסו אותה. המשטרה המקומית ל-ynet: עצרנו שני חשודים ואנחנו עורכים מצוד אחרי שאר הגברים

 

 

מטיילת ישראלית בת 25 התלוננה אתמול כי נפלה קורבן לאונס קבוצתי במנאלי שבצפון הודו לאחר שתפסה טרמפ לפנות בוקר ברכב עם שישה גברים. כך דווח ב"טיימס אוף אינדיה". הבוקר (יום ב') עדכן קצין בכיר במשטרת קולו שבהודו את ynet ואמר כי הם פענחו את המקרה ועצרו שני חשודים - בני 20 ו-21. בנוסף נערך מצוד אחרי ארבעה נוספים - גבר ושלושה נערים - שהיו במכונית עם האנסים וככל הנראה שמרו שאיש לא יתקרב.

 

קצין המשטרה הוסיף ואמר: "אנחנו עורכים מצוד כעת אחרי שאר הגברים שישבו ברכב. אנחנו בכיוון הנכון. הישראלית נמצאת כעת בבית חולים ומקבלת טיפול. מצבה משתפר". 

  

גורמי משטרה מקומיים אמרו מוקדם יותר כי הצעירה נאנסה לאחר שרצתה להגיע לעמק ספיטי במדינת הימאצ'ל פרדש וניסתה ללא הצלחה לתפוס מונית. לבסוף היא עלתה על טרמפ ברכב ללא לוחיות רישוי שנוסעיו הציעו לה להגיע למנאלי ומשם לקחת מונית.

 

לפי החשד, שניים מששת הגברים שהיו ברכב אנסו את הצעירה בדרך. לאחר מכן הם הסיעו אותה למנאלי ונמלטו. קצין משטרה מקומי אמר כי הצעירה עברה בדיקות רפואיות ותוצאותיהן נשלחו לבדיקה של מומחים.

 

המטיילת הישראלית לא פנתה לשגרירות ישראל בהודו. הקונסול הישראלי שוחח עם שוטרי תחנת המשטרה במנאלי, ונמסר לו שהנושא נמצא בחקירה.

 

אונס בהודו - היסטוריה של מקרים מזוויעים

בשנים האחרונות אירעו בהודו כמה מקרים קשים של אונס קבוצתי שזכו להד תקשורתי גדול. בחודש מאי השנה במחוז בהרייש שבמדינת אוטר פראדש נערה בת 15 נאנסה על ידי קבוצה של גברים שחנקו אותה למוות ואז תלו את גופתה על עץ כדי שהמשטרה תחשוב שמדובר בהתאבדות.

 

 

האונס הקבוצתי באוטר פראדש אירע שנתיים אחרי ששתי בנות מקסטה נמוכה נמצאו תלויות בכפר במדינה. המשפחות שלהן טענו שהם עברו אונס קבוצתי בטרם ביצעו בהן לינץ'. המשפחות מסרו בזמנו ששתי בנות הדוד, בגילים 12 ו-14, הותקפו לאחר שיצאו החוצה בחושך כדי לעשות את הצרכים שלהן לאור העובדה שבביתן לא היו שירותים.

 

מותן של השתיים עורר אז סערה פוליטית בהודו לאחר שחוקרים פדרליים קבעו בדו"ח שחיברו ששתי הנערות שמו קץ לחייהן ולא נאנסו. הוא גם עורר מחדש את הזעם הציבורי כלפי הרשויות על אוזלת ידן בטיפול במקרי אלימות נגד נשים במדינה. המקרה הזכור ביותר הוא האונס הקבוצתי של סטודנטית באוטובוס בניו דלהי והכאתה עד מוות בשנת 2012. בעקבות המחאה הציבורית הגדולה הקשיחו הרשויות בהודו את הענישה של אנסים ועברייני מין, והטיפול המשטרתי בסוגיה הלך והשתפר, אך עדיין טעון שיפור.


פורסם לראשונה 25/07/2016 07:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים