שתף קטע נבחר

האבחנה היתה מוטעית - רופאים כרתו קיבה של חולה

אברהם ששון הגיע לבית החולים עם תלונות על גיהוקים עם ריח רע וירידה במשקל, ובדיקת מעבדה הראתה שהוא לוקה בסרטן הקיבה. רק לאחר שעבר טיפולים כימיים קשים וקיבתו הוסרה בניתוח, התברר שהאבחנה הייתה מוטעית

 

ניתוח מיותר ומוות בעקבות טעויות של רופאים: סיפורו של אמיר פרישר גוטמן, שעבר טיפולים כימותרפיים בעקבות אבחנה מוטעית למחלת הסרטן, הכה גלים בימים האחרונים מאז פרסומו. אבל פיי גוטמן איננו מקרה בודד - בשנים האחרונות הגישו חולים רבים תביעות על רשלנות רפואית של רופאים בבתי חולים בישראל, לאחר שאבחנה לא נכונה גרמה להם לנזקים, לעתים בלתי הפיכים.

 

 

אברהם ששון (60) מפתח תקווה הגיש תביעה נגד בית חולים גדול במרכז, באמצעות עו"ד גיא נסים ועו"ד אביחי דר ממשרד עו"ד ג.נסים- א.דר, בטענה שהוא סובל מהשלכות של כימותרפיה מיותרת, לאחר שהרופאים בבית החולים חשבו בטעות שהוא לקה במחלת הסרטן.

 

קראו עוד על רשלנות רפואית:

הסכנה במעקב רשלני אחר תוצאות בדיקות רפואיות

3 התנאים שיקבעו שהייתה רשלנות רפואית

נולדה עם מומים קשים: הכללית תפצה ב-3 מיליון ש'

 

ששון עבר בדיקת אנדוסקופיה בעקבות תלונות על גיהוקים עם ריח רע מהפה וירידה במשקל. בבדיקה התגלה ממצא חשוד לגוש גדול בקיבה ובבית החולים לקחו ביופסיה שנשלחה לאבחנה במעבדה. בדוח של המעבדה נכתב כי "מדובר בגידול קיבה ממקור בבלוטות בתוך הקיבה. המהלך של המחלה הינו אלים ופרוגנוזה רעה, זמן היוותרות בחיים הינו 20% לשנתיים". לטענתו של אברהם, הוחלט להפנות אותו לטיפול אונקולוגי שלאחריו ישקלו הרופאים אם לבצע כריתה של הקיבה.

 

ששון החל לעבור טיפולי כימותרפיה אינטסיביים. מעבר לתופעות הפיזיות שנלוו אליהם, הוא החל לפתח חרדות ודיכאון בעקבות חשש מפני נזקי הטיפול הכימי וממוות.

 

עבר ניתוח מיותר וטיפולים כימותרפיים שגרמו לחרדה ודיכאון  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עבר ניתוח מיותר וטיפולים כימותרפיים שגרמו לחרדה ודיכאון (צילום: shutterstock)

 

לאחר שהטיפולים הסתיימו, התברר בבדיקת פט סי-טי שהטיפול הכימותרפי לא הועיל. אשתו של ששון החליטה לא להרים ידיים ולנסות להציל אותו בכל מקרה, והפעילה לחץ על בית החולים לבצע ניתוח שהיה אמור להציל את חייו. בבית החולים נעתרו לבקשה ובוצע ניתוח להסרת הקיבה, חלק מאונת הכבד וחלק מבלוטות הלימפה.

 

לאחר שששון השתחרר, הודיעו לו הרופאים שלא היה לו גידול סרטני. במכון הפתולוגי בדקו שוב את הדגימות שעליהן התבססה האבחנה הראשונית, ונמצא כי הפתולוגיה שלהן היא גידול שאינו ממאיר, ולא אדנוקרצינומה כפי שחשבו בתחילה.

 

לטענת המשפחה, הבירור הפתולוגי במעבדה נעשה בצורה רשלנית, לא בוצעו כל הבדיקות הנחוצות ולא הוסקו המסקנות המתבקשות, וכך נקבעה לאברהם אבחנה שגויה של סרטן מתקדם של הקיבה. לדבריהם, ניתן היה למנוע את הטיפול הכימותרפי.

 

"התובע הפך מאדם חיוני ומתפקד לאדם מוגבל הסובל מתופעות לוואי של הטיפול הכימי שעבר, ובשל עובדת היותו ללא קיבה עם בעיות עיכול חמורות", טוען עורך דינו של אברהם, גיא ניסים, באמצעותו תובעת המשפחה את בית החולים. "מבחינה נפשית הפך התובע מאדם שמח לאדם דיכאוני-חרדתי הסובל מהפרעה קשה בתפקוד האישי, הנפשי והחברתי".

 

לא נשלח למומחה הנכון ונפטר מסרטן ריאות

גם מזל אשואל, אלמנתו של שאול אשואל ז"ל, תובעת את בית החולים שבו היה מטופל בעלה בגין רשלנות רפואית בעקבות אבחון שגוי. לטענתה, בתחילת 2008 התלונן בעלה על כאבים עזים בבית החזה המלווים בשיעול וקשיי נשימה חמורים.

 

חרף תלונותיו החוזרות, לא הופנה אשואל ז"ל לבדיקה אצל מומחה ריאות, אלא נשלח לטיפולים אצל מומחים שונים בתחומים אחרים כמו מומחה לנוירולוגיה, אורטופדיה, גסטרו ולב, שלא היו רלוונטים לתלונות.

 

תוצאות הבדיקות שעבר העידו כי המנוח לא סבל מבעיה כלשהי, והוא נשלח למרפאת כאב לקבלת דיקור סיני שלא התאים לתלונותיו ותחלואיו. בשלב מסוים, כשהכאבים לא חלפו, הוא עבר בדיקת סי.טי גב ובית החזה ואולטרסאונד בטן.

 

התוצאות הדהימו אותו – הממצאים העידו באופן חד משמעי על קיומה של מחלת סרטן הריאות בגופו. באמצעות עו"ד שרונה גונן הגיש אשואל ז"ל תביעה לבית משפט השלום בהרצליה, בטענה שהרופאים התעלמו מהממצאים החריגים ושהטיפול ניתן רק שנה וחצי לאחר שהתלונן לראשונה.

 

בזמן שהתגלה בגופו הסרטן, המחלה הייתה בשלב מתקדם ובלתי ניתן לריפוי ובנובמבר 2011 הוא הלך לעולמו.

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אברהם ששון ואשתו. הטיפולים כמעט הרגו אותו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים