שתף קטע נבחר

פותחות שולחן: מלכת השוק בגיאורגיה

אתם אולי מכירים את גיאורגיה בתור יעד לטיולי שטח, אבל יש לה עוד המון מה להציע. מלכת השוק מציעה לכן טיול שמשלב שווקים צבעוניים, ניחוחות נפלאים, המון אוכל וגם טיולים בשטח. יומן מסע אישי

בשיתוף מלכת המדבר

 

גיאורגיה היא יעד שנחשף לישראלים רק בשנים האחרונות, בזמן שהיא חווה שינויים רבים ומעניינים, היא בדרך להפוך ליעד תיירותי מרתק במיוחד שיש בו הכל: מצד אחד ערים אורבניות ומצד אחר טבע פראי וירוק בכל הגוונים שרק קיימים. ארץ שופעת במים, המציעה עיר עתיקה בתוך כרך סואן, בעיר הבירה בטבילסי ובמרחק של שעתיים נסיעה, נוף פראי ומעניין המלווה בכפרים קטנים, אנשים פשוטים ומקסימים וקרחונים אדירים.

 

המסע שלך מתחיל כאן - היכנסי למתחם מלכת המדבר  

 

ההיכרות שלי עם הארץ הזו החלה במסע מלכת השוק. אין כמעט מי שלא שמע על מלכת המדבר. מסע חוויתי של נשים בלבד שעוברות יחד חוויות והרפתקאות רחוק מהבית בארץ זרה ועם נשים אחרות שרק הכירו - וזה גם מה שאני ידעתי על מלכת המדבר. מלכת השוק הביאה קונספט חדש המשלב מסע של נשים, הרפתקאות, חווית וקולינריה במיטבה.

 

יצאתי למסע החלוץ, מבלי להכיר כמעט את הארץ המדהימה אליה אני נוסעת, וכמובן בלי להכיר את הנשים שיצאו איתי, טוב, כמעט אף אחת מלבד מיכל אנסקי, אושיית הקולינריה שרובכם מכירים מהטלוויזיה.

 

נחתנו בטבילסי קצת לפני חצות, ואפילו בלילה העיר נראתה כמו ערבוב של ישן וחדש. לצד שכונות חדשות של יאפים יש כנסיות עתיקות ומפוארות, מצודות ומונומנטים מפוארים מתקופת שלטון הצאר הרוסי.

 

המלוות הצמודות שלנו לאורך כל הדרך היו: המדריכה המקסימה שלנו, סיגל גבע, שמכירה את גיאורגיה כאת כף ידה, לאחר שבילתה באזור חודשים רבים לבדה עם ג'יפ מקרטע וחקרה כל פינה ופינה. אליה הצטרפה ליאור, שנתנה לנו ליהנות ממוסיקה טובה, חיוך שלא נגמר ואהבה גדולה.

 

סיגל היא מעיין בלתי נגמר של ידע היסטורי, גיאוגרפי, גיאולוגי, כשהכל מלווה בניסיון חיים עשיר מהעולם כולו – סיפורי המיתוס והאגדות ההיסטוריות שסיפרה לנו הותירו את כולנו בפה פעור וצמאות לעוד.

 

לאחר שהתמקמנו במלון מדהים בפאתי העיר והרמנו כוס צ'צה (המשקה המקומי הידוע שמופק כמעט בכל בית מקליפות של ענבים) לחיי המסע, כשמיכל מברכת את כולנו בברכות המקומיות הנהוגות עם כל שתייה של שוט, פרשנו לישון במלון המקסים מאין כמותו הממוקם בפאתי עיר הבירה.

 

כל עגבניה - עגבניה

למחרת קמנו בבוקר לסיור בשוק המקומי, על מנת לרכוש מוצרים להכנת ארוחת הערב. השוק היה מלא בפירות וירקות מכל המינים והצבעים, עסיסיים וטבעיים, ללא חומרי ריסוס או הדברה. הטעמים הזכירו לנו ילדות רחוקה - לכל עגבניה היה טעם מתוק, כל ביס מאבטיח היה טעים יותר מקודמו.

עגבניות בשוק ()
עגבניות בשוק

חגיגה לחך של צבעים וטעמים שלוו בהסברים מרתקים של מיכל על איך בוחרים את תפוח האדמה הנכון, כיצד יודעים איזה חלק של בשר מיועד לכל בישול ואיך הכי קל לקלף שום טרי.

 

  

אחרי סיור מרתק בשוק, חזרנו למלון לכמה שעות של מנוחה, טיפול פילינג מהמסז'יסטית המקומית, ורחצה בבריכה חמה הנובעת מגייזר טבעי הממוקם באמצע חצר המלון.

 

לקראת הערב למדנו בעזרת הטבחית המקומית להכין את המאכל המקומי "חצ'פורי" - שילוב של בצק רך ובתוכו גבינה מותכת – ולו צירפנו תבשילים שהכנו יחד מהמצרכים שקנינו בשוק.

 


אחרי הארוחה התכנסנו כדי להכיר אחת את השניה ובעזרת תמונות ילדות שנתבקשנו מראש להביא, גילינו אחת את השניה ושמענו את הסיפורים האישיים שכל אחת חלקה. אלו מסוג ההיכרויות שלפעמים גם עם חברה של הרבה שנים לא מגיעים לפתיחות כזו, יש משהו שראשוניות הזו, במפגש הרחוק מהמציאות היומיומית שמאפשר לפרוק את הכל ללא עכבות וליצור חברויות חדשות ואמיתיות.

 

למחרת בבוקר השכמנו קום ונסענו בדרך יפיפייה אל מחוץ לעיר, לחבל הקחטי. שם בעיירה קטנה וציורית למדנו יחד איך להכין את הלחם המקומי (פורי) על טבון גחלים יצוק בחצר. בסדנה נוספת למדנו איך להכין את הממתק המקומי, הנמכר בכל שוק – הצ'וצ'חלה, שמופק מתירוש (יין מקומי) עמילן ואגוזים, כשהכל נקשר יחד בטקסיות על פני חוט המקשר בין העבר וההווה.

 

לקראת הצהרים המשכנו לסיור ביקב מקומי. בגיאורגיה קיימים מעל ל-500 סוגי ענבים שונים. חלקם גפנים שנמצאו לפני מאות ואלפי שנים, ואין כמעט בית שבו לא מכינים את היין המקומי ואת הצ'צה הייחודית להם. אולי בגלל זה הגאורגים הם אנשים כל כך שמחים ומאושרים.

 

את היום סיימנו במלון מדהים ביופיו השוכן על אגם לופוטה למרגלות ההרים ובסמוך לחורשה סבוכה, עם כל הפינוקים שרק אפשר לחשוב עליהם. בערב נהנינו מחפלה אסלית מרוקאית שארגנו עבורנו בנות המסע, שכללה את כל המאכלים והלבוש המסורתיים.

 

למחרת, לאחר סיור בחדר האוצרות במוזיאון, המשכנו לשוק פשפשים קטן ומקסים. חוויית השוטטות בין סרוויסים מתקופת הסובייטים, לבין מכשירי חשמל משנות ה-70 וה-80 היתה עוצרת נשימה. קיבלנו משימה לקנות משהו קטן למישהי מחברות הקבוצה שהגרלנו. משימה לא פשוטה ומצריכה מחשבת מקורית, לקנות מתנה שמישהי שהכרת רק לפני 4 ימים.

 

יוצאות אל הטבע

חלקו השני של המסע הוציא אותנו להרים ולטבעי הפראי של הרי הקווקז. לקחנו את הג'יפים והתחלנו בטיול מדהים סביב נופים ירוקים בכל הגוונים. נסענו בדרכים צדדיות, דרך כפרים קטנים, בהם חזירים, פרות וסוסים מסתובבים חופשי סביב מטעים אינסופיים של פירות וירקות טריים ועסיסיים.

 

הגענו בערב למלון בוטיק יפיפה השוכן למרגלות הר, שפסגתו עדיין מושלגת גם בקיץ. באווירה חורפית וגשומה ישבנו לארוחת ערב ולערב חוויות עם המתנות שרכשנו בשוק הפשפשים והסיפורים שמאחוריהן.

 

את ארוחת הערב האחרונה שלנו בגיאורגיה אכלנו בבית כפרי קטן, אצל אישה חמה ומקסימה שבישלה עבורנו ארוחה חמה עם אינספור מנות טעימות , צ'צ'ה ויין למצב הרוח, והכל עם המון חיוך ושמחת חיים.

 

לצד אוכל טוב, חברה מקסימה וקולינריה במיטבה, הצלחתי לגלות את העולם הקסום של ארץ לא מוכרת וסוף סוף הבנתי את הקסם של מלכת המדבר (או במקרה זה מלכת השוק) ולמה כל כך הרבה נשים חוזרות למסעות פעם אחר פעם.

 

 

הכותבת היתה אורחת מסע מלכת השוק מבית מסעות מלכת המדבר

 

רוצה לגלות עולם חדש דרך האוכל? הירשמי למסע מלכת השוק

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים