שתף קטע נבחר

לבנות מקל ולתת אותו, עם חיוך, לסבא שצריך

המטרה: ללמד הנדסה, להביא לחיזוק הקשר הבין דורי ולתרום לקהילה. הכירו את "מקל סבא": מיזם חדש הפונה למימון המונים כדי לרתום ילדים לבנות ולחלק מקלות סבא לקשישים בעירם. רותם ברק, יוזם הרעיון, משתף

שמי  רותם ברק, אני מהנדס מכונות-בוגר הטכניון בן 37 מנהריה, ורציתי לשתף במיזם חדש "מקל סבא". הרעיון הבסיסי נבע משילוב בין שני דברים, רצון אישי שלי לחשוף ילדים לעולם ההנדסה באופן חוויתי, ותרומה למען הקהילה. אני מאמין גדול בחינוך ותמיד היה לי הרצון לתרום לקהילה בצורה ערכית ומשמעותית.

 

אחד הדברים שנתנו לי השראה לפיתוח המיזם הוא דמותה של קשישה בת 89 המתגוררת בהוואי, אותה פגשתי כששהיתי באי האקזוטי, אליו הגעתי כדי לגלוש. הכרתי את ברל רות'אהוס, כששכרתי את דירתה בהוואי לפני 13 שנה, עד מהרה התפתח בנינו קשר מאד מיוחד, אני תחזקתי את הבית והגינה והיא דאגה לי כאילו הייתי בנה. עד היום אנחנו נמצאים בקשר, למרות שהיא מתגוררת בחצי השני של כדור הארץ, אפשר לומר שאני מקדיש לה את המיזם.

 

צפו בסבתא רבא מקבלת מנינה מקל שהכין בעצמו: 

 

בארץ התגלגלה לידי כתבה של מגזין "מסע אחר" שכתבה גליה גוטמן, שתיארה את מצב והיחס לקשישים במספר מדינות בעולם, וכך הגיע הרעיון לייצר מקל הליכה, מקל סבא, שיחולקו לקשישים תושבי העיר. חשבתי לעצמי שבדרך זו אוכל להביא לידי ביטוי את הידע שצברתי בהנדסת מכונות בצורה חווייתית.

 

את הפיילוט למיזם עשיתי בהתנדבות מלאה בב"יס גולדה מאיר בנהריה, המיזם החל בפתיחת שנת הלימודים הקודמת, באוקטובר 2015, ועד מהרה זכה להצלחה רבה - חולקו למעלה מ-60 מקלות(!) לקשישים תושבי העיר נהריה.

 

 צפו בסרטון גיוס הכספים של הפרויקט:

 

 

החשוב במיזם הוא תשומת הלב שהילדים נותנים לקשישים

הילדים היו פעילים מאד ונהנו בשיעורים. שפת הגוף שלהם אמרה הכל. השיעור, שהיה בימי שישי, חולק לשלושה חלקים - בחלק הראשון התנהל דו-שיח בנושא הקשישים, כשהילדים למעשה יצאו ל"מסע עולמי" בכמה מדינות בעולם, ולמדו על היחס לאוכלוסייה המבוגרת במדינות אלה (נעשה שימוש במצגת וסרטונים). משם הנושא הלך והתפתח ושוחחנו על מצב הקשישים בארץ ומדוע חשוב לעזור להם. 

 


המקל הוא אינו המטרה אלא מהווה אמצעי לחיבור הבין דורי בין הילדים לקשיש

 

בחלק השני של השיעור התייחסנו למקל הסבא ולתכונות החשובות שצריכות להיות לו. הילדים בחרו חלק מהמקל (ידית , גוף או תחתית) אותו למדנו לעומק, בין השאר דיברנו על חומרי גלם ועיצובים שונים של ידיות ותחתיות, תוך התאמה לסוגי הקרקע השונים. בחלק השלישי ייצרנו את המקלות. הפיילוט קיבל 'באזז' רציני, הילדים והוריהם היו מאד מעורבים וחלק מההורים תיעדו בתמונות ובסרטונים הגשות מאד מרגשות של מקלות הליכה.

 

המקל עשוי מאלומיניום, מתכוונן ועבר בדיקות הרס כדי לוודא שהוא בטיחותי, בין השאר עמד המקל בעומסים של כ-200 ק"ג. אף על פי שהמקל מהווה מתנה שימושית לקשישים, הוא אינו המטרה אלא מהווה אמצעי לחיבור הבין דורי בין הילדים לקשישים, מה שחשוב במיזם הוא תשומת הלב שהילדים נותנים לקשישים.

 

החלטתי לפנות לפלטפורמה של מימון המונים לצורך המשך והרחבת הפעילות ברחבי הארץ, אני צריך להצטייד בעוד חומרי גלם שיאפשרו ייצור של עוד מקלות הליכה, ועוד כלי עבודה כדי שהתלמידים יוכלו לעשות עוד דברים בעצמם. 

 


החלום שלי הוא להרחיב את המיזם לכל בתי הספר בארץ

 

פנו אליי לא מעט מוסדות חינוך מרחבי הארץ והתענינו במיזם לאחר ששמעו עליו דרך קמפיין ה"הדסטארט מקל סבא" אותו אני מריץ בימים אלה. החלום שלי הוא להרחיב את המיזם לכל בתי הספר בארץ, אני רוצה שכל ילד בישראל בכיתות ד'-ה', ובעתיד גם בתיכון, יהיה שותף פעיל במיזם "מקל סבא".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים