שתף קטע נבחר

בעלי בית פגעו בפרטיותם של השוכרים - ויפצו

בעלי בית בהרצליה נהגו להגיע שוב ושוב לנכס כדי "למיין חפצים" ו"לתקן ליקויים". הדיירים הגישו נגדם תביעה ונקבע שהם יפוצו בשל כך ב-44 אלף שקל

בית משפט השלום בהרצליה קבע לאחרונה שבעלי בית פרטי בהרצליה יפצו ב-44 אלף שקל בני זוג ששכרו אותו, וחשו שפרטיותם מופרת בשל ביקורים תכופים של המשכירים לצורך מיון חפצים או תיקון ליקויים.

 

בני הזוג השוכרים התגוררו בבית במשך כארבע שנים. בנוסח האחרון של חוזה מול הבעלים, שהעלה להם את שכר הדירה מ-7,000 שקל בחודש ל-9,000 שקל, הוסכם שיוכלו להשתמש גם בקומת המרתף, ובעלי הבית – פנסיונרים קשישים – הבטיחו לפנות אותו מחפצים מיותרים.

 

ב-2014 החליטו השוכרים לא לחדש את החוזה בשל מחלוקות עם בעלי הבית, ובמקביל תבעו מהם פיצוי של יותר מ-400 אלף שקל. לטענתם הפרו בעלי הבית את חוזה השכירות בכך שלא פינו את חפציהם מהמרתף, אף שנהגו לבקר בו לעיתים תכופות לצורך "מיון" חפצים או תיקון ליקויים.

 

בהקשר זה טענו התובעים כי בעל הדירה לא הסכים שיעסיקו בעלי מקצוע לתיקון התקלות בבית והתעקש לטפל בהן בעצמו, אף שלא הוכשר לכך ולא הצליח בכך. בנוסף טענו השוכרים בתביעה לפעולה חד-צדדית של בעלי הבית, שחילטו ערבות בנקאית של 28 אלף שקל על נזקים שלכאורה נגרמו לבית.

 

מנגד טענו בעלי הבית שעם עזיבת השוכרים הם נדהמו לנוכח ההזנחה הקשה של הבית והנזקים שנגרמו לגינה. לכן הם הגישו תביעה משלהם בסך 195,700 שקל כפיצוי עבור הנזקים שנאלצו לתקן, עוגמת הנפש שנגרמה להם ואובדן דמי שכירות לתקופה של תשעה חודשים.

 

כמה פעמים אפשר לתקן?

השופט יעקב שקד התבסס על תיעוד פניותיהם הרבות של השוכרים בנוגע למרתף, וקבע כי בעלי הבית אכן הפרו את החוזה כאשר לא אפשרו להשתמש בו במלואו. בנוסף נקבע שהערבות חולטה על ידי בעלי הבית שלא כחוק ומבלי שהסבירו איזה נזקים הובילו אותם לממשה – ולכן עליהם להחזיר להם לתובעים את כספם.

 

בסוגיית הפרטיות קבע השופט שקד שבהתחלה לא הייתה שום בעיה שבעלי הבית יגיעו לתקן ליקויים או למיין חפצים – בעיקר כשהתובעים הסכימו לכך. ואולם, לא כך לאחר שהתברר כי הליקויים לא תוקנו כיאות וכי המיון לא הביא לפינוי המרתף. מרגע שבעלי הבית נכשלו בסידור הליקויים ובקיום התחייבויותיהם, קבע השופט, הם גרמו לתובעים נזק ופגעו בפרטיותם שלא לצורך.

 

לפיכך חויבו בעלי הבית לפצות את התובעים ב-77 אלף שקל, סכום שכולל את החזר הערבות ופיצוי על הפרת הסכם השכירות והפגיעה בפרטיות.

 

מנגד, השופט שקד התרשם שהתובעים לא טיפלו כראוי בגינה, ועל כך חייב אותם לשלם להם את עלויות השיקום בסך 33 אלף שקל. לסיכום נקבע שבעלי הבית ישלמו לשוכרים לשעבר 44 אלף שקל בתוספת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד ערן לאופמן עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים