שתף קטע נבחר

כך תהפכו את שולחן החג ליוקרתי

שולחן האוכל הוא אלמנט חשוב ברצף הארוחות של החגים, ואם כבר יושבים לידו זמן רב, לפחות שיראה טוב. ריכזנו עבורכם טיפים לעיצוב השולחן וכלים שישדרגו לכם את הארוחה, והפעם - האביזרים היוקרתיים ביותר. סקירה

בשבועות הקרובים כולנו נבלה זמן רב ליד שולחן האוכל. השולחן בחג יכול להיות מעוצב בסגנונות שונים, אבל מה שחשוב הוא שלכולם יהיה מקום. הפעם אנו מתמקדים במי שמחפש להשקיע בעיצוב השולחן, עם טיפים לקישוט ועם האביזרים הכי יוקרתיים, ובשבוע הבא נציג את פרטי העיצוב במחירים הנמוכים ביותר.

 

מותג הפרימיום הצרפתי Le Creuset לסירים, כלי בישול ואפייה מציע סדרות שונות של סירים ומחבתות העשויים ברזל יצוק בעבודת יד, סדרת כלי בישול העשויים פלדת אל-חלד, סדרת כלי בישול ואפייה נון-סטיק, כלי אבן וסדרת אביזרים משלימים, ביניהם: כוסות יין, ספלים, קומקומים וסכינים. ניתן להשתמש בכלי האפייה ככלי הגשה, והם מגיעים בצבעים שונים.

מחירים: 250-1,897 שקל בחנות המותג בקניון עזריאלי תל-אביב.

 (צילום: יחצ חול) (צילום: יחצ חול)
(צילום: יחצ חול)

חברת חדד כסף טהור משיקה ליין של כלים לעיצוב השולחן העשויים כסף טהור, בהשראת חגי תשרי. בין הכלים המוצעים: סכו"ם, כלי הגשה, דבשיות במראה תפוח, מערכות הגשה, תבליט דג בעקבות הברכה "שנהיה לראש ולא לזנב", פמוטים, גביע קידוש, מלחיות, פלפליות ועוד.

מחירים: מארז סכו"ם ל-12 סועדים: החל מ-6,800 שקל. 

 (צילום: עדי גלעד ) (צילום: עדי גלעד )
(צילום: עדי גלעד )
דבשית קריסטל: 1,685 שקל.
 (צילום: עדי גלעד ) (צילום: עדי גלעד )
(צילום: עדי גלעד )

רשת הצורפים מציעה מגוון כלי כסף לעיטור השולחן ולהגשה. בין המוצרים בסדרת "בגטל": גביע על רגל, צלחת, זוג פמוטים וסכין בלג'ו.

מחירים: גביע על רגל: 3,200 שקל. צלחת: 2,209 שקל. זוג פמוטים: 13,721 שקל. סכין בלג'ו: 1,344 שקל.

 (צילום: מורג ביטן) (צילום: מורג ביטן)
(צילום: מורג ביטן)

חברת Renby מציעה דיקנטרים וגביעי יין מבית האופנה הרמס.

מחיר: דינקטרים: החל מ-3,000 שקל.

 (צילום: מארק ליידן) (צילום: מארק ליידן)
(צילום: מארק ליידן)
החברה מציעה גם קנקן תה פורנסטי.

מחיר: 2,390 שקל.

 (צילום: מארק ליידן) (צילום: מארק ליידן)
(צילום: מארק ליידן)

חברת Pip Studio מציעה את קולקציית Royal White ובה כלים עם עיטורים ייחודים בכחול וזהב. בין הפריטים בקולקציה: צלחות אוכל בגדלים שונים ומגש אובאלי. 

מחירים: סט של חמש צלחות: 440-556 שקל. מגש אובאלי: 371 שקל.

 (צילום: עדי קראוס) (צילום: עדי קראוס)
(צילום: עדי קראוס)
המותג האיטלקי Bugatti מציע קערת הגשה בחיפוי עור.

מחיר: 1,390 שקל.

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)
חברת Brass המייבאת אביזרי בישול ואירוח מציעה מגוון כלי הגשה לעיצוב השולחן. בין המוצרים: כוסות יין קריסטל בורדו בעבודת יד במגוון גדלים וסט סכו"ם של חברת העיצוב Studio William.

מחירים: כוס יין קריסטל בורדו אקסטרה 940 מ"ל: 85 שקל. כוס יין אדום קריסטל 630 מ"ל: 70 שקל. כוס יין קריסטל 920 מ"ל: 85 שקל.

סט סכו"ם של Studio William בדגם 24, בגימור משי או מט: 1,099 שקל.

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)


רשת Tollman's מציעה סט סכו"ם לשישה סועדים המורכב מ-24 חלקים, בעיצוב מרסל וונדרס. מחיר: 1,485 שקל.

הרשת מציעה גם קערה בצבע זהב.

מחיר: 1,694 שקל.

רשת המשביר לצרכן מציעה צלחת זהב להגשה.

מחיר: 364 שקל.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

רשת סולתם רדד מציעה סט סכו"ם ב-50 חלקים במזוודת עור.

מחיר: 500 שקל.

 

 

 (צילום: עדי קראוס) (צילום: עדי קראוס)
(צילום: עדי קראוס)
הרשת מציעה גם סט סכו"ם איכותי בצבע זהב, שחור או כסף של 24 יחידות באריזת מתנה.

מחירים: סט זהב: 500 שקל. סט שחור: 480 שקל. סט כסוף: 190 שקל.

 

רשת גולף אנד קו - עציצון גדול במחיר 419 שקל

 (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
(צילום: יונתן בלום)

האתר idgu לקניות ברשת מציע סט אוכל של המותג Denby, הכולל: שמונה צלחות גדולות, שמונה צלחות קטנות, שמונה צלחות עמוקות ושמונה ספלים.

מחיר: 1.599 שקל.

רשת IDdesign מציעה קולקציית אגרטלים לשולחן החג.

מחירים: 149-990 שקל.



במתחם הקולינריה של מיסטרל תמצאו פריטים להגשה ולעיצוב שולחן החג, לדוגמא: כוסות קריסטל שחורות למשקאות אלכוהוליים, כלי בישול מנחושת וסכו"ם מוזהב.

מחירים: כלי נחושת: 1,090 שקל. סכו"ם: החל מ-840 שקל.


 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)


היבואן כרמל דיירקט מציע סט סכו"ם עבור 12 סועדים.

מחיר מבצע: 1,200 שקל במקום 1,400 שקל.


 (צילום: רועי שר) (צילום: רועי שר)
(צילום: רועי שר)

 

לשלב סטים שונים

לפני שקונים, כדאי להקשיב לטיפים של צוות המומחים של המשביר לצרכן ולהשיג תוצאה ססגונית בהשקעה מינמלית:

 

לא רק לבן: ברגע שהחלטתם לוותר על הצבע הסולידי והמקובל תוכלו להשתעשע ברעיונות מקוריים יותר בעיצוב השולחן. אפשר גם לשלב בין מספר סטים, בשיטת "מיקס אנד מאץ'", ולערבב בין כלים צבעונים שונים לכלים סולידיים יותר.

 

פרחים לאוירה: נרות ופרחים מוסיפים תמיד לאווירה החגיגית, כאשר הפרחים המומלצים הם וורדים בגוונים בהירים פסטליים המעניקים תחושה אלגנטית. לעומתם, פרחי שדה יעניקו תחושה אביבית ורעננה, ופרחים בצבעים כהים כמו סגול או אדום ישדרו תחושה דרמתית.

 

הפרטים הקטנים: ניתן לעטר את השולחן עם אלמנטים חגיגיים רלוונטים כגון רימונים במרכז השולחן. כדאי להוסיף משהו ייחודי וקטן מכם כמו ברכה אישית ליד כל צלחת, פרח קשור בסרט או סוכריות בתוך שקית, וכך ההשקעה בפרטים הקטנים משתלמת.

 

תוכלו לשלב את הילדים בתהליך כך שהם ירגישו שהם לוקחים חלק בהכנות, ולהוסיף כלים מעוצבים שונים שיש לכם כבר בבית או כלים צבעוניים.

 

הסט הנכון: המומחים ממליצים להשקיע בסט כלים בסיסי (או שניים) ל-12 סועדים, שכולל צלחת מנה ראשונה, עיקרית ומרקייה. בחירת סט כזה תאפשר לכם ליהנות ממנו שנים רבות.

 

לאלו המארחים בפעם הראשונה, מומלץ לרכוש סט נייטרלי בגווני לבן או שמנת, אליו ניתן לצרף כלי הגשה צבעוניים וססגוניים.

 

לא להעמיס: הימנעו מיצירת מראה של עומס על השולחן. אל תניחו עליו דברים שאינם נחוצים עד לתחילתה של הארוחה (קעריות סלטים, בקבוקי שתייה וכדומה ) והכי חשוב- היצמדו לשפה העיצובית שבחרתם ותיהנו מכל התהליך.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: עדי גלעד
שולחן חג מכסף טהור
צילום: עדי גלעד
מומלצים