שתף קטע נבחר

איידיגיטל תמכור "בית חכם" החל מ-4,045 שקל

החברה תמכור בחנויות שלה מערכת מתגים וחיישנים, בלי התחייבות חודשית ובאמצעות תכנון של הבית על-ידי הצרכן. היא מאפשרת שליטה על מזגנים, אורות, תריסים חשמליים ושלטים ומופעלת באמצעות אפליקציה. דירה של 3 חדרים מוערכת בכ-9,000 שקל. מנכ"לית איידיגיטל: "מקווים למכור ל-150 אלף בתים תוך 3 שנים". על בזק אמרה: "אלה כמה מוצרים מחוברים. זה פאסט פוד"

הרשת הקמעונאית איידיגיטל (iDigital) שמוכרת מוצרי אפל, השיקה היום (ב') קונספט חדש – היא משווקת "בית חכם" בחנויות שלה, שלא באמצעות אפל. גובה ההשקעה במוצר "איידיגיטל סמארט הום" (iDigital Smart Home) עשרה מיליון שקל. "אנחנו מקווים להחזיר את ההשקעה תוך 3 שנים", אמרה ל-ynet מנכ"לית איידיגיטל, איילת רוזן.

 

הצלחה לטענתה, תימדד במכירה של המערכת ל-150-100 אלף בתים, בתקופה של 3 שנים. "זה יחזיר את ההשקעה במהלך. אם נמכור יותר מזה – נשמח מאוד", אמרה.

 

לטענתה, "זו פעם ראשונה, אולי בעולם, שמשיקים מערכת בית חכם אמיתי כמוצר קמעונאי לכל דבר. אנחנו מציעים לצרכן טכנולוגיה מאוד מתקדמת בפורמט פשוט, נגיש. זה שילוב בין רכישה קמעונאית פשוטה, לבין התאמה לבית הלקוח והפיצוח של זה לא היה פשוט. אנחנו פותחים חנות קונספט חווייתית, לראשונה, בעזריאלי (במקום יטבתה - מ.ק) כיוון שקשה למכור את המערכת בלי הדגמה. זו גם פעם ראשונה שאנחנו מתרחבים מעבר למוצרי אפל ואפל אישרה את זה". 

החנות החדשה (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
החנות החדשה(צילום: שוקה כהן)

 

מערכת מתגים חכמים וחיישנים, כל מתג הוא מחשב

במקביל למוצרים "מקושרים" שאיידיגיטל כבר מוכרת בחנויותיה, כמו נורות חכמות, מערכת לניטור שינה (שמעירה את המשתמש ברגע הקרוב ביותר לערנות במחזור השינה) ומערכת השקייה חכמה, הרשת תחל כעת למכור מערכת מתגים חכמים וחיישנים, שפותחה על ידי חברת גרין פוינט הישראלית, שאמורה להפוך את הבית של הקונה ל"בית חכם" – כזה שניתן להפעילו מרחוק וניתן לתכנת אותו לפעולות אוטומטיות חוזרות.

 

"המערכת היא שילוב של חיישן ומתגים חכמים, שמדברים אחד עם השני בפרוטוקול RF (גלי רדיו - מ.ק)", מסבירה רוזן. "רוב המוצרים 'החכמים' שקונים בנפרד, עובדים על Wi-Fi וזה הפרוטוקול הכי עמוס בבית. הוא מאוד לא יציב, הוא תלוי ספק האינטרנט שלך. הוא כל הזמן משדר. פרוטוקול RF משדר רק כשהוא עובד. והוא אמין אין לו הפרעות או עומס.

 

"כל מתג כזה, יש בו יחידת CPU עצמאית, כך שהוא בעצם מחשב בפני עצמו. הוא עובד בלי קשר למתגים האחרים. אין פה מוח (hub - מ.ק). כל מתג עובד לבד עם החיישן. אם משהו קורה למתג הוא חוזר להיות 'טיפש' ואפשר להשתמש בו כ'טיפש' גם ביומיום".

 

מחיר גבוה, מחייבים לרכוש החל מ-5 רכיבים

המחיר: 1,300 שקל לבסיס וחובת רכישה של חמישה רכיבים, כל אחד מהם ב-549 שקל, כלומר 4,045 שקל מינימום.

 

באיידיגיטל נותנים כדוגמא דירה בת 3 חדרים, שמרושתת ב-15 רכיבים, בעלות של קרוב ל-9,000 שקל, שכן ברכישה של מעל 15 רכיבים, רכיב אחד ניתן בחינם. דירות או בתים עם יותר חדרים יעלו יותר. מדובר במחיר גבוה מאוד ל"מוצר מדף" קמעונאי. זול יותר לקנות רכיבים נפרדים ולהרכיב לבד "בית חכם".

 

"זה מה שבזק מספקת וזו לא אותה חוויה", טוענת רוזן. "זה מחיר נגיש. אנחנו מתאימים את המערכת ספציפית לכל בית. במחיר של פלזמה או ספה אתה מקבל את כל הבית – בית חכם. חדר אחד יעלה לך 3,000 שקל תלוי במה ששמת בחדר ותמיד תוכל להוסיף עוד רכיבים בעתיד".

 

זה עדיין מחיר גבוה מאוד 

"ערכנו סקר וגילינו שאנשים חושבים שזה עולה בממוצע 20,500 שקל, אז גם בתפיסה זה מחיר נמוך למה שהמערכת הזאת מציעה. חברות שמציעות בית חכם אמיתי, כזה שצריך לחווט בשבילו את כל הבית ומצריך ארון חשמל נפרד, מוכרות את המערכת שלהם שהיא סופר מתוחכמת ב-100 אלף שקל. במערכות כאלה אנחנו מתחרים, לא בבזק".

 

למה אתם מחייבים לקנות 5 רכיבים? 

"אם רוצים פחות מ-5, אז עדיף לקנות כמה מוצרים שמדברים ביניהם, זה יהיה יותר זול, אבל זה לא בית חכם". 

 (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
(צילום: שוקה כהן)

 

האם המתקינים יגיעו בזמן? האם ההגנה מפני גנבי סמארטפון מספיקה?

לשם הפצת המוצרים החברה הקימה מערך התקנה משלה, כולל התמודדות עם הצרכן הישראלי, למוד הייסורים מחוויות קשות עם מתקינים למיניהם וטכנאים של חברות תקשורת ומוצרי חשמל. מגיעים לחנות "מתכננים" את הבית וקובעים התקנה. כרגע אי אפשר לקבוע דרך האינטרנט.

 

"אנחנו מוכנים לזה", היא טוענת. "נגיע לבית וכל מתג רגיל נחליף למתג חכם. כולל בבתים ישנים.

 

זה מסובך להגדיר את האוטומציה והתסריטים? 

"זה סופר סופר פשוט. את השלב הראשון אנחנו מגדירים, אבל אחרי זה אתה יכול להגדיר הכל לעצמך באפליקציה. מי שמתקשה: אפשר לאפשר למתקין להיכנס מרחוק לבית ולשנות לך הגדרות".

 

כמה שנות אחריות אתם נותנים? 

"אחריות לשנה. אני בטוחה שיהיו לנו יותר תקלות באייפונים מאשר במערכת הזאת".

 

זה לא מקל על פורצים? או על גנבי סמארטפונים? דרך האפליקציה יוכלו לשלוט לי בבית. 

"אם למישהו גנבו את הסמארטפון הוא יכול להתקשר לשירות הלקוחות ולבקש לנתק את היוזר (אם כי שירות הלקוחות לא פועל 24 שעות - מ.ק)".

 (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
(צילום: שוקה כהן)
 

מה כוללת המערכת

הקנייה כוללת הגעה לחנות איידיגיטל, "תכנון" הבית החכם – בחירה אלו מתגים הצרכן רוצה בכל חדר בבית (ללא צורך בהריסת קירות, או בהכנת תשתיות). בהליך ההתקנה, מתקיני איידיגיטל (שאמורים להיות חשמלאים מוסמכים), יחליפו לו את המתגים בבית למפסקים חכמים, ימקמו את החיישנים החכמים, זאת אחרי שבחברה "בנו" את הבית שלו באפליקציה, דרכה ניתן לשלוט על הכל.

 

המערכת כוללת מתג תאורה חכם שמאפשר שליטה בכל מתגי התאורה בבית, כולל שליטה בעוצמת האור; מתג כח חכם שמאפשר שליטה במתגי עומס כבד - מזגן, דוד חשמלי ובתאורה חזקה; מתג תריס שמאפשר שליטה בתריסים וצלונים חשמליים ושלט רחוק חכם באמצעותו ניתן להעביר כל שלט רחוק בבית (מזגן, אודיו, טלוויזיה) לאפליקציית הבית החכם ולהפעיל את כל מכשירי החשמל באמצעות הסמארטפון. השלט הרחוק יכול לכלול גם מתג, שמאפשר ניטור צריכת חשמל ויכולת לראות מרחוק אם המכשיר פועל או לא. כל מפסק מאפשר גם מדידה של צריכת החשמל והצגת ההוצאה הכספית שהוא מייצר.

 

בנוסף, יש לרכוש גם חיישן חכם שמזהה תזוזה, טמפרטורה ואור, ועל פי מדדים אלו, יכול להפעיל את המפסקים החכמים, בהתאם להגדרות שיוגדרו לו. כמו כן כלול בעסקה גם רכיב החובה: "מגשר אפליקציה", רכיב המתחבר לראוטר (שמספקת חברת התקשורת עבור אינטרנט אלחוטי, נמצא כמעט בכל בית) ומאפשר שליטה מרחוק והפעלת האפליקציה.

 

באמצעות המערכת ניתן יהיה להגדיר בכל חדר ולכל מפסק, פעילות אוטומטית לפי פרמטרים שונים: כיבוי / הדלקה בזמנים קבועים מראש, קביעת טמפרטורה והידלקות, או כיבוי אור בהתאם לתזוזה בחדר.

 

כמו כן מערכת הבית החכם מאפשרת בניית "תסריטים": הפעלה של מספר רכיבים ברצף, או בו זמנית, בלחיצת כפתור אחת (למשל: תסריט ערב: הורדת תריסים, הדלקת מזגן בחדר השינה, כיבוי אורות בחדרי השינה, הדלקת אור בסלון.

 

בכל נקודת זמן ניתן יהיה לראות באפליקציה איזה מתגים וחדרים פועלים וכן היא מאפשרת שליטה מרחוק על כל מפסק. ניתן להוריד אותה גם לאפל וגם למכשירי אנדרואיד.

 

 

 

לאפל יש תקן ל"בית חכם" - זה לא אותו מוצר 

בעבר, "בית חכם", היה נחלתם של עשירים בלבד, שהשקיעו בכך מאות אלפי שקלים. בשנים האחרונות יש ליבלוב בתחום המוצרים המקושרים שמנסה לחקות מערכות יקרות ולאפשר רכישה של מוצרים כאלה, על ידי הצרכן הממוצע.

 

בארה"ב, אפל מוכרת מוצר "בית חכם" שנקרא HomeKit , שמאפשר לתת לבית פקודות מרחוק באמצעות סירי. לא מדובר במוצר זהה, שכן במקרה של אפל, זהו תקן או שלד תוכנה שאפל פיתחה עבור מוצרים שונים שנועדו "לדבר" עם מוצרים אחרים או "להתחבר" אליהם. חברות שמייצרות מוצרים כאלה, אימצו את התקן על מנת שמשתמשי אייפון יקנו אותם.

 

ההבדלים בין איידיגיטל ל"בית החכם" של בזק

בישראל כאמור, בזק השיקה לאחרונה מוצר "בית חכם", תחת המיתוג Bhome. גם זה מוצר שונה ממה שאיידיגיטל משיקה: בזק מציעה מצלמת IP שמשמשת כ"מוח" עבור מוצרים שמקושרים אליה וכוללת חיישנים למדידת טמפ', תאורה, לחות וקול. באמצעותה אפשר לבנות מעין מערכת פיקוח וניטור באמצעות מוצרים שבזק מוכרת, לפי מערכת של חברת iControl Networks, שכוללת הפעלה דרך אפליקציה.

 

בזק מבקשת על המצלמה 19.90 שקל בחודש, ללא הגבלת זמן, למרות שעלותה האמיתית לצרכן עומדת על כמה מאות שקלים, כך טוענים באיידיגיטל. ניתן "לממשק" למצלמה גם חיישני שליטה על המזגן, גלאי דלת וחלון, שקע חכם ונורה חכמה, בעלות של 54.90 שקל לחודש, לא כולל מחיר המוצרים עצמם. אם רוצים לחבר כמה חדרים בבית, צריך מצלמה בכל חדר. יש עלויות נוספות: שילוח: 19.50 שקל והתקנה: 199 שקל. עלות אי החזרת מצלמה: 1,000 שקל.

 

המחיר של בזק נמוך יחסית לזה שדורשת איידיגיטל, אבל הוא כובל את הלקוחות לחברה בתשלום חודשי לתקופה בלתי מוגבלת. רוצים להתנתק? אפשר בהחלט, אבל אז תתבקשו להשיב את המצלמה וכל המוצרים "שמחוברים" אליה, יפסיקו לעבוד. כלומר, לא תוכלו להשאיר את הבית שלכם "חכם" בלי בזק. יחד עם זאת, גם איידיגיטל כובלת את הצרכן אליה: המערכת שלה אמנם לא דורשת תשלום חודשי, אבל לא ניתן להוסיף לה רכיבים שלא דרך איידיגיטל והתיקון – גם הוא ייעשה דרכה.

 

עלויות המוצרים שיהפכו לכאורה את הבית של בזק לחכם, קרי מקושר בכל חדר וחדר, יגיעו לאלפי שקלים. בזק מאפשרת לרכוש עד 10 מוצרים מכל סוג. המחיר: 120-360 שקל למכשיר. העלות פר מכשיר נמוכה יותר מהשירות של איידיגיטל (אם כי איידיגיטל מציעה בעצמה מוצרים זהים לאלה של בזק, במחירים דומים והשירות שהיא משקיה היום שונה במהותו).

 

"בזק זה הפאסט פוד של הבית החכם"

לשאלה, למה המערכת של בזק זולה יותר, אמרה רוזן ל-ynet: "זו לא בדיוק חוויית בית חכם, עם מערכת שלמה. אלה מוצרים שהם בעולם של ה-conected ואם אתה מחבר כמה, יש לך תחושה של כמו בית חכם. זה לא בית חכם כמו שמספקות חברות כמו טופ אודיו, ב- 150-100 אלף שקל, אז מחווטים את כל הבית.

 

"איידיגיטל סמארט הום זה בית חכם אמיתי, שאנחנו נמכור כמוצר מדף. זה לא דומה לכמה מוצרים שמחברים ביחד כמו אצל בזק. גם לנו יש מוצרים כאלה. שקע חכם, גלאים, מנורות חכמות כולל מנורה ייחודית שהיא רמקול JBL וכמובן מצלמות בשליטה מרחוק (טווח מחירים למוצרים: 400-200 שקל מ.ק).

 

"מה שאנחנו משיקים היום זו מערכת. זו טכנולוגיה שמדברת ביחד. אצל בזק, המצלמה היא המוח, אצלנו אין מוח (וגם אין מצלמה, אם כי ניתן לקנות כזאת בנפרד - מ.ק). אצלם, אתה לא שולט על החשמל - אתה פשוט שם מנורה אחרת. אין חיווי למזגן, אין אוטומציה, אין תסריטים, זה הפאסט פוד של עולם הבית החכם".

 

גם להם יש שליטה על הבית באמצעות אפליקציה.

"יש להם אפליקציה, אבל היא נבנתה עבור מערכות שונות שבנו להן תקן מחבר. האפליקציה שלנו נבנתה עבור המערכת. בבזק, אין לך בית חכם ב-19.90 יש לך מצלמה. אתה צריך קו אינטרנט של בזק ולקנות עוד ועוד מוצרים, שהם מוצרים קיימים שניתן לקנות גם ככה בלי להתחייב לבזק. את המערכת של בזק אתה יכול לקנות בעלי באבא.

 

"אני לא אומרת שהמוצר שלהם פחות טוב. יש קהל לזה וקהל לזה וזה לא זה מחליף את זה. אבל אם רוצים מוצרים מחוברים לתחושת כאילו בית חכם: קנה מצלמה קנה חיישן, קנה מנורה ועשה את זה בעצמך".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים