שתף קטע נבחר

5 חיות מוזרות שיגישו לכם במסעדות באסיה

סאשימי קיפוד ים, עטלף מעופף וצרעת ענק. החיות שתוכלו לאכול - אם תרצו

בשיתוף החברה הגיאוגרפית

 

1. סאשימי קיפוד ים

המאכל הפופולארי ביפן נקרא uni ותוכלו להשיגו במחוזות שונים באסיה ובמטבחים נוספים בעולם.

 

משפחת קיפודי הים גדולה ומונה כ-950 זנים אותם ניתן למצוא בימים ואוקיינוסים רבים ובעומקים שונים. החלק אותו אוכלים הוא למעשה אברי הרבייה, השחלות של הקיפוד וצבעו נע בין חרדל לכתום.

 

ביפן אופן ההגשה המקובל יהיה בסאשימי, אך נאכל גם נא על טופו משי או אפוי בתוך קליפתו עם אורז. המנה המועדפת עליי היא שורש לוטוס מבושל בחמאה וקיפוד ים, היוצרת מפגש של בודהיזם והדוניזם.

 

 (צילום: רז שרבליס) (צילום: רז שרבליס)
(צילום: רז שרבליס)

 

טיול ליפן בדגש קולינארי ייצא השנה בנובמבר

רוצים להצטרף? לחצו כאן

   

2. זחל חדקונית הדקל האדומה

המאכל נפוץ בפפואה ניו גיני ואזורים נוספים בדרום מזרח אסיה.

 

הזחל גדל בסוגים שונים של דקלים ברצועה הטרופית האסיאתית אך היום כבר מגיע למקומות נוספים בעולם כולל ישראל ואירופה כך שניתן להשיגו לאכילה גם בישראל.

 

את הזן הפופולארי לאכילה תוכלו למצוא גדל בתוך דקל הסגו. לאחר שנגדע ,מפצלים את קליפתו וכותשים את לב הגזע. במהלך הכתישה מתגלות הרימות, אותן אוכלים נא או על שיפוד צלויות על האש, מרקמן קרמי שמנתי בדומה לקממבר והראש קראנצ'י. מרכיב הפרוטאין כפול משל בשר עוף ותוכלו להרגיש זאת בטעם.

 

 (צילום: רז שרבליס) (צילום: רז שרבליס)
(צילום: רז שרבליס)

 

3. עטלף "שועל מעופף"

קיימים כ-60 סוגים של עטלפי פירות אלו בעולם ושמם ניתן להם משום שפרצופם נראה כשל שועל. סוג זה של עטלף שכיח באסיה ובפסיפיק ,שם במקומות מסוימים אף נמצא בסכנת הכחדה.

 

אותם זנים בפסיפיק בעלי צבע שועלי בצווארם, כנפי העטלף מגיעות ל-1.5 מטר ומשקלם עד 1.5 ק'ג. הרבייה מתבצעת במהופך כשהם תלויים על ענף ולצורך כך לזכר איבר רבייה שאורכו רבע מגופו. הבשר דומה מאוד לבשר עוף הן בצבע והן במרקם ואת בישולו ניתן לעשות בכמה שיטות.

  

4. חיפושית קרנף

זו קבוצת החרקים שמספרה הגדול בטבע, עם 300 זנים שונים לחיפושיות אלו מתוך 400,000 סוגי חיפושיות בכלל.

 

אלו בעלות יכולת הרמת משקל הגדולה ביותר בעולם ביחס למשקל גופן והן מסוגלות להניף פי 850 ממשקלן. לצורך השוואה המשקל זהה לאדם שיניף מעל 1000 פילים.

 

חיפושיות אלו פופולאריות מאוד בתור חיית מחמד ביפן ומקומות נוספים והן משמשות בזירות הימורים של מאבקי חיפושיות. את החיפושית ניתן לאכול באסיה ובפסיפיק. בבישולה צריך להסיר את כנפי חפייה הנוקשות ואת הרגליים ומרקמה שברירי ופיצוחי.

 

 (צילום: רז שרבליס) (צילום: רז שרבליס)
(צילום: רז שרבליס)

 

5. צרעת ענק יפנית

Osuzumebachi

 

הצרעה שייכת למשפחת הצרעות הגדולות בעולם ומגיעה לאורך של 4.5 ס"מ. היא יכולה לעוף עד 100 ק"מ ביום.

 

הצרעה מאכילה את הזחל בבשר חרקים וזה בתמורה מפריש "מיץ צרעות", ממנו ניזונה הצרעה.

 

נוזל זה מורכב מלא פחות מ-17 חומצות אמינו שונות ואלו מאפשרות לצרעה יכולת תעופה פנטסטית יחסית לגודל גופה. מדענים בודדו חומרים אלו ואף נתנו אותם לאתלטים בניסיונם לשפר ביצועיהם.

 

זוכת מדליית זהב בריצת מרתון באולימפיאדת סידני 2000, נאוקו טקהאשי היפנית דיווחה על שימוש ב"מיץ צרעות" שבשל היותו תוסף טבעי הוא אושר לשימוש.

את הצרעה משרים באלכוהול ולאחר שלוש שנים, העוקץ וחומרים נוספים מתפרקים. השתייה גורמת לעקצוץ קל בלשון וחלל הפה.

 

צבע המשקה חום וריחו כשל בשר מקולקל, אך קיים גם בוריאציה צעירה יותר בנוזל אלכוהולי שקוף, אותו שותים ישר בתור "שוט" או מוסיפים לסקה.

בין היתר משמש המשקה כאפרודיזיאק אך כדאי להיזהר בכמות.

 

לצרעה הזו יש 3 עיניים קטנות בנוסף לשתיים העיקריות, אז בלי עיניים גדולות בבקשה.

 

ורק לציין כי "מוזר" זו הגדרה תרבותית, שכן כי מה שמוזר לאחד הוא נורמלי לאחר. על טעם וריח יש בהחלט להתווכח בגלל השפעות החברה על החך.

 

 (צילום: רז שרבליס) (צילום: רז שרבליס)
(צילום: רז שרבליס)

 

רז שרבליס הינו אנתרופולוג ומדריך בחברה הגיאוגרפית

 

טיול ליפן בדגש קולינארי ייצא השנה בנובמבר,

רוצים להצטרף? לחצו כאן

 

 

הכתבה מוגשת בשיתוף החברה הגיאוגרפית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רז שרבליס
חיות מוזרות שאוכלים
צילום: רז שרבליס
מומלצים