שתף קטע נבחר

בלי דקירה: אפליקציה שמודדת המוגלובין דרך מצלמת הטלפון

בדיקת המוגלובין מאפשרת לאתר מבעוד מועד אנמיה ודימומים מסכני חיים, אך היא דורשת דקירה ובדיקת מעבדה יקרה. סטודנטים מאוניברסיטת וושינגטון פיתחו דרך למדוד את ההמוגלובין תוך שניות באמצעות הטלפון החכם - והתוצאה נמצאה מדויקת מאוד

שימוש רפואי נוסף לסמראטפון: סטודנטים אמריקנים פיתחו אפליקציה המודדת את רמת ההמוגלובין בדם באמצעות מצלמת מכשיר הטלפון החכם. בדיקות השוואה גילו שהתוצאות מדויקות למדי, לא פחות ממכשירים אלקטרוניים למדידה מהירה של המוגלובין.

 

 

המוגלובין הוא החלבון בדם שנושא את החמצן. ערך ההמוגלובין התקין אצל גברים הוא 18-12, ואצל נשים 16-12. המוגלובין נמוך מדי עלול להעיד בין היתר על אנמיה או על דימום מסיבי, ולכן חשיבות הבדיקה שלו רבה כל כך.

 

אלא שמדידת המוגלובין דורשת לא רק דקירה, אלא גם משלוח של הבדיקה למעבדה. עלות בדיקה כזו היא גבוהה, ובכל זאת מתאפשרת יחסית בקלות לרוב האזרחים בארץ, אבל במדינות בהן תושבים רבים חיים בכפרים ועיירות המרוחקים ממרכזים רפואיים ומעבדות, היא בהחלט איננה דבר של מה בכך.

 

ממש לשם כך פיתחו סטודנטים מאוניברסיטת וושינגטון דרך פשוטה וקלה למדידת המוגלובין באמצעות הסמארטפון. האפליקציה שפיתחו קוראת את ההמוגלובין דרך מצלמת המכשיר.

 

כך זה עובד

המשתמש מצמיד את האצבע שלו אל המצלמה ומריץ את האפליקציה. התוכנה מפעילה את פלאש ה-LED של המכשיר המאיר דרך האצבע ומאפשר למצלמה להבחין בכמות ההמוגלובין שבקצה האצבע.

 

צוות המפתחים השווה את תוצאות ההמוגלובין שהתקבלו באמצעות האפליקציה לערכים המתקבלים במכשיר של חברת "מאסימו", המאפשר למדוד המוגלובין גם כן ללא דקירה, באמצעות חיישן המתחבר לאצבע. התוצאות היו מפתיעות: האפליקציה הגיעה לרמת דיוק של 82%, בעוד שמכשיר המדידה של חברת מאסימו הגיע לרמת דיוק של 81%.

 

עדיין לא נמסר מתי יחל שיווקה של האפליקציה, אולם יש להניח כי היא תדרוש עוד כמה ניסויים קליניים רחבי היקף שיוודאו את מידת הדיוק שלה. עם זאת, אין ספק שמדובר בפריצת דרך שתסייע לא רק לחסוך בבדיקות מיותרות, אלא גם להציל חיי אדם.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המצלמה מודדת את ההמוגלובין שבקצה האצבע
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים