שתף קטע נבחר

אופק בוכריס והתביעה הצבאית הסכימו לקיים הליך גישור

התפתחות דרמטית בפרשת אופק בוכריס. יומיים לפני תחילת המשפט נמסר מדובר צה"ל כי התביעה הצבאית וסנגוריו של התת-אלוף במילואים, המואשם באונס, קיבלו את הצעת בית הדין לקיים הליך של גישור בפני שופט, בדרגת אלוף במילואים. המתלוננות עודכנו בהתפתחויות

 

תא"ל במיל' אופק בוכריס (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
תא"ל במיל' אופק בוכריס(צילום: אפי שריר)
המפקד הבכיר שנאשם באונס מקבל את ההצעה לפנות לגישור: דובר צה"ל מסר בצהריים (יום ב') כי "התביעה הצבאית וסנגוריו של תא"ל (מיל') אופק בוכריס הודיעו כי הם מקבלים את הצעת בית הדין לקיים הליך של גישור בפני כבוד השופט, האלוף במילואים אילן שיף". בוכריס נאשם ב-17 סעיפים בגין ביצוע עבירות מין בשתי פקודות שלו, בין השנים 2010 ועד 2013. עוד נמסר כי המתלוננות עודכנו בהתפתחויות.  


בהליך גישור הצדדים מנסים להגיע להסכמה לסיים את הסכסוך ביניהם באמצעות אדם שהוסמך לכך, אשר מגשר ביניהם במטרה לייצר הסכמות. בסיומו יכולים למשל הצדדים לחתום על הסדר טיעון, או מנגד - להכריז שלא הושג דבר וכי ממשיכים בהליך הפלילי הרגיל.

 

הליך הגישור צפוי להיות קצר, ויימשך ככל הנראה בין ימים לשבועות בודדים. במהלכו יציע המגשר הסדר טיעון שכולל ענישה, לאחר שישמע את העדויות שגבו עד כה במצ"ח ולאחר שהצדדים יציגו בפניו את הראיות שאספו. 

 

הדיון ביום חמישי הוא פורמלי על פניו, אך המשמעות היא שלראשונה בפרשה יתייצב בוכריס בבית דין צבאי כנאשם. עדיין לא ברור אם ראש הרכב השופטים, אלוף משנה אורלי מרקמן, תנצל את המעמד למימושו המקורי ולהקריא את כתב האישום החמור נגדו.



כתב האישום נגד בוכריס ()
כתב האישום נגד בוכריס

עדי הצדדים לא יופיעו בגישור, ובאפשרותם של הצדדים לסרב להצעתו של שיף. במצב שכזה תוכן הליך הגישור יישאר חסוי, ומשפט ההוכחות יחל כסדרו. אך אם הצדדים יסכימו להצעתו של שיף, שנחשב למחמיר ומערכתי, היא תובא לאישורו של בית הדין הצבאי המיוחד בקריה. אם ההסדר יאושר, לא יתקיים משפטו של בוכריס. כך תיחסך מהמתלוננות מסירת עדות בבית המשפט וחקירה של נציגי בית הדין וסנגוריו של בוכריס.

 

היועץ האסטרטגי של בוכריס, תא"ל (מיל') אבי בניהו, מסר: "קיבלנו את המלצת בית הדין. נפעל לאורה וניערך להצגת עמדתנו בימים הקרובים".

 

בחודש יולי הוגש כתב אישום נגד בוכריס בגין עבירות מין חמורות, בהן אונס, מעשי סדום ומעשים מגונים. בוכריס מואשם כי אנס בשלושה מקרים את פקודתו, א', וביצע בה מעשה סדום ומעשים מגונים בכמה מקרים. הקצין הבכיר, שהיה אמור להתמנות לראש חטיבת המבצעים, מואשם גם במעשים מגונים ברס"ן ל', שהייתה תחת פיקודו. המעשים התרחשו בצימר, בחדרו בבסיס, בלשכתו, ואף ברכבו הצבאי. אחד המקרים התרחש אפילו בביתה של אחת המתלוננות.

 

בוכריס וסנגוריו מטעם הסנגוריה הצבאית מסרו אז כי הגשת האישום היא "החלטה שגויה מיסודה. בתהליך השימוע הצגנו בפני הפצ"ר בעיות קשות שעולות לאורכו ולרוחבו של התיק. אנו בטוחים כי נצליח להיאבק ולהוכיח את חפותו של תא"ל בוכריס בבית הדין וכי ייעשה משפט צדק". הוא כפר לחלוטין באשמות האונס וההטרדות המיניות כלפי החיילת ששירתה תחתיו (המתלוננת העיקרית) אך הודה בחקירתו שהיה מגע אינטימי, קצר וחד פעמי בהסכמה עם הקצינה. 

לאחר הגשת האישום נגדו פרש בוכריס מצה"ל, ומסר כי את כוחותיו יפנה "לקרב חייו", היינו - המשפט המתנהל נגדו.

 

הפנייה לגישור מהווה פתח להסדר טיעון. מבחינתו של בוכריס אין שינוי בגרסתו. הגישור יהווה הלכה למעשה שימוע נוסף שייערך לו, לאחר שהשימוע בפני הפצ"ר תא"ל שרון אפק שנמשך כ-12 שעות בארבעה מפגשים, לא צלח. בסיומו הפצ"ר לא חזר בו מכתב האישום החמור.

 

משפטו אמור היה להתחיל ב-29 בספטמבר. נשיאת בית הדין הצבאי המיוחד בקריה, אלוף-משנה אורלי מרקמן, נבחרה לכהן כראשת ההרכב במשפט, ולצדה השופט המחוזי לשעבר צבי גורנפינקל ושופט הצד תא"ל (מיל') יוחאי בן יוסף, ששירת בתפקידים בכירים בחיל הים. את בוכריס אמורים לייצג סנגורים צבאיים במילואים, בהם עורכי הדין רועי בלכר, עודד סבוראי ומאיה שגיא שיובילו את התיק. הם יסתייעו בז'ק חן ובסנגור הצבאי הראשי החדש, אל"מ רן כהן. מולם אמורות להתייצב התובעת הצבאית הראשית, אל"מ שרון זגגי פנחס, סגניתה סא"ל ענבל דה פז, וסרן מאשה יודשקין.

 

ביום חמישי בבוקר תתקיים כמתוכנן ישיבת ההקראה של כתב האישום נגד בוכריס. הישיבה נועדה לפתיחת המשפט, ותוקדש לבחינה מסודרת של מתווה ההליך ולוח הזמנים הצפוי לו. משמעות הדיון סמלית: לראשונה בפרשה יתייצב בוכריס בבית דין הצבאי המיוחד בקריה וכנאשם.

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
הנאשם, תא"ל במיל' בוכריס
צילום: אפי שריר
מומלצים