שתף קטע נבחר

צילום: אלעד גרשגורן

פרקליטת המתלוננת: "הגישור - נסיגה מסוימת מקו ההגנה של בוכריס"

בעקבות דחיית תחילת משפט האונס של הקצין לשעבר, טוענת עורכת הדין של המתלוננת העיקרית: "רמז מבורך לתחילת לקיחת אחריות". פרקליטיה של המתלוננת השנייה: "היא סומכת על הפרקליטות הצבאית ובתי הדין"

 

תא"ל (מיל') אופק בוכריס (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
תא"ל (מיל') אופק בוכריס(צילום: אפי שריר)

"ייתכן שהנכונות של אופק בוכריס לנהל מו"מ היא רמז מבורך של תחילתה של לקיחת אחריות", כך אמרה היום (ב') עו"ד אביטל בן נון, המייצגת את המתלוננת העיקרית נגד קצין צה"ל לשעבר, הנאשם באונס ועבירות מין נוספות בשתי פקודות שלו לשעבר. את הדברים אמרה בעקבות ההודעה – יומיים לפני המועד המתוכנן של תחילת המשפט – על הסכמת הצדדים לקיים הליך גישור.

 

הגישור, שיתקיים בפני האלוף במיל' אילן שיף, הוצע לבוכריס על ידי בית הדין הצבאי, שטרם נחשף לחומר הראיות בתיק.

 

"האינטרס של התביעה ברור, והוא לנסות לחסוך מהמתלוננות את מה שכונה לא אחת 'אונס שני' על דוכן העדים", הוסיפה עו"ד בן נון. "נכונותו של בוכריס לנהל מו"מ מצביעה על נסיגה מסוימת מקו ההגנה של 'לא היו דברים מעולם'. ללקיחת אחריות על ידי עבריין יש מטבע הדברים משמעות רבה בעיני קורבנות עבירות מין".

 

עם זאת היא הדגישה כי שופט הגישור לא מהווה ערכאת ערעור על החלטת הפרקליט הצבאי הראשי להגיש את כתב האישום החמור נגד בוכריס, שכולל 17 סעיפים של עבירות מין: "כל רמיזה שלפיה יש סיכוי שכתב האישום יבוטל בהליך גישור - אין לה אחיזה בעובדות או במצב המשפטי. כנפגעת עבירה יש למתלוננת זכות להביע עמדתה לגבי הסדר טיעון. לכשתעמוד על הפרק הצעה קונקרטית להסדר טיעון - תביע המתלוננת עמדתה".

 


 

עורכי הדין גיא פלנטר ורעות מתוק, המייצגים את המתלוננת השנייה בתיק (הקצינה), הוסיפו: "הפרקליטות הצבאית עדכנה אותנו בדבר ההסכמה לקיים הליך גישור ביחס לעבירות המין שבהן הואשם תא"ל בוכריס. הקצינה סמוכה ובטוחה כי הפרקליטות הצבאית ומערכת בתי הדין הצבאיים ידעו לייצג נאמנה את האינטרסים הציבוריים והצבאיים בפרשה זו, לרבות האינטרסים של נפגעות עבירות המין".

 

היועץ האסטרטגי של בוכריס, תא"ל (מיל') אבי בניהו, מסר: "קיבלנו את המלצת בית הדין. נפעל לאורה וניערך להצגת עמדתנו בימים הקרובים".

 

בהליך גישור מנסים הצדדים להגיע להסכמה לסיים את הסכסוך ביניהם באמצעות אדם שהוסמך לכך. בסיומו יכולים הצדדים בין השאר לחתום על הסדר טיעון, או מנגד - להכריז שלא הושג דבר וכי ממשיכים בהליך הפלילי הרגיל.

 

הליך הגישור צפוי להיות קצר, ויימשך ככל הנראה בין ימים לשבועות בודדים. במהלכו יציע המגשר הסדר טיעון שכולל ענישה, לאחר שישמע את העדויות שגבו עד כה במצ"ח ולאחר שהצדדים יציגו בפניו את הראיות שאספו.

 

עדי הצדדים לא יופיעו בגישור, ובאפשרותם של הצדדים לסרב להצעתו של שיף. במצב שכזה יישאר תוכן הליך הגישור חסוי, ומשפט ההוכחות יחל כסדרו. אך אם הצדדים יסכימו להצעתו של שיף, היא תובא לאישורו של בית הדין הצבאי המיוחד בקריה. אם ההסדר יאושר, לא יתקיים משפטו של בוכריס. כך תיחסך מהמתלוננות מסירת עדות בבית המשפט וחקירה של נציגי בית הדין וסנגוריו של בוכריס.

 

ביום חמישי בבוקר תתקיים כמתוכנן ישיבת ההקראה של כתב האישום נגד בוכריס. הישיבה נועדה לפתיחת המשפט, ותוקדש לבחינה מסודרת של מתווה ההליך ולוח הזמנים הצפוי לו. משמעות הדיון סמלית: לראשונה בפרשה יתייצב בוכריס בבית דין הצבאי המיוחד בקריה וכנאשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
אופק בוכריס
צילום: גיל נחושתן
מומלצים