שתף קטע נבחר

שנה מחוץ לקופסה: 10 רגעים עם הילדים

להמציא שיר, להחביא פתק בארוחת עשר, להפסיק לשאול איך היה בגן, לשחק איתם במשחקי מילים ובדיוק ברגע הכי פחות צפוי - להודיע שיוצאים לפיקניק. לקראת השנה החדשה הגיע הזמן להיות הורים קצת יותר קלילים. קיבצנו כמה רעיונות שאפשר להתחיל איתם

אנחנו הורים מאד עסוקים, זה לא סוד. עבודה, חוגים, קניות, ריצות, פגישות, כריכים, ארוחות (ושיהיו גם בריאות!), חברים, סבתות, שיעורי בית, נו, סופר-אמאבא. ההורות המודרנית מייצרת שפע של רגשות אשמה, אבל זה הרי רק עושה לנו קמטים.

 

בואו נתחיל את השנה החדשה ברגל ימין, וננסה לייצר לעצמנו כמה שיותר רגעי קסם שיצרבו בזיכרון המשפחתי. רגע של תשומת לב, התבוננות פנימה והחוצה. נסו להיזכר מה אהבתם שאחד ההורים היה עושה עבורכם כשהייתם קטנים. זה יכול להיות דבר אחד קטן, שהוא מעבר לטיפול והדאגה בשוטף. אפילו שיר שנדקלם בדרך חזרה מהגן יאיר לנו את כל אחר הצהריים באור חדש.

 (איור: שרית עציץ)
(איור: שרית עציץ)

 

ועוד 9 רעיונות מרעננים:

 

1. לספר בדיחה

ידוע שהצחוק יפה לבריאות, ומה יותר מהנה מאשר לשמוע את הילד שלך מתגלגל מצחוק? חיפוש קצר בגוגל תחת צמד המילים 'בדיחות לילדים' מביא לעשרות אלפי תוצאות. למשל: "המורה: אחד ועוד אחד שווה שתיים, שתיים ועוד שתיים שווה ארבע, כמה זה ארבע ועוד ארבע? התלמיד: זה לא פייר! את עונה על השאלות הקלות ומשאירה לי את הקשות!".

 

2. לעשות פיקניק

הפתיעו את בני המשפחה ובמקום ארוחת ערב רגילה, הכינו סל מלא מטעמים שכל בני הבית אוהבים (אפשר גם לקנות פלאפל בדרך). קחו כדור כלשהו, צלחת מעופפת וצאו לפיקניק. כן, סתם כך באמצע השבוע.

 

3. להכין ביחד עוגיות

פעילות אהובה מקטן ועד גדול - לשים, מערבבים, מתלכלכים, טועמים, מרדדים, מכדררים ובסוף מתגאים בתוצרת עצמית משובחת.

 (איור: שרית עציץ) (איור: שרית עציץ)
(איור: שרית עציץ)
 

4. משחקי מילים

בדרך הביתה או לחוג, כשמחכים להסעה ובכל מקום. משחק מילים קצר מפתח את הדמיון, מעשיר את השפה והכי חשוב - מהנה ומשעשע. זה יכול להיות כל משחק שעולה בדעתכם. החל מ'חרוז-תפוז' - אני אומרת מילה, אתה עונה בחרוז, 'שרשרת מילים' - אני אומרת מילה, אתה אומר מילה שמתחילה באות האחרונה של המילה שלי, וכן הלאה.

 

אולי יעניין אותך גם:

- "הבת שלי רוצה רק את אימא שלה"

- מה הורים לא מבינים על הילדים שלהם

- הילדים שמסתדרים בלי סמארטפון

 

5. בואו נדבר על זה

לפעמים, במיוחד כשיורד גשם, הכי מתחשק לשבת אחרי הצהרים בבית קפה, לחמם את כפות הידיים על כוס משקה חמים, להביט בטיפות הגשם על החלון... ובחזרה למציאות - זו בדיוק השעה הכי מאתגרת, בה אוספים את הילדים ורצים בגשם, המטריות עפות ברוח וכולנו נרטבים. מה דעתכם להיכנס איתם לבית הקפה? קצת פחות רומנטי, אבל שובר שגרה ומהנה. 

 

6. הפתעה בביס

החביאו פתק על הכריך (בקופסה של ארוחת עשר) בסגנון: "בתאבון ויום מקסים!", וקבלו חמש נקודות בונוס מהילדים עם מינימום השקעה.

 (איור: שרית עציץ) (איור: שרית עציץ)
(איור: שרית עציץ)
 

7. כפית של סוכר כל גלולה מרה תמתיק

(משפט מתוך מרי פופינס. גרסה עברית של שפרירה זכאי)

הילד/ה קיבלו ערימה של שיעורי בית? במקום לנעול אותם בחדר ולא לתת להם לצאת עד שיצא עשן, בואו נפנה להם את שולחן האוכל, נכין להם כוס משקה שהם אוהבים עם עוגייה (מסעיף 3), נקדיש שתי דקות לשמוע אותם מתלוננים ונרגיש לרגע כמו הפיה הטובה מהאגדות.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

8. "איך היה בגן? כיף"

כל ילד מכיר את הביטוי: Sharing is caring (בתרגום חופשי: לשתף מראה על אכפתיות), אבל הכוונה כאן היא לא לתת שתי סוכריות לאחיך הקטן, אלא לשתף במובן העמוק של המילה. כשאתם חוזרים הביתה, נסו לספר לילד משהו שקרה היום ולבקש ממנו לספר לנו משהו משלו. רגע של שיתוף בחוויה יומיומית יכול לשנות את התשובה האוטומטית של הילדים, לייצר קרבה ולהרחיב את ההיכרות עם יקירינו, כך שכולנו נצא נשכרים.

 

9. להקריא סיפור לפני השינה

אמנם נשמע מובן מאליו, אבל בסופו של יום ארוך לא תמיד יש לנו כוח, להתיישב ולספר לילד סיפור לפני השינה. "מה, הוא לא יירדם בלי?!" אבל אין דבר בעולם שמעורר תחושת קרבה בין הילד וההורה כמו לקרוא ביחד ספר, כאילו אנחנו חולקים בינינו אוצר. אל תוותרו על הקסם.

 

הכותבות הן בעלות בלוג שירי ילדים כותבת אחת - מאיירת אחת הנכתב על ידי מיה מיטב ומאויר על ידי שרית עציץ

 

רוצים שהשנה הילדים יהיו סוף סוף עצמאיים? צפו:

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: שרית עציץ
גם בשעות מאתגרות אפשר להיות יצירתיים
איור: שרית עציץ
מומלצים