שתף קטע נבחר

חישוב מסלול מחדש

אם ניגש לשנת תשע"ז עם אותה החשיבה שהשתמשנו בה במהלך השנים האחרונות לא נצליח לפתור את הפלונטר שבו אנו נמצאים, אם נצליח לשכוח את העבר הרע ונתמקד בעתיד שנת תשע"ז בוודאי תהיה טובה יותר, לא רק ליהודים אלא גם לפלסטינים

ישנו פתגם ידוע האומר ש"אם תמשיך לעשות מה שעשית עד כה, אל תצפה לקבל תוצאה שונה מזו שקיבלת עד כה". משרדי הממשלה השונים, הארגונים החברתיים והארגונים הפוליטיים למיניהם מדברים בשבועות אלו על ההכנות לקראת כניסתה של שנת תשע"ז. בשנה זו, המתקרבת ובאה, נחגוג ונציין לא מעט ציוני דרך.

 

עוד דעות ב-ynet

אל תצפו מאיתנו להרים לאפליה ולהשתקה

שינוי התדמית של ישראל מתחיל בשינוי גישה

מפעל של ציניות, רעש וכותרות

דרשו מהממשלה לשפר את התחבורה הציבורית

למה לישראלים אסור לוותר על השלום

 

בין היתר נציין 120 שנים לכינוס הקונגרס הציוני הראשון שבו לקחו פוליטיקאים את דברי התנ"ך העתיקים והפכו אותו לחזון לאומי ציוני מחודש.

 

100 שנים להצהרת בלפור, הצהרת חבר האומות להכרה בעובדה שהיהודים זכאים לבית לאומי.

 

70 שנים להחלטת האומות המאוחדות ליצירת גבולות מחודשים ולוח זמנים, כלומר 'תכנית החלוקה'

 

50 שנה לציון שחרור חבלי מולדת ובהם ירושלים, גוש עציון ורמת הגולן במלחמת ששת הימים. ויש המבקשים לקרר את ההתלהבות ולציין כי מדובר בכיבוש מדכא.

 

בשנת תשע"ז נציין גם 40 שנה לביקורו ההיסטורי של נשיא מצריים אנואר סאדאת שהבין שלירושלים עדיף לעלות עם עלה של זית ולא עם גייסות ושיריוניות.

 

ציון דרך נוסף הוא 10 שנים ללידתם של ארגוני החרם הנקראים גם- bds.

 

המשותף לכולם, הינו העיסוק בעבר. אני סבור שדווקא את שנת תשע"ז עלינו לנצל בחישוב מסלול מחדש.

 

דרך אחרת

כיצד ניתן לקחת את הסכסוך שנמשך על פני שנות דור ולהפוך אותו לתקופה בה מציירים מסלול מחדש?

 

מסלול שיוצא מחוץ לגבולות הגזרה של מדינה אחת או שתי מדינות, מסלול שמבין שבגבולות מדינת ישראל הצרים או הרחבים חיים גם יהודים וגם ערבים זה לצד זה, מסלול שמסוגל לכבד את העבר של כל פרט בחברה אך בונה עתיד משותף, מסלול שמבין שמשאבי הטבע אמורים להספיק לכלל התושבים, מסלול שמחפש דרכים לבנות גשרים ולא חומות.

 

'הגשר' כשמו כן הוא נועד לגשר על פערים ועל מקומות בהם לא ניתן לעבור. אולי הגיע הזמן שנבין כי הפתרון היחיד לסכסוך הנמשך כבר כל כך הרבה שנים וגבה קורבנות רבים הוא דווקא בניית גשרים.

 

האתגרים לטעמי ברורים. ניתן אף לומר שכללי המשחק ברורים, כללי משחק שמאפשרים לנו ליהודים ולערבים לחיות זה לצד זה, בשלום, ולהעניק לילדנו את הזכות שלא להרוג האחד את השני.

 

פרטי התוכנית עוד לא מגובשים. רעיונות יתקבלו בברכה, אך צריך לזכור - הרעיונות צריכים להיות מקוריים, הרעיונות צריכים להיות כאלו שטרם נוסו ונכשלו.

 

אמר פעם אחד, אלברט איינשטיין שמו, ש"לא נוכל לפתור בעיות באמצעות אותה צורת חשיבה שהשתמשנו בה כשיצרנו אותן", אם ניגש לשנת תשע"ז עם אותה החשיבה שהשתמשנו בה במהלך השנים האחרונות לא נצליח לפתור את הפלונטר בו אנו נמצאים, אם נצליח לשכוח את העבר הרע ונתמקד בעתיד שנת תשע"ז בוודאי תהיה טובה יותר, לא רק ליהודים אלא גם לפלסטינים. שנה טובה

 

עודד רביבי, ראש מועצת אפרת וראש דסק החוץ של מועצת יש"ע

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים