שתף קטע נבחר

מחסור בעוף טרי: "קנו עוף קפוא"

כצפוי, בשל מיעוט ימי שחיטה, קשה למצוא עוף טרי ברשתות השיווק. חלק מהמשחטות שחטו בלילה כדי לעמוד בביקוש, לכן הבוקר עדיין ניתן למצוא סחורה בחלק מהרשתות וכן בשווקים. ברשתות ממליצים: "אפשר לקנות עוף קפוא, הוא יותר סטרילי". נציג פורום המשחטות: "אין מחסור, יש פחות אספקה ואפשר להצטייד מראש"

השוחטים בחופש ומסתמן מחסור בעוף טרי ברשתות השיווק: בחלק מהסניפים מצאנו מקררים ריקים. רשתות אחרות הצטיידו מבעוד מועד. חודש החגים מביא למיעוט ימי שחיטה והרשתות בבעיה - הן רוצות לפתות צרכנים בסחורה טרייה, אך אלה יתקשו למצוא אותה היום, ברבים מהסניפים. צרכנים שמכירים את התופעה – הצטיידו בעוף טרי מראש.

 

מקררים ריקים ()
מקררים ריקים


בשוק מצאנו עוף טרי. גם בויקטורי יש עוף טרי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בשוק מצאנו עוף טרי. גם בויקטורי יש עוף טרי(צילום: מוטי קמחי)

 

מחסור של כמה ימים? קנו קפוא

מחסור נצפה בשופרסל, רמי לוי, יינות ביתן ורשתות נוספות. זה לא אומר שהמקררים ריקים בכל סניף וסניף. בסניף ויקטורי ראש העין, מצאנו עוף טרי וכך גם במגה בדיזנגוף סנטר, אם כי לא בשפע. גם בשוק הכרמל - יש בינתיים עוף טרי - בשפע. בחצי חינם אמרו לנו: "דאגנו להיערך עם מוצרים טריים".

 

מנהל הסחר של רשת רמי לוי שיווק השקמה, יוסי סבתו אמר ל-ynet: "אין שוחטים בחג, אז אין עוף טרי. אנשים צריכים להכין את עצמם לזה לפני החגים. מי שמכיר את התופעה - קונה טרי ומקפיא. למעשה, אנשים מקפיאים עוף טרי גם כשאין מחסור. אז אם יש מחסור - עדיף כבר לקנות קפוא.

 

"עוף קפוא זה הכי סטרילי - שוחטים וישר זה נכנס להקפאה. הבעיה היא שצרכנים מעדיפים עוף טרי. פעם העוף הקפוא שלט בשוק, עכשיו כל התהפך: 90% טרי, 10% קפוא. אנחנו עושים מבצעים בקפוא וזה לא מושך את הקליינטורה שרוצה טרי".

 

אין שחיטה גם בחו"ל

קמעונאי אחר אמר ל-ynet ש"גם ייבוא לא יעזור כי גם בחו"ל אין שחיטה כשרה בחגים, מה גם שייבוא עוף טרי לא משתלם בשל עלות גבוהה וכן יש שפע של עוף בארץ. בשר בקר טרי יותר קל לייבא מעוף, הוא עומד טוב יותר בהובלה והעוף בארץ נחשב לזול.

 

"יחד עם זאת, גם בבשר טרי עשוי להיווצר מחסור. קמעונאים שמייבאים בשר מפולין הביאו כמויות גדולות, אבל כבר שבוע וחצי לפני החג, השוחטים לא יוצאים לחו"ל. אנחנו מקווים שהסחורה תספיק גם לאחרי החג, כי גם אצל יצרני הבשר הטרי המקומיים יש חוסרים".

 

כשאין קוטג' אוכלים גבינה לבנה

מרכז פורום סיטונאי העוף הטרי בישראל אבשלום דולב, אמר ל-ynet: "נכון, לא שחטו בשישי ושחיטה מלאה תהיה רק אחרי שמחת תורה. חלק מהמשחטות יעבדו עד יומיים בחול המועד. אין מחסור יש פחות אספקה. זה מחסור בשוליים.

 

"תמיד בתקופה שלא שוחטים, דואגים לעוף קפוא בשפע. אנחנו התארגנו בהתאם לכך. אני חושב שעדיין אפשר להשיג עוף טרי היום ולהקפיא. זה כמו שלוקח 3 ימים לייצר קוטג'. מה לעשות? אבל יש שפע גבינה לבנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים