שתף קטע נבחר

סוגרים את הקיץ: סלטי דגים עם פירות

רגע לפני שהקיץ נוטש ואיתו כל הפירות הטעימים, מגיש השף עמוס שיאון מתכונים לסלטי דגים שכמעט ולא דורשים בישול. בתפריט: סלט סלמון עם ענבים, סלט טונה אדומה עם קוביות אבטיח, גבינה מלוחה ופלפלים קלויים, סלט תירס עם דג וגם סלט תאנים עם דג לוקוס ובמיה

 

סלט סלמון מעושן עם ענבים, ירוקים וקרם פרש

המצרכים (ל-2 מנות):

100 גר' סלמון מעושן באיכות טובה

חופן ענבים ירוקים קצוצים

2 כפות שקדים קלויים קצוצים

צרור נענע קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור אורוגולה קצוצה

מיץ מ-2 לימונים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

1 כף קרם פרש או גבינת מסקרפונה

לעיטור-

שמן זית

פלפל שחור גרוס טרי

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט הסלמון והקרם פרש. 
  2. מסדרים בפורמה (עיגול מתכת) את תערובת הסלמון, ומעטרים בכף קרם פרש.
  3. מזלפים מעל שמן זית ומעט פלפל שחור גרוס, ומגישים.

 

סלט טונה אדומה עם קוביות אבטיח, גבינה מלוחה ופלפלים קלויים

שימו לב:

מומלץ לערבב את המרכיבים רק בעת ההגשה לשולחן ולאכול את הסלט מיד, אחרת הדג והעלים עלולים לעבור תהליך כבישה בשל חומציות המרכיבים. זה לא ישפיע על טעמם, אבל כן על המראה שלהם. 

 

המצרכים (ל-4 מנות):

150 גר' טונה אדומה טרייה, חתוכה לקוביות

1/3 אבטיח, חתוך לקוביות

1 כף סילאן

1/2 חופן גרעיני דלעת קלויים

1 כוס עלי תרד

4 כפות פלפלים קלויים ומתובלים (ראו מתכון מצורף) 

מיץ מלימון אחד

1/2 פלפל חריף קצוץ

2 כפות שמן זית

150 גר' גבינת כבשים מלוחה חתוכה לקוביות

עולש סגול אחד, מופרד לעלים
מלח - לפי הטעם

לפלפלים הקלויים-

2-3 פלפלים אדומים

1 כפית שום כתוש

2 כפות חומץ שרי

3 כפות שמן זית

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפלפלים - קולים את הפלפלים, רצוי על אש גלויה. מסירים את הקליפה ומתבלים בשום כתוש, חומץ שרי ושמן זית.
  2. מרכיבים את המנה - מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ומסדרים בצלחת הגשה.

 

סלט תירס עם דג טרחון, צ'ילי ושמנת חמוצה

המצרכים (ל-2 מנות):

גרגירים מ-2 קלחי תירס מתוקים (עדיף להשתמש בתירס גילי)

150 גרם פילה טרחון פרוס לקוביות בעובי 1/2 ס"מ (ניתן להשתמש בכל דג לבן אחר)

1 כף סירופ אגבה

2 סברסים פרוסים

1 מיכל שמנת חמוצה

1 פלפל חריף קצוץ

צרור כוסברה, חתוכה גס

2 כפות בוטנים קלויים

1 כף שמן זית

מיץ מ-2 ליים או לימונים קטנים

מלח - לפי הטעם

1 מיכל שמנת חמוצה

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

אופן ההכנה:

  1. על צלחת הגשה מורחים שמנת חמוצה בנדיבות. 
  2. מערבבים את כל שאר המרכיבים, למעט הבוטנים, ומסדרים על השמנת.
  3. מפזרים מעל בוטנים קלויים ומגישים מיד.  

 

סלט תאנים עם דג לוקוס, במיה וטחינה גולמית

המצרכים (ל-4 מנות):

300 גר' פילה לוקוס, מושרה במשך 10 דקות במרינדה של קורט כמון, כף דבש וכפית קליפת לימון מגורדת

2 חופנים עלי גרגר נחלים

2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן

6 תאנים צלויות (משוחות במעט שמן זית וצלויות במשך מספר דקות בגריל), חתוכות לחצאים

2 בצלים צלויים (אחד חתוך גס)

15-10 תרמילי במיה טרייה

2 שיני שום

מלח - לפי הטעם

שמן זית, לעיטור

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

אופן ההכנה: 

  1. במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית, צולים את הדג יחד עם השום, הבצל והבמיה (המרכיבים צריכים להישאר מוצקים אך עשויים).  
  2. ממתינים שיתקרר מעט, ומפרקים את הדג לחתיכות גסות.
  3. יוצקים לאורך הצלחת טחינה גולמית וסילאן בזילופים דקים, מערבבים את כל יתר המרכיבים ומסדרים בצלחת. 
  4. מפזרים מעל פיסטוק בנדיבות, ומגישים.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
  

המתכונים באדיבות עמוס שיאון, שף מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
רגע לפני שנגמר הקיץ. סלטי דגים חגיגיים
צילום: בועז לביא
מומלצים