שתף קטע נבחר

המורים לא השתכנעו: נגיע לביתו של בנט

המורים לא השתכנעו מתגובת שר החינוך למחאה שפרצה כשגילו כי סכומים ניכרים נוכו ממשכורותיהם. הם הודיעו כי מחאתם תימשך וביום שלישי הקרוב יגיעו להפגין מול ביתו של השר בנט. הם דורשים למנות חברה חיצונית שתבדוק את מחדל השכר

 

 

 

המורים שפתחו במחאה על ניכוי סכומים ניכרים משכרם ממשיכים במחאה לאחר שלא השתכנעו מדברי שר החינוך נפתלי בנט. הם הודיעו הערב (יום ד') כי ביום שלישי הקרוב בשעה 19:30 בערב יגיעו לפתח ביתו של השר בנט, "במטרה לדרוש את המובן מאליו - להציב את עובדי ההוראה בראש סדר העדיפויות של משרד החינוך ומדינת ישראל".

 

לאחר ששר החינוך הבטיח לפתור את הבעיה, אמרו הערב כי "לא ברור לנו מדוע השר מבקש 30 ימים לשמוע את עובדי ההוראה? האם השבועיים וחצי האחרונים לא הספיקו? מדוע השר לא מסכים להיפגש עם מובילי המאבק עובדי ההוראה? לצערנו, אנו למודי ניסיון ולכן דיבורים לחוד ומעשים לחוד".

 

 

הם דרשו כי חברה חיצונית למשרד החינוך, שאותה ימנה השר, תבדוק את מחדל השכר הגדול, בדגש על נוהל תשלומי שכר עובדי ההוראה, ותגיש את מסקנותיה והמלצותיה לשר תוך 30 ימים. "במקביל לבדיקה החיצונית אנו מבקשים להוביל, ביחד עם צוות משרד החינוך, את ועדת הרפורמה, וכל זאת במטרה אחת - לדאוג לכך שעובדי ההוראה יהיו בראש סדר העדיפויות של משרד החינוך ומדינת ישראל".

 

מחאת המורים התפשטה ברשתות החברתיות, לאחר שאלפים מהם מהחינוך היסודי והעל יסודי נדהמו לגלות, ולא בפעם הראשונה בשנים האחרונות, כי בתלוש השכר הראשון לשנה זו לא שולמו להם סכומים עבור גמולים שונים, כגון גמול חינוך, גמול בגרות, גמולי השתלמות ושנות ותק. בחלק מהמקרים מדובר באלפי שקלים.

 

המורים בירכו על כך ששר החינוך החליט לקחת אחריות ישירה על המחדל באמצעות סרטון בדף הפייסבוק שלו "לאחר שבועיים וחצי של מאבק, עובדי ההוראה, בהם אלפי גננות, מורות, מנהלים, יועצים ומדריכים, משמיעים את קולם ומשתפים את הציבור במחדל השכר הגדול של ישראל, אשר הבוקר הגיע לשיאו ביציאה לרחובות של מאות עובדי הוראה.

 

"אנו, מובילי מאבק עובדי ההוראה, דבקים בדרישתנו להיפגש עם השר ללא דיחוי, במטרה למצוא פתרון למחדל וכדי לוודא שהצהרתו בדבר רפורמה אינה מס שפתיים, אלא מדובר באמת בפתרון אמיתי למחדל השכר המתמשך. כל בר דעת מבין שנכון להקים ועדה שתטפל במחדל עליו לוקח השר אחריות - אך תמוהה בעינינו ההחלטה כי בוועדה ייטלו חלק אותם האנשים שהיו שותפים למחדל".



 

מיכל קרמר, שפרסמה פוסט בנושא השכר שלה וכך הציתה את המחאה, אמרה בעקבות ההחלטה: "זו פעם ראשונה שהמאבק הזה מגיע מאיתנו, המורים בשטח, ולא מארגונים שמתיימרים לייצג אותנו. יש לנו המון תקווה, ואנחנו לא יכולים לעצור פה. אילצנו את השר לומר את הדברים האלה, זה הרי לא היה קורה אם לא היינו יוצאים לרחובות. בנט אומר בסרטון שימנה ועדת בדיקה מטעמו, אבל זה מגוחך כי הם גרמו למחדל הזה".

 

לדבריה, לפני שהשר מקיים "שולחנות עגולים" כדי לשמוע את המורים, "הוא צריך קודם כל להיפגש עם מארגני המאבק הזה, ללא קשר לשולחנות עגולים שיהיו פתוחים לכולם. יש פה אנשים שזעקו זעקה בשם מאות אלפי מורים, ומגיעה להם פגישה, ללא ארגונים. אנחנו אנשים פרטיים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים