שתף קטע נבחר

כשניצולת השואה פגשה את מועדון כדורגל ליברפול

נלחמים באנטישמיות ברגליים: מפגש מפתיע בין נבחרות הצעירים של מועדון כדורגל ליברפול, לניצולת השואה רנה זאלט - ששיתפה אותם בזוועות שעברו עליה בגטו לודז' ובמחנות אושוויץ וברגן בלזן. המפגש - כחלק מתוכנית המועדון למלחמה בגילויי אנטישמיות. "לפגוש אותה היה כבוד גדול עבור החברים"

 "לא האמנתי שאראה שוב דברים כאלה בעולם". רנה זאלט (צילום: LFC) (צילום: LFC)
"לא האמנתי שאראה שוב דברים כאלה בעולם". רנה זאלט(צילום: LFC)
 

 

נלחמים באנטישמיות דרך המגרש: מועדון קבוצת הכדורגל הבריטית ליברפול (LFC) אירח מפגש מפתיע בין ניצולת שואה לשחקני הקבוצה. "מאוד חשוב שכולנו נשכיל ונדע מה קרה בתקופה ההיא", אמר טום בריוויט, מגן בקבוצת ליברפול הצעירה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

רנה זאלט, ניצולת שואה המתגוררת בעיר, נפגשה עם כוכבי הקבוצה הצעירים של אקדמיית הכדורגל של ליברפול ושיתפה אותם בסיפורה האישי כניצולת שואה. זאלט, ילידת פולין, שימשה במשך שנים כמחנכת בבריטניה, וסיפרה לצעירים על מוראות השואה ועל חוויותיה האישיות כניצולת המחנות ברגן בלזן ואושוויץ בירקנאו.

 

קראו עוד בערוץ היהדות  

 

באקדמיית הנוער של ליברפול משחקים קבוצות ילדים מתחת לגיל 14 ועד שחקנים צעירים מתחת לגיל 23, הנחשבים לכוכבי העתיד של קבוצת הכדורגל המוערכת.

 

המפגש המרגש הסתיים בתמונה משותפת של שחקני הקבוצה במדים עם זאלט. "זה היה כבוד גדול עבור החבר'ה, להאזין לסיפורה של רנה, ולנסות להבין את החוויה הקשה שעברה במהלך השואה", אמר בריווט.

 

נלחמים באנטישמיות דרך חווית שורדי השואה

המפגש הנוכחי שאירח מועדון הכדורגל של ליברפול הוא חלק מהנחיות המועדון לעונת הכדורגל הקרובה, במטרה להציג חיבורים חיים עבור שחקני הקבוצה ואוהדיה. המועדון שאף צייץ את המפגש בדף הטוויטר, שלו ציין כי הוא מקבל בברכה יוזמות שמטרתן להפחית גילויי אנטישמיות במגרשים.

 

"לכבוד הוא לנו". הנבחרת הצעירה עם ניצולת השואה (צילום: LFC) (צילום: LFC)
"לכבוד הוא לנו". הנבחרת הצעירה עם ניצולת השואה(צילום: LFC)

 

המפגש נערך בשיתוף הקרן ללימודי שואה בבריטניה, שמטרתה להגדיל את היידע של האוכלוסייה המקומית על ימי השואה, ולהפיק לקחים למציאות ימינו.

 

"שמחנו לתת להם הזדמנות לשמוע ניצול שואה", אמרה מנכ"ל הקרן, קארן פולוק, שהנחתה את המפגש. היא הוסיפה כי "תקוותי היא שסיפורה המדהים של רנה זאלט יישאר איתם תמיד, גם בהמשך הקריירה שלהם, כלקח חינוכי שלעולם לא יישכח".

 

"אפס סובלנות כלפי אנטישמיות"

לפני כשבועיים הבהיר המועדון כי אוהדים אנטישמים יורחקו מהמגרשים, והודיע כי תופגן אפס סובלנות כלפי "שפה או התנהגות מפלים" מצד האוהדים. במועדון הזהירו כי אוהדים שיימצאו אשמים בשפה, שירים או התנהגות "גזענית, הומופובית, אנטישמית, או נגד בעלי מוגבלויות", יקבלו עונש מינימאלי של הרחקה מהמגרשים למשך העונה, ועד אפשרות להרחקה לצמיתות.

 

רנה זאלט הייתה בת 10 כשהנאצים פרצו לדירתה השלווה, הפרידו אותה ואת הוריה מאותה הצעירה - ושלחו אותם לגטו לודג'. משם נשלחה עם הוריה לאושוויץ, המחנה שבו נרצח אביה: "בלי נשיקה, בלי שלום, הוא פשוט נעלם כמו אוויר". אחרי שראתה את המוות בעיניה, היא נשלחה עם אימה לברגן בלזן, "כשנפתחו השערים, חשבתי שהגענו לגיהנום", היא מתארת בעדותה. האם מתה במחנה, וזאלט נשארה לבד בעולם.

 

במשך עשרות שנים שתקה. התקשתה לדבר על שעבר עליה - אבל בשנים האחרונות - עם ההתעוררות האנטישמית המחודשת באירופה - היא מספרת כי מצאה עצמה מפחדת על עתיד נכדיה. "לא האמנתי שאראה שוב דברים כאלה בעולם", סיפרה לרשת "סקיי ניוז". מאז החליטה לספר ולדבר, כדי שהזוועה לא תתרחש בשנית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: LFC
שתקה עד שלא יכלה יותר. רנה זאלט במפגש
צילום: LFC
מומלצים