שתף קטע נבחר

מוות בישראל: בחדרה הכי הרבה מתים מסוכרת; בחיפה - מאלצהיימר

משרד הבריאות מפרסם את אטלס הפטירות בישראל ובו מידע על נתוני התמותה באזורים השונים בישראל. שיעור התאבדויות גבוה בדרום ובצפון, תל אביב מובילה במוות מזיהומים, ובירושלים - הכי פחות מקרי תמותה מסרטן

נתונים חדשים על התמותה בישראל: משרד הבריאות מפרסם היום (ג') את "אטלס הפטירות", המציג מידע על שיעור מקרי המוות בין השנים 2009 עד 2013, על פי סיבות רפואיות ולפי אזורי הארץ. הנתונים מתבססים על רישומי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ונתוני משרד הבריאות.

 

מהדו"ח עולה כי בישראל נרשמים כ-40 אלף פטירות מדי שנה. שיעור הפטירות הגבוה מהממוצע הארצי נמצא במחוז הדרום, שם ישנם 4% יותר מקרי מוות מהממוצע הארצי.

 

במחוז תל אביב שיעורי תמותה הגבוהים ב-3% מהממוצע הארצי, ובמחוז חיפה שיעורי תמותה הגבוהים ב-2% מהממוצע. שיעור תמותה נמוכים מהממוצעים בישראל נרשמים ביהודה ושומרון, במחוז ירושלים, באיזור השרון, פתח תקווה ורחובות.

 

קראו עוד

הדו"ח השנתי: מהי סיבת המוות הנפוצה בישראל?

דו"ח: ממה מתו בישראל בעשור האחרון?

גורם המוות השלישי בארה"ב - וההתעלמות ממנו בישראל

 

 

 

עמק יזרעאל - מובילה במקרי מוות מסרטן שד

נתוני התמותה מסרטן בישראל, מגלים כי במרבית האזורים לא היו הבדלים מובהקים במקרי המוות בהשוואה לממוצע הארצי. עם זאת, תמותה נמוכה מסרטן נמצאה במחוז ירושלים.

 

חדרה מובילה במספר המתים ממחלת הסוכרת וגם מדמנציה, בעוד חיפה חובילה במספר המתים כתוצאה מאלצהיימר. חיפה ואזור הצפון גם מובילים במוות כתוצאה ממחלות לב וכלי דם. במחוז הדרום התמותה נמוכה מסיבה זו, בהשוואה לממוצע הארצי.

 

התמותה ממחלת הסוכרת, אחת המחלות המרכזיות בעולם המערבי, מראה שיעורי תמותה גבוהים במחוז הצפון וחיפה, ושיעור תמותה נמוך יחסית במחוז הדרום.

 

בתל אביב נרשמים שיעורי תמותה גבוהים יחסית לממוצע הארצי ממחלות זיהומיות שונות. עם זאת, שיעור התמותה בתל אביב ממחלות כליה נמוך מהממוצע.

 

שיעור תמותה גבוה מדלקת ריאות ושפעת נמצא במחוזות הצפון והדרום, ונמוך במחוזות חיפה והמרכז. התמותה ממחלות כליה ודרכי שתן גבוהה במחוז חיפה ונמוכה במחוז תל אביב ובאיזור השרון.

 

עוד עולה מהנתונים כי שיעור התמותה הגבוה ביותר מסרטן שד נרשם באיזור עמק יזרעאל ותל אביב. מדי שנה מתות בישראל כ-900 נשים מהמחלה. 

 

על פי דו"ח קודם של משרד הבריאות, סרטן היא סיבת המוות המרכזית בישראל, אחריה מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, וסוכרת. ארבע סיבות מוות אלה הן כמחצית מכלל הפטירות בישראל. סיבת המוות החמישית בגברים היא מחלות כליה, ובנשים - זיהום בדם (ספסיס).

 

תוחלת החיים בישראל - מהגבוהות בעולם

מדי שנה מנסים להתאבד יותר מ-5,000 ישראלים, כ-400 מהם מצליחים ושמים קץ לחייהם. על פי הנתונים, שיעור הפטירות מהתאבדות הגבוה ביותר נרשם באיזור הגולן, הכנרת וצפת. שיעור ההתאבדויות הנמוך ביותר נרשם בירושלים ובאיזור יהודה ושומרון.

  

תוחלת החיים של הנשים בישראל היא מהגבוהות בעולם, ועומדת על 84.1 אצל נשים ו- 80.3 שנים אצל גברים. הנשים שהכי הרבה מאריכות חיים הן ביפן (86.8), בספרד (86.6) ובצרפת (86). מנגד, במקסיקו הגיל הממוצע של נשים עומד על 77.5, הכי מעט בקרב המדינות המפותחות.

 

ממוצע תוחלת החיים בקרב גברים היא במקום השביעי מבין מדינות ה-OECD : הגבר הישראלי חי בממוצע 80.3 שנים בעוד שהממוצע בקרב המדינות המפותחות עומד על 77.9 שנים בלבד.

 

הגברים שהכי הרבה מאריכים חיים הם באיסלנד (81.3), בשוויץ (81.1) ובאיטליה (80.7). הגברים עם תוחלת החיים הקצרה ביותר היא בלטביה, שם גברים חיים בממצע רק 69.1 שנים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ממה מתים בארץ?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים