שתף קטע נבחר

שופט אישר: גן ילדים ב"בית התעשייה" בחיפה

העירייה התנגדה להקמת מוסד חינוך של חסידות בעלזא במבנה שיועד לכאורה לשימוש אחר. אבל בביהמ"ש התברר שבעבר הדבר דווקא לא הפריע לה

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה לאחרונה את ההתנגדות של העירייה להפעלת מוסד חינוך חרדי ב"בית התעשייה" בעיר. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה נימקה את התנגדותה בכך שהדבר נוגד את ההיתר המקורי לפעילות בבניין, אבל השופט אברהם אליקים הזכיר לה שבמשך עשור פעל במקום מתנ"ס של העירייה, ואז לא נשמעה התנגדות דומה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

המבנה הידוע כ"בית התעשייה" ברחוב הרצל בחיפה אושר בתכניות בנייה מ-1934 וגם הוקם בפועל בתקופת המנדט הבריטי, על פי היתר שניתן ב-1947. המחלוקת המדוברת החלה ביולי האחרון, כשהוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיר הוציאה צווי הפסקת עבודה, איסור שימוש ומניעת פעולות, אחרי שגילתה שבמבנה מתבצעות עבודות בינוי לצורך הכשרת שני חצאי קומות למוסד חינוך – בית ספר וגן ילדים של עמותת מוסדות חסידי בעלזא.

 

הגורמים שביצעו את העבודות ביקשו לבטל את הצווים ופנו לבית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה, כשהשאלה העיקרית על הפרק הייתה אם מבחינת דיני התכנון והבנייה מותר לעשות במבנה שימוש למטרת מוסדות חינוכיים. לפני כחודשיים השיב בית המשפט בחיוב על השאלה, ובתגובה הגישה הוועדה המקומית ערעור למחוזי.

 

בינתיים העבודות הסתיימו, ובתחילת שנת הלימודים החלו המוסדות בבניין לפעול תחת אישור זמני של משרד החינוך.

 

השופט אברהם אליקים ניתח את התכניות ואת היתר הבנייה מתקופת המנדט, והסכים עם פסק הדין של בית המשפט לעניינים מקומיים. הוא קבע כי המונח "residential" (מגורים) המוזכר שם, מתיר גם הקמת מוסדות חינוך. לדבריו, למרות שמו - הבניין לא נמצא באזור תעשייה. גם אז וגם היום השימוש העיקרי באזור היה למגורים, ובהיתר ניתנה אפשרות של שימוש שונה משימוש לתעשייה ב-10% מהמבנה.

 

"בעת מתן ההיתר הרשויות בחרו להגדיר שני שימושים ספציפיים: המרתף מיועד רק לאחסנה, 50% מהקומה הנוספת יועדו למגורי חיילים משוחררים, וחשוב לזכור כי היא התירה ב-10% מהשטח של הבניין לעשות שימוש למוסדות חינוך למשל", כתב בפסק הדין. "הגדרה זו היא ספציפית ומסוימת, משמעה מותר לעשות שימוש לגן ילדים במבנה כולו, לא בקומה מסוימת ובלבד שלא יחרגו מהשטח המקסימלי המותר-10%".

 

השופט אליקים הצביע על כך שבעשר השנים האחרונות הופעל במקום מתנ"ס מטעם העירייה, ובתקופה זו היא או הוועדה המקומית לא סברה כי פעילות זו מהווה שימוש אסור בבניין תעשייתי.

 

"הדרך שבה פרשה המערערת את השימושים המותרים על פי היתר הבנייה במשך 10 שנים, לא יכולה להיות אחרת רק משום שהשתנתה זהותו של המחזיק. השימוש המותר על פי היתר נקבע תמיד לפי תוכנו של ההיתר ולא לפי זהות בעליו", נכתב בפסק הדין.

 

בסיכומו של דבר קבע השופט שהשימוש ב-10% משטח המבנה לצורך מוסדות חינוך מותר על פי ההיתר והתוכניות החלות במקום.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים