שתף קטע נבחר

פריצת דרך: קופים משותקים החלו ללכת עם שתל אלקטרוני במוחם

חוקרים בשווייץ מדווחים כי הצליחו לגרום לקופים משותקים להניע את רגליהם בעקבות התקנת שתל אלקטרוני בחוט השדרה. המחקר עשוי להוביל לפיתוח שיגרום למשותקים ללכת

האם שיתוק עשוי להפוך למצב הפיך? מדענים בשווייץ מדווחים כי הצליחו להחזיר את השליטה בגפיים של קופים משותקים, בעזרת שתל אלקטרוני שקישר מחדש בין המוח לחוט השדרה הפגוע. הפיתוח עשוי להוביל למצב שבו משותקים יוכלו לקום על רגליהם וללכת.

 

צפו בקופים המשותקים הולכים מחדש לאחר ההשתלה:

 

 

תקשורת מחודשת בין המוח לחוט השדרה

המדענים מאוניברסיטת לוזאן, בדקו שני קופים להם נגרמה פציעה בעמוד השדרה שהובילה לשיתוקם. החוקרים השתילו בגופם מתקן אלקטרוני שחיבר מחדש בין המוח לבין חוט השדרה מתחת לאיזור הפציעה, וכך יצר השתל "גשר" בין המוח לבין חוט השדרה הפגוע שעקף את הפציעה.

 

החוקרים שפרסמו את התוצאות בכתב העת היוקרתי Nature הסבירו כי הממשק פועל באמצעות חידוש הפעילות החשמלית של המוח אל חוט השדרה, המאפשרת תנועות של הגפיים גם אל מתחת לפציעה באמצעות אלקטרודות המגרות את שרירי הרגליים.

 

בכך כאמור, עוקף השתל את הפציעה ויוצר תקשורת מחודשת מהמוח אל חוט השדרה.

 

אחד הקופים הצליח להניע במידה מסוימת את רגלו המשותקת כשבוע לאחר הפציעה ללא כל אימון, הן על מסילת ההליכה והן על הרצפה, בעוד שהקוף האחר הצליח להשתקם בתוך שבועיים.

 

ד"ר גרגורי קורטין עם השתל. ייקח זמן עד שנוכל להשתמש בבני אדם ( ) ( )
ד"ר גרגורי קורטין עם השתל. ייקח זמן עד שנוכל להשתמש בבני אדם

 

"הקשר בין המוח לגירוי חוט השדרה נועד ליצור מחדש תקשורת", הסבירה ד"ר ג'וסלין בלוך, נוירוכירורגית מאוניברסיטת לוזאן שמיקמה את השתל בחוט השדרה של הקופים בניסוי. "לראשונה אני יכולה לדמיין מטופל משותק לחלוטין שמסוגל להניע את רגליו באמצעות הממשק הזה".

 

ד"ר גרגורי קורטין, נוירוכירורג במכון הטכנולוגי בשווייץ שהוביל את המחקר, סייג את ההתלהבות, ואמר כי עדיין עומדים מכשולים רבים בדרך: "יארכו עוד כמה שנים, לפני שהפיתוח יוכל לשמש כריפוי בבני אדם משותקים".


צפו: דיווח אוניברסיטת לוזאן על שלבי המחקר

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התחילו ללכת אחרי הפגיעה בחוט השדרה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים