שתף קטע נבחר

הדבר האמיתי: ספינג'

נמאס לכם מסופגניות? לכו על ספינג' מרוקאי: המאמא המרוקאית סוליקה מלמדת להכין ספינג' אותנטי, שלב אחר שלב

ספינג' מרוקאי

 

המצרכים (ל-25-22 יחידות):

1 ק"ג קמח

1 כף מחוקה מלח

1 כף סוכר

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

600 מ"ל מים

לרוטב סוכר-

3 כוסות סוכר

1 כוס מים

1 כף מיץ לימון

1 מקל וניל - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הספינג' - מכניסים לקערה קמח, סוכר, כף מלח ו 2 כפות שמרים. שוברים את הביצה לכוס, מוסיפים 600 מ"ל מים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הביצה לקערה עם הקמח בהדרגה, ולשים עד לקבלת בצק במרקם רך.
  2. מניחים את הבצק למנוחה ולהתפחה של שעה וחצי בקערה מכוסה בניילון. במהלך ההתפחה, כל 20 דקות, יש ללוש את הבצק שוב כדי להכניס אליו אוויר. יש לחזור על הפעולה לפחות 4 פעמים.
  3. לאחר שעה וחצי של התפחה, משמנים משטח עבודה ויוצרים מתערובת הבצק 22 כדורים קטנים עם חור באמצע. נותנים לכדורים לנוח במשך כ-10 דקות.
  4. מרתיחים שמן עמוק בסיר רחב וגדול, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה. מוציאים לאחר מכן למגש מרופד בנייר סופג.

  5. מכינים את הרוטב - בסיר שמים 3 כוסות סוכר, כוס מים, כף מיץ לימון ומקל וניל ומבשלים עד לרתיחה ולקבלת מרקם סמיך.
  6. מצננים מעט, ויוצקים בנדיבות על הספינג'. מגישים חם לצד כוס תה נענע.
     

 

המתכון באדיבות מסעדת "אווה ספי" בתל אביב

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופגנייה עם חור. ספינג'
סופגנייה עם חור. ספינג'
צילום: ירון ברנר
מומלצים