שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סלמון מוסיף המון: 3 מתכונים
    כתום עולה: ברוטב הדרים עם אורז, טרטר עם ירקות ואפילו בכריך עם שתי ביצי עין - שלוש הצעות למתכונים פשוטים עם דג סלמון

    סלמון עם אורז ואנטיפסטי ברוטב הדרים

    המצרכים (למנה אחת):

    חופן ירקות צבעוניים וטריים לאנטיפסטי (בצל, בטטה, זוקיני, פטריות)

    1/4 כוס אורז לבן, מבושל

    חופן פטרוזיליה

    1 סטייק סלמון טרי במשקל 200 גר'

    לרוטב -

    1 תפוז סחוט למיץ

    1 כפית סוכר

    (צילום: לינה מיארה וערן שמר) (צילום: לונה מיארה וערן שמר)
    (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
    אופן ההכנה:

    1. צורבים את נתח הסלמון על הפלנצ'ה או על מחבת, במשך כשתי דקות מכל צד, ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 200 מעלות, למשך כעשר דקות.
    2. שוטפים את ירקות האנטיפסטי היטב וחותכים לאורך (עם הקליפה). אופים בתנור בטמפרטורה של 230 מעלות, עם שמן זית, מלח פלפל וטימין (רצוי לעקוב, כל ירק דורש זמן צלייה אחר).
    3. מערבבים אורז לבן חם עם פטרוליזיה טריה קצוצה.
    4. בסיר קטן מחממים מיץ תפוזים וסוכר, עד שהנוזלים מצטמצמים.
    5. מסדרים בצלחת אורז, ירקות, נתח סלמון, שופכים מעל הכל את הרוטב, ומגישים.

    (צילום: לינה מיארה וערן שמר) (צילום: לונה מיארה וערן שמר)
    (צילום: לינה מיארה וערן שמר)

     

    טרטר סלמון

    המצרכים (לשתי מנות ראשונות):

    90 גר' פילה סלמון טרי

    1 צנונית, פרוסה לפרוסות דקות

    חופן פטרוזיליה, קצוצה

    1 יחידת ארטישוק א-לה רומנה (אפשר מצנצנת שימורים), חתוכה

    4 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לחצאים

    4 זיתי קלמטה, חתוכים

    1 בצל ירוק, קצוץ

    חופן זעתר ועלי מיקרו

    2 כפוץ גבינת לאבנה

    1 לימון, סחוט למיץ

    2 כפות שמן זית

    מעט מלח

    (צילום: לינה מיארה וערן שמר) (צילום: לונה מיארה וערן שמר)
    (צילום: לינה מיארה וערן שמר)

    אופן ההכנה:
    1. מסירים את העור מהדג, וחותכים את פילה הסלמון לקוביות קטנות ואחידות.
    2. מכניסים לקערה את הדג, הצנונית, הבצל הירוק, זיתי הקלמטה, הארטישוק ואת עגבניות השרי. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים.
    3. מוסיפים לקערה מיץ לימון, שמן זית ומלח.
    4. מורחים על הצלחת את גבינת הלאבנה, מעליה את הדג והירקות, ומעטרים בזעתר ועלי מיקרו.

    *אפשר להגיש עם טורטיות משולשות מטוגנות בשמן עמוק.

     

    כריך סלמון

    המצרכים (לכריך אחד):

    2 פרוסות לחם רוסטיקו דגנים קלוי

    2 כפות גבינת שמנת 5% שומן

    2 נתחי סלמון כבוש (גרבלקס אוסלמון מעושן)

    2 ביצי עין

    חופן תערובת עלי בייבי

    חופן עגבניות שרי

    (צילום: לינה מיארה וערן שמר) (צילום: לונה מיארה וערן שמר)
    (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את לחם הדגנים באמצע, מפלחים לשני צדדים נפרדים ויוצרים "כריך פתוח". קולים קלות. מורחים גבינת שמנת בנדיבות ופורסים עליה את נתחי הסלמון.
    2. מכסים את הסלמון בביצי עין ומגישים מיד.

    * מומלץ להגיש לצד סלט ירוק, הכוללת תערובת עלי בייבי, מעט עגבניות שרי חתוכות לחצאים, חצי בצל סגול חתוך לטבעות דקות, בלסמי מצומצם, שמן שום קונפי ומלח ופלפל לפי הטעם.

     

    המתכונים באדיבות טל גולסטני, שף "קפה גן סיפור", חולון

     

    רוצים לדעת מה עוד אפשר להכין מסלמון? צפו בשף ירון שלו מכין בליני סלמון:

    צילום ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סלמון מוסיף המון: 3 מתכונים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים